Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

kasiek 18:22, 19 sty 2015

U mnie pies tez robi porządek z kotami, zaden nie wchodzi tak się boją. Ale i psy potrafia nieźle nabrolic, coś za coś. Mój ogólnie jest pozyteczny - łapie krety, nornice, straszy koty. Daruje mu więc pole minowe po zimie i gonienie ptaków.
A igliwia sosen nie zużywasz do ściółkowania RH?
horcia 18:38, 19 sty 2015

U mnie większy problem jest z psami, które sikają (i to drugie) po iglakach i ścianach budynku a brak kotów powoduje, że gryzonie królują w ogrodach i sadach mimo regularnego ich podtruwania( duże koszty), nie mówiąc już o roślinach, drzewkach i cebulkach.
Bogdzia 19:56, 19 sty 2015

Kochane dziewczynki dzieki za wizyty . O kotach już pisac nie bede ,miałam psa , niezbyt dużego i koty sie go nie bały, zresztą w dużym ogrodzie zawsze mogły byc w innym miejscu niż on.Ponarzekałam , nic się nie zmieni , trudno.Moje nornic nie łowią jeden jedyny raz tylko widziałam kota z nornicą i jeden raz jeza jak jadł nornicę to ja już wolę jeze.
Bogdzia 19:59, 19 sty 2015

dajana napisał(a)
Pozdrowienia serdeczne przesyłam BożenkoOj te koty ! wpadłam i ja przez miękkie serce ,ale ptaszków mi nie mordują, wystarczy ze stoję w drzwiach tarasowych kiedy je wypuszczam ,żadna nie zbliża się już do karmika Spryciule mnie tez obserwują , wiedzą że je złapie i zamknę jeśli wlezą do karmika .Obcych kotów na działce nie mam bo moje skutecznie je atakują. Kiedy stopniał śnieg znalazłam na trawie 9 nornic ,12 myszy i niestety krecika Pisze niestety bo krecik przybył mi na ratunek i pomimo kopczyków cieszę się ze u mnie jest .Mam nadzieję że oczyści mi glebę z chrząszczy ,opuchlaków i innych gadów. Pierwszy raz mam krety ,a w domu setki biedronek śpiących w szparach miedzy oknami i okiennicami Nie myłam nawet okien aby ich nie obudzić i jeszcze więcej w garażu .Kochane, czekają na mszyce z moich róz Róże będą białe aby rozjasnić dosyć ciemną stronę lasu a w zimie ptaszki będą miały pokarmu bez liku .Buziaki dla ciebie Bogdziu

Dajanko doczekac sie nie mogę Twojego szpaleru róż , za dwa lata powinniśmy pasc na kolana-60 jednakowych pnących , wielkich , bedzie na co patrzec i czego zazdrościc.
Bogdzia 20:02, 19 sty 2015

horcia napisał(a)
Droga Bogdziu jak wiesz robię rewolucje na skarpie i chciałabym się Ciebie doradzić odnośnie rh jakie tam rosną. Kiedy mogę je przesadzić i gdzie do donicy czy do gleby?Nie chcę ich wyrzucać, bo je llubię. Nie znam ich stałego lokum( nie mam na nie pomysłu, jeszcze). Czy u Ciebie znajdują się pojedyncze sztuki danej odmiany, czy sadzisz grupami? Posiadam chyba 7szt i każdy z innej beczki.

Różnie u mnie rosna głównie grupami ale i pojedyncze sie trafiają. Posadz na jednej większej rabacie , bedzie dobrze.Absolutnie nie do donic to złe miejsce im potrzeba przestrzeni.
Bogdzia 20:03, 19 sty 2015

Milka napisał(a)
Bogdziu, oby w nowym roku dobrze się działo, tego zyczę
poczytałam o dokuczliwych kotach, rzeczywiście, jak ktoś nie ma, trudno zrozumieć, wiosna coraz bliżej, podziwiałam twoje ranniki

Irenko miło Cię widziec .Dzięki za zyczenia.Buziaki.
Bogdzia 20:05, 19 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, łączę się z Toba w słusznych uwagach o bezpańskiej zwierzynie domowej. A właściciel, co pozwala się wyczesanemu psu na chodniku pod nogami przechodniów załatwić? Nie ma na to bata. Piszę wniosek o pozwolenie na broń.
Czy egzekwuje się nałożone podatki od właścicieli psów i kotów?

Same szkody. Mam jednego co przychodzi, teren rozległy, niemniej jednak wiem, że to jest straszna plaga, bo widzę wszędzie. Nawet w piwnicach w blokach.

PS Nie odpowiadaj na tego maila.

Ewo pozdrówka , nic już nie napisze ale problem jest duży i przykry.
Bogdzia 20:06, 19 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)
Czytam....

Macham....
Bogdzia 20:13, 19 sty 2015

kasiek napisał(a)
U mnie pies tez robi porządek z kotami, zaden nie wchodzi tak się boją. Ale i psy potrafia nieźle nabrolic, coś za coś. Mój ogólnie jest pozyteczny - łapie krety, nornice, straszy koty. Daruje mu więc pole minowe po zimie i gonienie ptaków.

Wiem jak się człowiek przyzwyczaja do psa ale pola minowe mnie wkurzają.Zamiast pod nogi wolę patrzec na kwiatki.

A igliwia sosen nie zużywasz do ściółkowania RH?

Nie używam za długo trzeba czekac by sie rozłożyły a przede wszystkim nie lubią miec niczego na korzeniach.Muszą byc płytko sadzone .Dostają co roku nawóz i jak dotąd to im wystarcza.
Bogdzia 20:14, 19 sty 2015

horcia napisał(a)
U mnie większy problem jest z psami, które sikają (i to drugie) po iglakach i ścianach budynku a brak kotów powoduje, że gryzonie królują w ogrodach i sadach mimo regularnego ich podtruwania( duże koszty), nie mówiąc już o roślinach, drzewkach i cebulkach.

U mnie kotów pod dostatkiem a nornice zyją jak w raju.Koty wola ptaki.