Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:40, 19 kwi 2015

wietrzyk napisał(a)
Bogdziu,
przyszłam podziękować za Twoje rady. Choc nie pytałam Cię bezpośrednio to podczytałam w innych wątkach i zastosowałam u siebie. Faktycznie jesteś Skarbnicą

Dajcie spokój z tą skarbnicą.Cieszę sie jeśli moge pomóc.Pozdrawiam.
Bogdzia 11:43, 19 kwi 2015

paniprzyroda napisał(a)
Jedenaście piwonii w tym roku? łał u mnie raczej bylinowe będą dominować
jakich jabłonek szukasz?

Nie szukam ale Ania pokazała śliczną i nie za dużą no i kilka osób w tym ja narobiło sobie na taką apetytu.Ja nie mam gdzie sadzic ale piwonie lubię więc na M wymusiłam przesunięcie krawężników i kilka zmieszcze ale jak się rozpędziłam to 11 kupiłam.
Bogdzia 11:44, 19 kwi 2015

To pokażę różową koperkową .Mnie się bardzo podoba.

barbara_kraj... 11:50, 19 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Nie szukam ale Ania pokazała śliczną i nie za dużą no i kilka osób w tym ja narobiło sobie na taką apetytu.Ja nie mam gdzie sadzic ale piwonie lubię więc na M wymusiłam przesunięcie krawężników i kilka zmieszcze ale jak się rozpędziłam to 11 kupiłam.

Wszystkim Ogrodnikom apetyt rośnie w miarę jedzenia.
I wmawiają sobie, że rozsądek nimi rządzi, hahaha!

A koperkową też bym chciała mieć. Zakup zostawiam na zaś.
Margarete 11:56, 19 kwi 2015

Zaglądam, zaległości odczytałam, myszka fajna ale z daleka, na żywo to ja bym od niej wiała......brrrr.
Podziwiam twoje "domowe" piwonie i chyba jednak bardziej podobają mi sie klasyczne kwity piwonii, ich pełne, duże głowy i zapach.....a czy ta koperkowa tez pachnie ?

Bogdziu mysl nad dokładnym terminem naszej wyprawy.....obstawiamy ten weekend 15-17 czy raczej 22-24 a moze ostatni 29-31 ....już sie ciesze - ustalimy szczegóły w najblizsza sobote ok ?
rozark 11:59, 19 kwi 2015

ależ u ciebie kolorowo , mnóstwo kwiecia

szkoda że nie popadało i zimnica taka że do ogrodu nie chce się wyjść
Bogdzia 12:06, 19 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)

Wszystkim Ogrodnikom apetyt rośnie w miarę jedzenia.
I wmawiają sobie, że rozsądek nimi rządzi, hahaha!

A koperkową też bym chciała mieć. Zakup zostawiam na zaś.

Ja mam już 5 koperkoych i nigdy sobie nie wmawiam że mna rozsądek rzadzi, kupuje jak mi się cos podoba i jak mam miejsce bo nie bede sobie jedynej przyjemności którą cenię odmawiac. Wszystkich innych zakupów nie znoszę a najbardziej kupowania ciuchów, chętnie bym chodziła w dwóch na zmiane zeby tylko dało się wyprac.
Bogdzia 12:12, 19 kwi 2015

Margarete napisał(a)
Zaglądam, zaległości odczytałam, myszka fajna ale z daleka, na żywo to ja bym od niej wiała......brrrr.
Podziwiam twoje "domowe" piwonie i chyba jednak bardziej podobają mi sie klasyczne kwity piwonii, ich pełne, duże głowy i zapach.....a czy ta koperkowa tez pachnie ?

Bogdziu mysl nad dokładnym terminem naszej wyprawy.....obstawiamy ten weekend 15-17 czy raczej 22-24 a moze ostatni 29-31 ....już sie ciesze - ustalimy szczegóły w najblizsza sobote ok ?

Myszka dorobiła sie już wielu fotografii ale już nie pokazuje bo przecież tu nie o myszach mamy pisac. Piwonii pełnych nie cenię az tak bardzo choc piękne ale deszcz im główki do ziemii przygina i stale brudne. Mam ich też troche wiec teraz inne muszę zdobywac.Co do wyprawy to pomyślałam że może nie jedzmy do tych Niemiec tylko skupmy się na Wojsławicach i okolicach. Też czekam na spotkanie by o tym pogadac. Myśle ze 15-17 to dobry termin na wyjazd a potem już u mnie ale przez to zimno trudno powiedziec czy 22-24 czy 29-31. Pogadamy w sobotę bo już czas coś postanowic i ewentualnie noclegu poszukac.
Bogdzia 12:14, 19 kwi 2015

rozark napisał(a)
ależ u ciebie kolorowo , mnóstwo kwiecia

szkoda że nie popadało i zimnica taka że do ogrodu nie chce się wyjść

Nie tyle co na Bałuckim a szkodaU mnie też zimnica i brak deszczu , dzis wiaderkiem podlewałam przesadzane rośliny bo z węża to marznę okropnie.
Gabriela 16:40, 19 kwi 2015

Bogdziu, ułudka od Ciebie jest śliczna i mnie zachywca, bo mogę ją widzieć ze szklarenki. Mam nadzieję na rozsiewanie.
Zobacz sama: