Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:00, 11 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Bogdziu to Twoje okno jest rewelacyjne, z której strony nie popatrzysz masz piękny widok.

Dzięki Dorotko. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 20:01, 11 paź 2014

Mathildis napisał(a)

Bogdziu jak możesz mówić że monotonnie ... cudne są te zdjęcia i nie powinnaś odbierać nam możliwości ich oglądania...kontempluje...
P.S. nie musisz odpowiadać na moją gadaninę bo jak zwykle postów za dużo nabijam

Wstawiam zdjęcia choc nawet mnie już nudza ale jak chcecie....
Bogdzia 20:04, 11 paź 2014

Malgosik napisał(a)

ło mato jakie kolory
ta czerwona to trzmielina oskrzydlona?
Bogdziu Ty lustra w ogrodzie nie potrzebujesz, bo w tym oknie cały las się odbija

Tak to trzmielina oskrzydlona, w tym roku nawet dośc długo trzyma liście bo najczęsciej szybko opadają a jest piękna wiec fajnie jak dłużej ma ten kolor.Ja też się w oknie odbijałam więc musiałam stanąc tak by mnie nie było widacPozdrówka.
Bogdzia 20:05, 11 paź 2014

Malgosik napisał(a)

ja go już u Ciebie widziałam kiedyś w tej barwie
myślałam że to klon tatarski

To klon palmowy taki najzwyklejszy w lecie zielony a jesienia czerwony.
wiunia 20:09, 11 paź 2014

Dziękuję Bogdziu za wizyte u mnie i podtrzymanie na duchu w sprawie oliwnika wszak urzekł mnie bardzo i nie chciałabym go stracić. Dziś podlałam go wrotyczem może coś pomoże jeśli tego potrzbuje moje drzewko,a jak nie to wystraszy robale na potemPozdrawiam
Bogdzia 20:12, 11 paź 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko cudny czas u Ciebie nastał. Kolory obłędne. I niech tak trwa jak najdłużej. Pozdrawiamy.

Macham Zbysiu.
Bogdzia 20:14, 11 paź 2014

Napia napisał(a)
Bożenko, pozdrowienia zostawiam ptaszki i ślimak sympatyczne
widoki przepiękne, także w oknie
Pozdrawiam serdecznie

Agnieszko , dziękuję . Miłej niedzieli z cieplutką pogodą.
Bogdzia 20:19, 11 paź 2014

wiunia napisał(a)
Dziękuję Bogdziu za wizyte u mnie i podtrzymanie na duchu w sprawie oliwnika wszak urzekł mnie bardzo i nie chciałabym go stracić. Dziś podlałam go wrotyczem może coś pomoże jeśli tego potrzbuje moje drzewko,a jak nie to wystraszy robale na potemPozdrawiam

No i dobrze zrobiłas. Ja myślę ze to tylko jesienne zmiany.Gorzej bym się martwiła o zimę,ale moze będzie lekka bo przeciez klimat wyraźnie się zmienia.Miłej niedzieli.
Mala_Mi 20:30, 11 paź 2014

Jesteś maruda... ja tu zaglądam chociaż już kolejny sezon leci.. i odbicie w szybie z drugiej strony... na pewno lepsze niż Moda na sukces... Wczoraj mnie uświadomiono, że to najstarszy serial.. a i tak ma swoich zwolenników. Leci już 20 lat.... Tobie do tego sukcesu jeszcze daleko

Rudziki to fajne ptaszki....

Dziś przesadzałam MIskanta Veriegatusa, bo niechlujny ma pokrój i leży na RH. Oczywiście znów poszedł na RH ale inne. A eMuś stwierdził, że różaneczniki tak rosną, że za rok pożrą znów trawkę.. i by posadzić gdzie indziej.. Stwierdziłam jak tam mądry to niech pokaże palcem gdzie.... biegał, biegał.. i .. wsadziliśmy za RH tak gdzie go pakowałam. Jak urosną RH to miskant pójdzie gdzieś.. w dobre ręce Za to wykopałam wszytkie irysy japońskie.. ze wsiowej... i stoją w doniczkach... bo jak wykopałam to okazało sie, że ich troszkę jest ..

Edit.. fotek u mnie nei ma... i pisaniny też nie ma.. nie musisz zaglądać. Cisza. Muminek w Warszawie. Był w piątek.. i najlepsza zabawka to miska z wodą dla psa. Do wody wrzucamy kostki lodu, bo tylko taka wodę pies pije.. Stwierdziłam, niech się chlapie w misce.. jak wygrzebał lód, to zrobił minę straszną, wyrzucił lód i uciekł. Wrócił po chwili i co brał lód do ręki to wyrzucał i płakał bo zimno... ale do wody dalej lazł.. 5 sekund płacz i 5 sekund zabawa lodem i wodą.. My płakaliśmy też.... ze śmiechu.

Bogdzia 20:37, 11 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jesteś maruda... ja tu zaglądam chociaż już kolejny sezon leci.. i odbicie w szybie z drugiej strony... na pewno lepsze niż Moda na sukces... Wczoraj mnie uświadomiono, że to najstarszy serial.. a i tak ma swoich zwolenników. Leci już 20 lat.... Tobie do tego sukcesu jeszcze daleko

Rudziki to fajne ptaszki....

Dziś przesadzałam MIskanta Veriegatusa, bo niechlujny ma pokrój i leży na RH. Oczywiście znów poszedł na RH ale inne. A eMuś stwierdził, że różaneczniki tak rosną, że za rok pożrą znów trawkę.. i by posadzić gdzie indziej.. Stwierdziłam jak tam mądry to niech pokaże palcem gdzie.... biegał, biegał.. i .. wsadziliśmy za RH tak gdzie go pakowałam. Jak urosną RH to miskant pójdzie gdzieś.. w dobre ręce Za to wykopałam wszytkie irysy japońskie.. ze wsiowej... i stoją w doniczkach... bo jak wykopałam to okazało sie, że ich troszkę jest ..

Może i jestem maruda ,( dzieki za komplement) ale na starosc sie dziecinnieje wiec mam prawo.Porównanie z modą na sukces tez mi chluby nie przynosi ale przełknę te Twoje ,,miłe słowa" .Co do ciasnoty w ogrodzie to też dzis to przerabiałam , dziewczyny narzekaja na młode ogrody a ze starymi wiekszy kłopot. Zakopcuj te doniczki bo szkoda irysków, ja w tym roku kupowałam w Sadzawce takie maleńkie sadzonki dostałam ze niektóre wcale nie ruszyły ale moze i dobrze bo tez nie mam gdzie posadzic, te od Ciebie rosną, mam nadzieje ze zakwitną w przyszłym roku. Buziaki .