Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

EPODLAS 10:30, 19 sie 2014

Bogdziu, dzielżany rzeczywiście piękne. Wszystkie kwiaty w grupie wyglądają najładniej. U mnie teraz kwitną rudbekia, też jest ich już duża kępa. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego.
Bogdzia 20:45, 19 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dzień nie miły...... mam nadzieję, że nic poważnego... i dziś będzie lepiej...
Dzielżany masz cuuudowne.... już mam miejsce na żółtki Kawałek sadzonki dostałam co prawda już od Jagody, ale ... mam plan... uwielbiam żółte kolory
Idę spać.. dobranoc

Przywiozę więc plac trzymaj.Jak mi zabiorą to mogę nawet dosc dużo przywieźc.
Bogdzia 20:47, 19 sie 2014

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, dzielżany rzeczywiście piękne. Wszystkie kwiaty w grupie wyglądają najładniej. U mnie teraz kwitną rudbekia, też jest ich już duża kępa. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego.

U mnie rudbekie te dwuletnie zaczęły dostawac nalot wiec je wywaliłam a kwitna te bylinowe i one są niezniszczalne i nie choruja , tylko motylki ich tak nie lubia jak tamtych. Pozdrawiam Bożenko.
Bogdzia 20:52, 19 sie 2014

monteverde napisał(a)

Bogdziu uśmiechnij się każdy kolejny dzień będzie lepszy, u mnie też dzisiaj było nie za ciekawie ale na szczęście już wszystko oki pozdrówka

To smutek na dłuższy czas a już planowany jest nastepny zwiazany z operacją kogoś bliskiego , nie widac na razie słoneczka w psychice.
Mam dzis dla Ciebie zdjecie ważki (dotąd Ty mi je pokazywałas). Jakieś śmieszne ewolucje robiła i wygląda jak baletnica w spódnicy.

Bogdzia 20:56, 19 sie 2014

Anita1978 napisał(a)
Dziś nowy dzień! Mam,nadzieje, że lepszy dla ciebie
Pozdrówka

Nie jest lepszy ale pokażę Ci Artemisa. Na jednej gałązce które ma wysokośc metra ma mnóstwo paczków a na drugiej o wys ok 30 cm tylko jeden kwiatek .Najważniejsze ze wypuścił nowe gałązki i chce kwitnac.

katiaxx 21:07, 19 sie 2014

Bogdziu, zachodzę do Ciebie i podczytuję sobie to i owo trzymaj się ciepło, życzę zdrowia Tobie i bliskim .
Gabriela 21:13, 19 sie 2014

Bożenko, po obejrzeniu kilkunastu ostatnich stron (dzisiaj nadrabiam zaległosci), dochodzę do wniosku, że Twój ogród o tej porze roku bardzo płomienny i gorący w kolorach i bardzo mi się to podoba. Te rudbekie i dzielżany rozpalają ogród. Pierwzego dzielżana mam od wiosny, takiego dość ciemnorudego, mam ochote na jeszcze i poszukam teraz, jak kwitną. Są przepiękne. A rudbekie rosną same wszędzie, masz rację, wyrywam toto jak chwasty.
Bogdzia 21:16, 19 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Bogdziu, zachodzę do Ciebie i podczytuję sobie to i owo trzymaj się ciepło, życzę zdrowia Tobie i bliskim .

Dzięki Kasiu.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:19, 19 sie 2014

Gabriela napisał(a)
Bożenko, po obejrzeniu kilkunastu ostatnich stron (dzisiaj nadrabiam zaległosci), dochodzę do wniosku, że Twój ogród o tej porze roku bardzo płomienny i gorący w kolorach i bardzo mi się to podoba. Te rudbekie i dzielżany rozpalają ogród. Pierwzego dzielżana mam od wiosny, takiego dość ciemnorudego, mam ochote na jeszcze i poszukam teraz, jak kwitną. Są przepiękne. A rudbekie rosną same wszędzie, masz rację, wyrywam toto jak chwasty.

Teraz kwitną dzielzany i rudbekie ale jeszcze floksy a po nich zaczna astry , szczególnie te malinowe lubię.A żółte dzielżany masz?Są jeszcze takie bardzo ciemne i tych nie mam.Pozdrawiam Gabrysiu.
Gabriela 21:23, 19 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Teraz kwitną dzielzany i rudbekie ale jeszcze floksy a po nich zaczna astry , szczególnie te malinowe lubię.A żółte dzielżany masz?Są jeszcze takie bardzo ciemne i tych nie mam.Pozdrawiam Gabrysiu.

No właśnie mam takie bardzo ciemne, ale kwiaty mają nieduże, może dlatego ze to ich pierwszy rok. Żółte dzielżany właśnie mam zamiar nabyć i pomarańczowe.
Mam trzy nowe nabytki astrowe - dwa z nich już kwitną - niebieski Monch i taki blado błękitny, który zmienia kolor na niemal biały, ale nazwy nie pomnę, bo niezapisana, a pasek ze szkółki tkwi obok roślinki na grządce.