Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:12, 28 paź 2014

Kasya napisał(a)
Poogladalam i przypomnialo mi sie ze czas wywiesic chyba karmnik dla ptaszkow
Musze zainstalowac go jakos nie za daleko okien zeby koty mialy zajecie
Przez szybke oczywiscie

Nie wiem czy to dobry pomysł , koty całe szyby Ci porysują , ja bym ich tak nie drazniła, niech każdy ma swoje spokojne zycie i koty i ptaki.
Bogdzia 20:15, 28 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, a jakie rh i azalie jeszcze byś kupiła, gdybyś miała więcej miejsca?

Ewo nie tyle chodzi o gatunki co o przestrzeń jaką daje duży ogród , widoki zmieniajace sie , bardzo mi się marzy wielki ogród ale to już w następnym życiu .Posadziła bym też więcej azalii .
Mariusz 20:28, 28 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Mariusz zeby tylko zdążyły się wybarwic bo te przymrozki nic dobrego nie wróżą , liscie moga opasc i wogóle sie nie przebarwic.Cypryśniki były w którymś z ostatnich programów Mai.

One gubią liście przy przymrozkach, ale nie do końca, w zasadzie przebarwione liście utrzymują się bardzo długo. Pamiętam jak w bezśnieżną zimę rdzawe liście które opadły do wody wmarzły w lód, ale to był niesamowity efekt. Rdzawo, bordowe snujące się dywany w przeźroczystym lodzie, a na drzewach wisiały jeszcze spore ich ilości. To był któryś rok z lat 90-tych.
malgorzata_s... 20:36, 28 paź 2014

Dzisiaj u nas spory mrozik był. Rododendrony zwiesiły liście a w zeszłym miesiącu jeden jeszcze kwitł.Na szczęście wody miały aż nadto całą jesień. Zawsze jak patrzę na rodki myślę o Tobie Buziaki od nas
Bogdzia 20:53, 28 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

Nie śmiej sie ze mnie , podobnie myślimy ale u Ciebie lepiej rosna bez porównania.
Bogdzia 20:57, 28 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj u nas spory mrozik był. Rododendrony zwiesiły liście a w zeszłym miesiącu jeden jeszcze kwitł.Na szczęście wody miały aż nadto całą jesień. Zawsze jak patrzę na rodki myślę o Tobie Buziaki od nas

To miłe ze rodki kojarza Ci się ze mną, częsciej mam szanse ze mnie wspomnisz.A ja co spojrze na poidełko to też wspominam ale juz jest schowane do komórki przed zima i mniej bedzie mi Was przypominao co nie znaczy ze Was nie wspominam i bez niego.Byle do wiosny Małgosiu. Buziaki ślę.
Bogdzia 21:01, 28 paź 2014

Mariusz napisał(a)

One gubią liście przy przymrozkach, ale nie do końca, w zasadzie przebarwione liście utrzymują się bardzo długo. Pamiętam jak w bezśnieżną zimę rdzawe liście które opadły do wody wmarzły w lód, ale to był niesamowity efekt. Rdzawo, bordowe snujące się dywany w przeźroczystym lodzie, a na drzewach wisiały jeszcze spore ich ilości. To był któryś rok z lat 90-tych.

Fajny widok opisałes i bardzo ładnie to zrobiłes. Pozdrówka.
EPODLAS 23:31, 28 paź 2014

Fotki z ptaszkami, mimo zbuntowanego aparatu bardzo fajne. Te ptaki to cię chyba kochają. Mnie zupełnie nie słuchają i zaraz uciekają. Jesień powoli się kończy, kolorów coraz mnie. Za szybko ten czas leci.
paniprzyroda 00:47, 29 paź 2014

Nielubianych róż osiemdziesiąt? A ja myślałam, że mam dużo Na fotki ptaszków zawsze u Ciebie czekam Dziwne w tym roku są te przebarwienia drzew. Magnolia jako pierwsza pożółkła, zgubiła liście, miłorząb również. Lipa na podwórku zielona, gubi liście, ale zielone, a w ubiegłym roku była cała złota o tej porze. Pozdrawiam ciepło Bożenko
Madzenka 19:12, 29 paź 2014

Hi hi 80 róż pozdrawiam Bogdziu