Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 15:59, 17 kwi 2015

Alez ta koperkowa cudo, będę jednak jej szukać mam tyle piwonii, ale takiej nie u mnnie zaczyna kwitnąć Cunnigham White, smiesznie na różowo, aby potem na biało nie przepadam az tak za nim, ale ma jeden plus, piękny pokrój, taka kulka
Milka 16:00, 17 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Mysz domowa bardziej szara ale ta chyba lesna.

Fajne miejsce sobie znalazła
Kasya 16:03, 17 kwi 2015

Milka napisał(a)
u mnnie zaczyna kwitnąć Cunnigham White, smiesznie na różowo, aby potem na biało nie przepadam az tak za nim, ale ma jeden plus, piękny pokrój, taka kulka

Ach zazdroszczę cieplełka, po roślinach widać to wyraźnie
Bogdzia 20:28, 17 kwi 2015

lilarosa napisał(a)
Bożenko, dzięki za radę, na razie gratisy tylko w jednej doniczce więc nie sieję paniki

Miłego i słonecznego dzionka życzę.

Miejmy nadzieje ze na tym sie skończy. U mnie nad ranem był przymrozek . Ogród w bieli choc nie zapowiadali a niestety jeszcze zapowiadaja że bedą, w najbliższa noc też ma byc.
Bogdzia 20:32, 17 kwi 2015

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, zawsze mi się podobała taka koperkowa piwonia, ale jeszcze nie mam. Ale pierwszy raz widzę u ciebie że są i domowe. Rarytaski masz

Masz rację Bozenko że mam rarytasek -piwonię koperkowa domową, tylko ja mam taką. Przysłali mi ja w doniczce z pąkami a u mnie były przymrozki i nadal są wiec nie posadziłam do ogrodu bo pewnie pąki by zmarzły , trzymam w domu zreszta nie tylko ją bo 10 innych również , tylko drzewiasta jak na razie poszła do ziemii i teraz sie o nia martwię.I taki to rarytasek
Bogdzia 20:35, 17 kwi 2015

mirkaka napisał(a)

Bogdziu, no nie wiedziałam że są takie wczesne rodki, z wyglądu to raczej azalia,
uczę się ciągle czegoś na ogrodowisku
A myszka piękna, ciekawe co powiesz jak się rozmnoży i na zimę zawita z potomstwem Twoim w domu Sprawdziłam w wikipedii że to myszka leśna, bo ma duże uszy, a polna ma małe

Pokrój krzaka jak u azalii a ze nie gubi liści na zime wiec to rh zresztą pod tą nazwę i azalie podchodza.Myszki w domu już miałam i nigdy wiecej , na szczeście to było w czasie budowy.Ta jest cwaniara tak blisko stołówki sie zadomowiła.
zbigniew_gazda 20:38, 17 kwi 2015

Koperkowa piękna i taka nietypowa. O to muszę pilnie obserwować temperatury nocne. Coś czuję że drzewiasta pójdzie na kilka nocy pod kołderkę. Ech te przymrozki - a tulipany zaczynają kwitnąć.
Bogdzia 20:39, 17 kwi 2015

Milka napisał(a)
Alez ta koperkowa cudo, będę jednak jej szukać mam tyle piwonii, ale takiej nie u mnnie zaczyna kwitnąć Cunnigham White, smiesznie na różowo, aby potem na biało nie przepadam az tak za nim, ale ma jeden plus, piękny pokrój, taka kulka

To prawda ze CW mają piękny pokrój krzaka, do moich ulubionych też nie należy ale trzeba przyznac ze mniej z nim kłopotów niz z innymi.Koperkowe polecam i wszystkie inne też . Ja w tym roku dostałam piękne sadzonki , wszystkie poza jedna kupioną w O bedą kwitły a dwie nawet po trzy pąki maja, oczywiście wszystkie sa w domu w donicach w zimnym pokoju.
Bogdzia 20:40, 17 kwi 2015

Kasya napisał(a)

Ach zazdroszczę cieplełka, po roślinach widać to wyraźnie

Irence zazdrościsz bo u mnie zimno i roslinki opóźnione , ledwie forsycje zakwitły.
Bogdzia 20:41, 17 kwi 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
Koperkowa piękna i taka nietypowa. O to muszę pilnie obserwować temperatury nocne. Coś czuję że drzewiasta pójdzie na kilka nocy pod kołderkę. Ech te przymrozki - a tulipany zaczynają kwitnąć.

Tak różowe mniej spotykane , czerwone też mam.Twoja drzewiasta pewnie cała w pąkach to trzeba ja chronic koniecznie. Pozdrówka .