Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Dorota123 19:15, 09 paź 2014

Bogdziu piękne kolory masz jesienią, ta czerwień z żółtym cudnie wygląda. Efekt wspaniały, a to znaczy, że świetnie zaprojektowałaś swój ogród, przyciąga wiosną i jesienią z taką samą siłą. Lubię oglądać Twoje piękne nasadzenia.Pozdrawiam
Sebek 19:21, 09 paź 2014

Wróciłem się do krainy króla Midasa - jesień w Twoim ogrodzie jest niesamowita - właściwie każda pora roku jest Pozdrawiam serdecznie
AgnieszkaW 19:29, 09 paź 2014

Bogdziu, na tym właśnie polega urok ogrodu, w każdym roku jest inaczej, ale w każdym pięknie
Bogdzia 20:56, 09 paź 2014

Margarete napisał(a)
Wpadłam z pozdrowieniami, ciekawa czy juz u ciebie złoto i purpura w tle króluje.............jak to pieknie nazywa nasza Mała Mi - "midasowa kraina".... ja co dzien zachwycam sie moim laskiem za oknami, jego urodą i kolorami, ale gdzie mu tam do twojego..

Posadziłam wreszcie prawie wszystkie "łupy" i te z Kutna i Wojsławic i te od ciebie (astry) - bedę miała tak jak ty za rok późnym latem kolorowe plamy kwiatów na tle zielonego lasu, bo posadziłam je na końcu rabaty.

Taeraz cofam sie poczytac...i miłego dnia zycze .....a ma byc pieknie i ciepło, oby jak najdłużej.........

Małgosiu astry powinny miec słoneczko , jest tam gdzie je posadziłas???
Bogdzia 20:59, 09 paź 2014

Margarete napisał(a)

Czytałam że szukacie z Karola kierowcy i przewodnika na wyjazd za rok do Wojsławic i Wrocławia ...
Ja sie zgłaszam, jedziemy razem, zwiedzamy po drodze ogród japoński (on jest w centrum Wrocławia przy Hali 100-lecia- sliczny jest również jesienia...)a potem do Wojsławic. Powolutku oswajam sie z Wrocławiem, coraz lepiej mi sie jeźdxi po samym mieście...pw miniony weekend tez tam buszowałam.....praktyka czyni mistrza

Małgosiu na Ciebie najmniej liczyłam bo Ty teraz jeździsz tam bez nas, masz rodzinę wiec nie masz potrzeby z nami jechac ale jeśli się zadeklarowałas to jeszcze napisz w jakim okresie bys pojechała, na rh czy na liliowce???Pozdrówka.
Bogdzia 21:03, 09 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Bogdziu piękne kolory masz jesienią, ta czerwień z żółtym cudnie wygląda. Efekt wspaniały, a to znaczy, że świetnie zaprojektowałaś swój ogród, przyciąga wiosną i jesienią z taką samą siłą. Lubię oglądać Twoje piękne nasadzenia.Pozdrawiam

Ja w moim ogrodzie widzę największa wadę w tym że jest za mały, tyle bym jeszcze posadziła roślin a nie mam gdzie.Prawdę mówiac z reszty jestem zadowolona, choc małe zmiany jeszcze bym zrobiła ale nie popiera ich mój M który musi fizycznie wszystko wykonac. Moze do wiosny go urobię? Pozdrawiam Dorotko.
Bogdzia 21:07, 09 paź 2014

Sebek napisał(a)
Wróciłem się do krainy króla Midasa - jesień w Twoim ogrodzie jest niesamowita - właściwie każda pora roku jest Pozdrawiam serdecznie

Sebus Twoje słowa to komplement dla mnie --wielki. Dziękuje. Kraina Midasa coraz bliżej . Buki powinny do niedzieli się przebarwic ale klony kiepsko w tym roku się starają , chyba za mokro miały i teraz nie moga się zdecydowac. Aktualnie wyglada to tak:

weronika77 21:13, 09 paź 2014

Bogdziu, widzę, że już otrzymałaś odpowiedź o Japońskim we Wrocławiu, i zaproszenie. Do wiosny jeszcze trochę, może i my się wybierzemy. Tymczasem polecamy Ci serial na Tv1 gdzie można podziwiać sułtańskie ogrody w Stambule. Dla mnie ten serial to olbrzymia przyjemność, bo w ub. roku tam spacerowałam. W tym też chcemy zobaczyć bajkowe miejsca tego kraju, i tak skrócić oczekiwanie na naszą wiosnę. Buziaki.
Bogdzia 21:15, 09 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, na tym właśnie polega urok ogrodu, w każdym roku jest inaczej, ale w każdym pięknie

U mnie zaczyna byc monotonnie bo w kazdym roku podobnie. Mam ciasno i duże rośliny i własciwie prawie zadnych możliwości zmian, ale i siły już nie te co kiedyś więc może tak własnie powinno byc?? Pozdrawiam Agnieszko.

Bogdzia 21:17, 09 paź 2014

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, widzę, że już otrzymałaś odpowiedź o Japońskim we Wrocławiu, i zaproszenie. Do wiosny jeszcze trochę, może i my się wybierzemy. Tymczasem polecamy Ci serial na Tv1 gdzie można podziwiać sułtańskie ogrody w Stambule. Dla mnie ten serial to olbrzymia przyjemność, bo w ub. roku tam spacerowałam. W tym też chcemy zobaczyć bajkowe miejsca tego kraju, i tak skrócić oczekiwanie na naszą wiosnę. Buziaki.

Weroniko tv własciwie nie oglądam ale jak polecasz to zobacze ale jaki to serial???