Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Pszczelarnia 10:30, 16 kwi 2015

Piękne piwonie. U Ciebie w maju to ogród różanecznikowy i piwoniowy będzie. Takie apogeum.

To jest mysz leśna - klasyczna. Nornice mają szare podbrzusza i krótsze ogony i mniejsze uszy.
popcorn 10:33, 16 kwi 2015

Koperkowa cudna! Liczę na pierwsze kwiatki mojej - zwykłej czerwonej. Myszka, brr
pozdrawiam!
Ivvvona 19:32, 16 kwi 2015

Bogdziu, u Ciebie jak zwykle same piękności - i prymulki, i piwonie, a nawet myszka też śliczna Pozdrówka
paulina_ns 23:40, 16 kwi 2015

Witaj Bogdziu, widzę, że nie marnowałaś zimy ile Ci stron w wątku przybyło.....ja trochę się rozleniwiłam, ale wracam już do Was pozdrawiam
paniprzyroda 00:04, 17 kwi 2015

Śliczne białe drobiazgi nie mówiąc już o piwoniach. Troszkę pozaglądałam i zmykam
Bogdzia 07:18, 17 kwi 2015

Kasya napisał(a)

taka śliczna ze nie moglaby narozrabiać w ogródku

Też tak myslę
Bogdzia 07:18, 17 kwi 2015

Agatek napisał(a)
Myszki chyba bardziej szare są
ale fakt i tak śliczna

Mysz domowa bardziej szara ale ta chyba lesna.
Bogdzia 07:20, 17 kwi 2015

lilarosa napisał(a)

Torf już mam, 6 palet litewskiego z czego zostało już "tylko" trzy i pół, bo część RH udało mi się posadzić...Uff, zaszalałam jednak z rozmachem przeobrażeń ogrodowych i wiem, że wszyscy znajomi trochę z politowaniem na mnie ostatnio patrzą (w myślach kręcąc kółko na czole . Mój M też ale dzielnie wspiera mnie w działaniach ...jeszcze
Niestety nie wygrałam ostatnio w totka i muszę w międzyczasie pracować zawodowo a na weekend znów zapowiadają załamanie pogody. Ale nic to, ja nie załamuję się mimo wszystko.

Natomiast załamałam się przy sadzeniu którejś z x doniczek, kiedy znalazłam w korzeniach gratisowe tłuściutkie krewetki (( wygrzebałam ile się dało, ale pewnie parę zostało Dodam, że rh są od p. Ciepłuchy, więc tym bardziej to znalezisko mnie zszokowało..ale cóż, widać ci nieproszeni goście są jednak wszędzie. W innych doniczkach nie zauważyłam nic niepokojącego.
Bożenko, czy Twoim zdaniem powinnam teraz jeszcze zadziałać np. larvanem czy już za późno? Strasznie boję się tego paskudztwa i nie mam pewności, czy w pozostałych sadzonkach nie znajdę dalszych gratisów.
Z góry dziękuję za radę.
PS: myszka baaardzo fotogeniczna

Dużo kupowałam u Ciepłuchy ale nie miałam nigdy takich gratisków. Możesz dac larwaren.
Bogdzia 07:22, 17 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Piękne piwonie. U Ciebie w maju to ogród różanecznikowy i piwoniowy będzie. Takie apogeum.

To jest mysz leśna - klasyczna. Nornice mają szare podbrzusza i krótsze ogony i mniejsze uszy.

O własnie tak napisałam. Piwonie śliczne ale krótko kwitną . Zakwitła mi różowa koperkowa.

Bogdzia 07:24, 17 kwi 2015

Ale dzis kiepskie pisanie.