Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:29, 19 sie 2014

Gabriela napisał(a)

No właśnie mam takie bardzo ciemne, ale kwiaty mają nieduże, może dlatego ze to ich pierwszy rok. Żółte dzielżany właśnie mam zamiar nabyć i pomarańczowe.
Mam trzy nowe nabytki astrowe - dwa z nich już kwitną - niebieski Monch i taki blado błękitny, który zmienia kolor na niemal biały, ale nazwy nie pomnę, bo niezapisana, a pasek ze szkółki tkwi obok roślinki na grządce.

Moje pomarańczowe mają bardzo nierówny kolor tak jakby się zapylały od zółtych. Żóltych mam dośc dużo , szkoda ze Ci nie dałam jak byłas bo poczta to zawsze mniej można wysłac ale moge wysłac.
Gabriela 21:32, 19 sie 2014

Bożenko, nie wysyłaj, będzie pewnie niejedna okazja, że będziemy się widzieć. Może całkiem niedlugo.
Bogdzia 21:38, 19 sie 2014

Gabriela napisał(a)
Bożenko, nie wysyłaj, będzie pewnie niejedna okazja, że będziemy się widzieć. Może całkiem niedlugo.

Dobrze , ale zaskoczyłas.
ana_art 21:58, 19 sie 2014

Bożenko zawsze zachodzę w głowę jak udaje Ci się zrobić takie cudne zdjęcia owadów
monteverde 22:20, 19 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

To smutek na dłuższy czas a już planowany jest nastepny zwiazany z operacją kogoś bliskiego , nie widac na razie słoneczka w psychice.
Mam dzis dla Ciebie zdjecie ważki (dotąd Ty mi je pokazywałas). Jakieś śmieszne ewolucje robiła i wygląda jak baletnica w spódnicy.

śliczna dziękuję Bogdziu miałam też sfocona z błękitnymi skrzydełkami ale zdjęcie źle wyszło i wywaliłam
Bogdziu los nas czasami sprawdza i doświadcza ale będzie wszystko dobrze, tylko myśl pozytywniepozdrówka
Dorota123 22:26, 19 sie 2014

Niezwykłe jest piękno natury...niezwykłe możliwości ma człowiek by zatrzymać tak ulotne chwile...* Zdjęcie ważki super
Mala_Mi 22:31, 19 sie 2014

Ważki nawet dla mnie sa za szybkie... a jak sie trafi leniwa to aparatu nie mam.
Czyzby Gabriela chciała do nas dołączyć ?
Nikita 22:53, 19 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie nic ciekawego i raczej smutno.Nie robię fotek , niech ludzie odpoczna po trzech latach zamęczania. Zrobiłam dzis tylko zdjęcie dla Anity rózy którą od niej dostałam , ale jeszcze nie wgrałam do komputera.Pozdrawiam Magda.

Bogdzia, u mnie też ogródkowo raczej spokój... dlatego postanowiłam w weekend wybrać się z aparatem na łowy i "upolować" jakiś skrzydlatych gości. Może też uda mi się uwiecznić w kadrze ważkę... chociaż to twoja "akrobatka" jest bezkonkurencyjnie superaśna.
Buziaki ślę
paniprzyroda 23:34, 19 sie 2014

U mnie ważki są w starym ogrodzie, ale na razie traktuję go po macoszemu Zdjęcie prześliczne Buziaki.
zawitka 08:30, 20 sie 2014

Bożenko trzymam kciuki To zdjęcie z Ważką gimnastyczką ekstra Mój rh stoi cudnie zielony Pozdrawiam i lecę na rower po trawki