Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 16:45, 31 gru 2014

Przydałby się taki wątek sylwestrowy dla tych co w domu świętują Wszystkiego naj,naj,naj.....niech Nowy Rok przyniesie radosnych chwil jak najwięcej
Bogdzia 20:00, 31 gru 2014

Urszulla napisał(a)
Przydałby się taki wątek sylwestrowy dla tych co w domu świętują Wszystkiego naj,naj,naj.....niech Nowy Rok przyniesie radosnych chwil jak najwięcej

Był taki dwa lata temu , śmiechu było tyle że chyba na zadnym Sylwestrze sie tak dobrze nie bawiono , ale czasy sie zmieniły i jest duzo smutniej.
Bogdzia 20:04, 31 gru 2014

Marzena2007 napisał(a)
Przyłączam się do próśb. Może przestałabym śpiew kosa mylić ze skowronkiem....

Marzenko spiewu przez internet nie da sie nauczyc, nie wyjaśnie Ci czym się różni ale są nagrania w internecie mozesz posłuchac.
Bogdzia 20:06, 31 gru 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Skoro tu mowa o robakach dla rudzika to Wam opowiem autentyczną historię którą usłyszałem od kolegi wędkarza.
Wybierał się na wędkowanie i potrzebne były białe robaki. Udał się na zaplecze rzeźni, gdzie wyrzucali odpadki z uboju. Patrzy a tam kłębowisko białych robaków.
Zgrabnymi ruchami rąk oddzielił robaki od mięska i wsypał do foliowego worka tak z 2 litry tego było. Wrócił szczęśliwy do domu i włożył to towarzystwo do lodówki.
Po jakimś czasie żona otwiera lodówkę a tu masakra! Robactwo łazi po ściankach, po produktach. Powstała niezła awantura. Kolega wzorem Ferdynanda Kiepskiego zameldował głośno, że wychodzi z domu i nie wie kiedy wróci....
Jak chcecie zrobić doświadczenie to włóżcie do kompostownika kawałek mięsa w lecie.
Te duże muchy zrobią co potrzeba.
Życzę miłej zabawy sylwestrowej.

Kiedys mój syn zbierał takie robale , coś okropnego , nie zjadlam zadnej ryby na nie złapanej , dobrze ze szybko z tego wyrósł.
Bogdzia 20:09, 31 gru 2014

kasiek napisał(a)
U mnie stale ptaki się zlatują bo w oczku mam pompe by woda nie zamarzła a i do karmnika ciągle sypię. Ptaki to radość w ogrodzie dla oczu i uszu, im częściej goszczą tym bardziej człowiek je kocha...

Ogród w zimie szczególnie gdy nie ma pieknego puszystego sniegu ani szrony=u wygląda na smutny , nawet martwy i jeśli są w nim ptaki to widac jednak zycie . Ptaszki zimą to wspaniałe obserwacje i zycie dla ogrodu , dlatego warto o nie zadbac. Ja dzis kupiłam dla rudzika robale mrozona ochotkę i suszone rozwielitki , od jutra bedzie je dostawał , ciekawe jak mu sie spodobają. Zbyszku tez mam robale w zamrazarce

Bogdzia 20:11, 31 gru 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia przesyłam Sylwestrowe buziaki, życząc wszystkiego co najlepsze, radosne i piękne.

Dzięki . Tobie napiszę w Twoim wątku.
Joku 20:23, 31 gru 2014

To mój kolejny wieczór sylwestrowy spędzony na forum. Na nudę nie mogłam narzekać . Dużo dobrego w Nowym Roku, Bogdziu. Zdrówka przede wszystkim i niskiego ciśnienia krwi.
Bogdzia 20:38, 31 gru 2014

Joku napisał(a)
To mój kolejny wieczór sylwestrowy spędzony na forum. Na nudę nie mogłam narzekać . Dużo dobrego w Nowym Roku, Bogdziu. Zdrówka przede wszystkim i niskiego ciśnienia krwi.

Jolu mnie tez sie te Ogrodowiskowe Sylwestry podobaja. Dzieki za zyczenia.
Gardenarium 20:48, 31 gru 2014

Bożenko, spodobało się moje wspominanie? Dziękuję za wpis, ja tez lubię nasze Sylwestry, tylko mnie nieco zmogło..

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 20:53, 31 gru 2014

Gardenarium napisał(a)
Bożenko, spodobało się moje wspominanie? Dziękuję za wpis, ja tez lubię nasze Sylwestry, tylko mnie nieco zmogło..

Bardzo fajne wspomnienia, miło popatrzec tym bardziej ze wiem jak jest teraz i ile sie zmieniło. Pozdrówka.