Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:18, 09 paź 2014

Kasya napisał(a)
Fajny ten rudzik. Ja myślałam ze u mnie do karmnika przylatywaly rudziki, bo miały takie rudawe przody, ale nie aż tak intensywnie... Wiec teraz nie wiem kto to u mnie byl

Jeśli nie były tak intensywnie zabarwione to pewnie to były czeczotki lub co bardziej prawdopodobne makolągwy . Zobacz zdjecia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1561-poznajemy-ptaki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1561-poznajemy-ptaki?page=3
Bogdzia 09:19, 09 paź 2014

Mathildis napisał(a)

Cudne te zdjęcia...

Zazdroszczę wiewiórki kradnącej orzechy ... moje mniej się pokazują

U mnie rosną trzy orzechy , dwa dośc duże wiec mają po co przychodzic.
Bogdzia 09:20, 09 paź 2014

popcarol napisał(a)
Bożenko, w przyszły weekend będę u Rodziców, mogę Ci przywieźć te duże rozplenice po 7 zl, jeśli sobie życzysz
Buziaki!

Napisałam u Ciebie.Miłego dnia.
Kondzio 09:21, 09 paź 2014

Oj jak pieknie
Bogdzia 09:21, 09 paź 2014

Napia napisał(a)

Bogdziu, widok Twojego ogrodu na pewno nie jest nudny U Ciebie jest pięknie bez względu na porę roku, ale gdy kwitną rododenrony to robi się baśniowo
Ptaszki na zdjęciach wyglądają jak żywe Sójki mieszkają niedaleko i często je widuję, ale rudzika widzę po raz pierwszy taki zapatrzony przed siebie Pan Rudzik a kropelki na pajęczynie zjawiskowe
Pozdrawiam serdecznie

dzięki Agnieszko za miłe słowa i za to ze tak czesto do mnie zaglądasz. Miłego dnia życzę i juz lecę popracowac.
Bogdzia 09:21, 09 paź 2014

Kondzio napisał(a)
Oj jak pieknie

Miło Cie widziec od rana. Miłego dnia.
Bogdzia 09:24, 09 paź 2014

anabuko1 napisał(a)
Rosa na pajęczynie wygląda bardzo efektownie.
Fajne zdjęcia rudzika i sójki.Sójkę wczoraj widziałam u mnie, często ja widzę i też różne ptaszki.Niedawno widziałam, nastroszonego dudka.
A z tarasu bokiem mam widok na gniazdo bocianów.Teraz jest puste oczywiści, ale jak one są, klekoczą,jak dbają o małe to jest wspaniały widok.

O dudkach i bocianach moge tylko pomarzyc. Nie ma u mnie dla nich warunków, a dudka widziałam tylko jak byłam dzieckiem , piękny ptak ale do gniada mu nie wolno zaglądac bo kałem człowieka obrzuci. Zazdroszcze Ci tych widoków, szczególnie dudków bo trudno je teraz spotkac. Pozdrawiam serdecznie.
Kondzio 09:39, 09 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Miło Cie widziec od rana. Miłego dnia.
pieknie słonecznie dzisiaj az miło sie pracuje w ogrodzie
Margarete 09:39, 09 paź 2014

Wpadłam z pozdrowieniami, ciekawa czy juz u ciebie złoto i purpura w tle króluje.............jak to pieknie nazywa nasza Mała Mi - "midasowa kraina".... ja co dzien zachwycam sie moim laskiem za oknami, jego urodą i kolorami, ale gdzie mu tam do twojego..

Posadziłam wreszcie prawie wszystkie "łupy" i te z Kutna i Wojsławic i te od ciebie (astry) - bedę miała tak jak ty za rok późnym latem kolorowe plamy kwiatów na tle zielonego lasu, bo posadziłam je na końcu rabaty.

Taeraz cofam sie poczytac...i miłego dnia zycze .....a ma byc pieknie i ciepło, oby jak najdłużej.........
Margarete 12:07, 09 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Weroniko zdjecie piękne zamieściłas. Czy ten ogród japoński jest w arboretum czy gdzieś indziej?? Dobrze by było zobaczyc ale czy się uda rudno dzis przewidziec. Pozdrawiam serdecznie.

Czytałam że szukacie z Karola kierowcy i przewodnika na wyjazd za rok do Wojsławic i Wrocławia ...
Ja sie zgłaszam, jedziemy razem, zwiedzamy po drodze ogród japoński (on jest w centrum Wrocławia przy Hali 100-lecia- sliczny jest również jesienia...)a potem do Wojsławic. Powolutku oswajam sie z Wrocławiem, coraz lepiej mi sie jeźdxi po samym mieście...pw miniony weekend tez tam buszowałam.....praktyka czyni mistrza