Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 18:19, 30 paź 2014

83 róże? wow! poprosimy o zdjecia i podpisy???
pozdrówka!
Kasik 18:26, 30 paź 2014

Witaj Bożenko. Ja jak zwykle- po dłuższym czasie się melduję. Ale ze mną już tak jest, mało pisze, ale czytam, czytam. Muszę się jakoś zebrać i znaleźć czas na trochę więcej, bo potem zaległości okrutne.

Widzę, że ptaszki całymi gromadami do Ciebie przylatują, a ja się wcale nie dziwię -tylko im pozazdrościć, ze mogą tak bez uprzedzenia.
U nas na razie tylko dziki i sarny na starym sadzie grasują. Musimy płot nowy stawiać, bo boimy się, że sforsują siatkę i rozgoszczą się na naszym tarasie.

Buziaki przesyłamy
yolka 18:33, 30 paź 2014

Ledwie do Ciebie macham ale przezyłam jakoś
Bogdzia 19:32, 30 paź 2014

Dzidka napisał(a)

A ja czyszczenie budek pozostawiałam na potem.
Muszę się poprawić.
Kowalika, to ja tylko na twoich zdjęciach mogę podziwiać.

Budki mozna również czyścic pod koniec zimy , najpóźniej do lutego bo potem ptaki juz sobie zwiedzają i wybierają budki ale ja wolę czyszczenie jesienne bo chodzi o to by mróz miał szanse odkazic je od pasożytów żyjących w materiale zniesionym przez ptaki a jak bedzie on podczas zimy w budce to robale łatwo przetrwają.Miło że do mnie zajrzałaś, pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 19:34, 30 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)
Dziś do Ciebie sie śmieję

To i ja się śmieję do Ciebie nawet jakby to miało wyglądac ze jak głupi do seraKażdy śmiech poprawia humor.
Bogdzia 19:35, 30 paź 2014

MagdalenaK8 napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź i jeszcze zapytam na jakich glebach najlepiej rośnie ?
Pozdrawiam i uśmiechy zostawiam.

Lekko kwaśne gleby ale takie własnie sa w większosci ogrodów, chyba ze masz gline to zakwas ziemię trochę torfem , jeśli nie glina to niczym nie potrzeba.Pozdrówka.
Bogdzia 19:40, 30 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Musze się przyznać, nie mam budek. Każda jaką wieszam się rozsypuje, spada z wiatrem, jest za nisko powieszona (koty). Nikt w niej nie mieszka. Nawet nie wiem, jak mam się "porządnie" za to zabrać. Kupowałam 4 budki lęgowe i nic.

Ewa moje też nie wiszą bardzo wysoko , tak jak można sięgnąc z nieco wiekszej drabiny bo bardzo dużej nie mamy. Ptaki mają swoje humory, nie lubią drewna mokrego , zaczynającego się psuc, próchniec, trzeba też im wieszac budki skierowane otworem najlepiej na wschód no i otwory musza byc odpowiedniej wielkości ale takich wiadomości pełno w internecie.
Bogdzia 19:41, 30 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
83 róże I kto to mówi? Buziak

Sama się dziwię. Nigdy nie pomyślałam że tyle ich jest.
Bogdzia 19:45, 30 paź 2014

Margarete napisał(a)
O jeny 83 róże....nie do uwierzenia .......i te twoje deklaracje że nie lubisz róż bo u ciebie nie rosną

A widoczki jesienne nadal sliczne pokazujesz,widzę że nad oczkiem jeszcze duzo duzo liści na drzewach - w moim lesie za płotem tez jeszcze duzo, bedzie zamiatanie kompleksowe jak juz wszystkie spadną.....pewnie w połowie listopada.
U mnie co rano oszroniony ogród ogladam przez kuchenne okno, ładnie wygląda ale wyjśc do niego mi sie nie chce rano bo zimno.....a jak wracam po pracy to juz ciemno......tyle co weekend może znajde chwilke czasu na kawke w ogrodzie pomiedzy jednym a drugim cmentarzem...

Czy ty juz karmisz ptaki ?

Pozdrawiam !

Małgoś zaglądam do Ciebie i wypatruje wiadomości ale nic nie pisałam.No wiesz sama ze byle jakie mam te róże bo widziałas.Na bukach jeszcze sporo liści ale wcale sie nie wybarwiaja to samo na klonach, spadną po mocniejszym mrozie bo na razie choc i u mnie kazdego dnia jest biało to nie są to bardzo niskie temperatury.Ptaki owszem trochę jesc dostaja, niech się przyzwyczaja że tu jest jedzenie.Pozdrówka śle.
Bogdzia 19:48, 30 paź 2014

yolka napisał(a)
Ledwie do Ciebie macham ale przezyłam jakoś

Mam nadzieje ze tylko zmęczona jestes a nie rozchorowałas sie po wyjeżdzie wnuków. Dochodz do siebie i pokaz zaległe zdjecia jeśli miałas czas je zrobic. Pozdrówka serdeczne.