Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Krys 22:22, 14 lip 2014

Bożenko,ale piekne słoneczka pokazujesz pozdrówka
Bogdzia 22:49, 14 lip 2014

viva napisał(a)
Bogdziu, nazwę powojnika zapisałam. Widzę, pokazujesz go, że kwitnie długo. Może u mnie da się zadomowić i też będzie ładnie rósł. Nie wszystkie powojniki u mnie rosną, najgorzej wielkokwiatowe.
Donoszę też, że Betty Corning kwitnie w dalszym ciągu Też długo prawda?

Masz dużo odmian rudbekii, one podobają mi się u kogoś, u siebie kolorystycznie nie bardzo mogłabym z czymś skomponować. No ale nie wykluczone, że kiedyś to się zmieni

Bogdziu, ziemi to chyba już nam nie trzeba ale ogrodnik przydałby się jak najbardziej

Vivo rudbekie do Twojego ogrodu nie pasują , nie zgrały by sie z wytwornymi różami. U mnie też sa krótko i glównie z przodu domu a główny ogród jest z tyłu i tam ich raczej nie chcę bo tez do niczego nie pasuja ale z przodu lubie je miec głownie przez ogniste kolory i mase motyli. Są krótko bo po jakimś czasie sie wykładają i wtedy wyrzucam . Nie sadziłam ich, przywedrowały od są sąsiadki. Powojnik rzeczywiscie kwitnie długo ale rośnie w lekkim cieniu , moze dlatego . Betty jest sliczna i na pewno będe ją miec.Co do ziemi to ja bym jeszcze chciała bo tylu roślin jeszcze nie kupiłam z braku miejsca a ogrodnik owszem ale mnie wystarczy nawet ktokolwiek nie musi byc wielki znawca byle lat miał połowe z moich. Buziaki przesyłam.
Bogdzia 22:50, 14 lip 2014

Krys napisał(a)
Bożenko,ale piekne słoneczka pokazujesz pozdrówka

Moze nie az takie piękne ale energetyczne, na krótko mogą byc.Pozdrówka Krysiu serdeczne.
anna_g 23:34, 14 lip 2014

Bogdziu bardzo sympatyczne Twoje słoneczka są U mnie na jednym takim słoneczku wczoraj zasiadło... coś... czy Ty może wiesz "któż to taki" ? bo ja toto pierwszy raz chyba widzę...

pozdrawiam cieplutko
monteverde 00:29, 15 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Dziś same słoneczka

Piękne słoneczka Bogdziu, pozdrówka
Iwk4 00:33, 15 lip 2014

Uf, nadrobiłam zaległości. Pozachwycałam się wszystkim, co po drodze widziałam. I motyle i liliowce z ich cudnymi środkami, słoneczne rudbekie - niby mam, ale takich fotek jeszcze nie umiem robić. To nie jest tylko kwestia aparatu, ale też fotografa. Choć przyznam, że odkryłam w moim aparacie, że zdjęcia Makro nie wychodzą tak, jakbym chciała, choć zasadę znam. Po prostu przy pewnym dużym zbliżeniu nie łapie stabilizacji obrazu i kaplica.
Anita1978 09:10, 15 lip 2014

A jak tam róż ode mnie? Artemis? Kwitnie? Posadziłaś go gdzieś? Może pisałaś ale mi umknęło.....
anna_g 09:14, 15 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

A to miejsce M stale chce zmieniac ze jest bałagan , a mnie sie podoba bo jest takie dzikie . Na wiosne wszystko jest maleńkie i kwitnie tylko rh a teraz kwiaty malo nie wypadną z rabaty , pomieszanie z poplątaniem a jak świeci słońce to jeszcze tysiace motyli i mnie sie to podoba, nic nie zmienie.

Pięknie. Może i pomarańcz trudny w ogrodzie, może i tylko na chwilę ten szał... ale wart jest tego by go mieć. Już sobie wyobrażam te motyle... cudne miejsce - nie zmieniaj go - choćby zyło tylko chwilę Dobrego dnia
Urszulla 09:32, 15 lip 2014

Bogdziu jesteś Mistrzem podlewania i stwierdzam to z całym przekonaniem. Ja wczoraj zaczęłam prace i okazało się że przyszedł skwar i ile mogłam zrobiłam. A kończyłam dopiero wieczorem, bo jak można niedokończony metr zostawić ale wieczorem przyszła burza a potem deszczyk drobny....na podlewanie sił mi by mi brakło
Ale jaką miałam przed zachodem tęczę....się pozachwycałam po ciężkiej pracy.
Miłego dzionka
gierczusia 19:33, 15 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
I nowy liliowiec który dziś zakwitł.

Jeeee , ale piękny ...

bardzo lubię ,że u Ciebie wszytsko jest pięknie podpisane .. Nawet jak człek nie doczytał , to zawsze na zdjątku można przeczytać

Dzieki

Buziaki