Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:57, 07 maj 2015

dajana napisał(a)
Bożenko ja tez ciebie podczytuje w miarę możliwości i widzę twoje piękne kwiatuszki.Co prawda milcząc ,ale nie zapomniałam o tobie . Dzisiaj będę foliowała rogi siatki wokół ogrodzenia .Taką przejrzystą folią .Zaraz napiszę powód .Przydałby mi się czujnik spryskiwacza wody rozmieszczony w całym ogrodzie .A to wszystko na te futrzaki których nie lubisz I ja za nimi nie przepadam ale je mam i sama się wpakowałam niestety. Moje już wyćwiczyłam ,wielu rzeczy już nie robią ale te wiejskie to koszmar. Przeczytałam ze takie foliowanie którego one nie znoszą odstraszy ich troszkę. Poza tym zasianie ruty zwyczajnej której koty nienawidzą pomoże również Nie wiem co jeszcze wymysleć aby ich przegnać. Znalazłaś może sposób na swoje ?Rośliny u mnie budzą się do życia Pierwsze kwiaty już są muszę jedynie się sprężyć i fotki zrobić Dawno ich nie wklejałam bo i pokazać nie miałam co, tak po prawdzie Niebawem jednak pokaże cos nowego Pozdrówka jak zawsze serdeczne dla ciebie i małżonka przesyłam .

Dajanko ja na te zwierzęta dosc często narzekam bo nieźle zaszły mi za skóre ale na narzekaniu sie kończy. Dawno temu kupiłam karbid a i okazało się że koty przestały przychodzic ale i ja przestałam do ogrodu wychodzic bo smród był wielki.Nic nie robie , przeganiam je tylko jak widzę i tyle. Prawde mówiąc to spodziewałam sie u Ciebie takiej sytuacji ale długo wytrzymywałas a jednak i Tobie dopiekły . Nie umiem Ci nic doradzic , Z ciekawością czytam o Twoich sposobach i bede śledzic efekty tych działań. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 21:00, 07 maj 2015

popcorn napisał(a)

urocza ta mieszanka pozdrawiam, Bożenko!

Miło że zajrzałas. Pozdrówka.
Bogdzia 21:02, 07 maj 2015

Kasya napisał(a)

jak to malo zjadliwą ? ja mam sklonnosci do robienia podobnego bałaganu na rabatkach

a poza tym bede protestowac bo kwiatowy mix jest uroczy

W pierwszej wersji były tam takie tulipany , kilka jeszcze zostalo ale później już ich nie mogłam spotkac wiec dosadzałam co akurat kupiłam.

malgorzata_s... 21:03, 07 maj 2015

Bożenko wiem że kochasz piwonie drzewiaste Popatrz tutaj do Ani

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2885-ogrodoterapia-czyli-uspokojenie-wsrod-tylu-spraw/posts/1629374/quote
Bogdzia 21:04, 07 maj 2015

Milka napisał(a)

Cudowne ujęcie i mix tulipanów i zapominajek mnie akurat zachwyca, na tym chyba wiosna polega

Wiosna to bogactwo kwiatów , wiec jest bogato i ..... pstrokato.
Bogdzia 21:07, 07 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bożenko wiem że kochasz piwonie drzewiaste Popatrz tutaj do Ani

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2885-ogrodoterapia-czyli-uspokojenie-wsrod-tylu-spraw/posts/1629374/quote

Byłam -cudna. Rh też piękne , muszę spokojnie przejrzec ten wątek.Dzięki.
monteverde 21:12, 07 maj 2015

U Bogdzi już szał rododendronowy się zaczął świetnie będzie co oglądać pozdrówka
Bogdzia 21:12, 07 maj 2015

Milka napisał(a)

Też chcę, dawaj fotki i już tez mam ten fioletowy pierwiosnek, skoro u ciebie jest,znaczy da radę na następny sezon

Ja myślałam że on różowy . Irenko wytrzymuje moje warunki bez problemu ale problem jest inny po po kwitnieniu zanika i łatwo wtedy w tym miejscu posadzic cos innego , trzeba pamiętac gdzie jest posadzony by go nie zniszczyc.Jak Ty kazesz to jakies zdjecia muszę dac.

Bogdzia 21:15, 07 maj 2015

monteverde napisał(a)
U Bogdzi już szał rododendronowy się zaczął świetnie będzie co oglądać pozdrówka

Ciągle jeszcze nie zaczął sie to tylko małe poczatki.Przed chwila była jedna jabłonka a teraz druga, malutka na razie bo kupiona w tamtym roku.

gierczusia 21:27, 07 maj 2015

Łooo matulu... pięknie ja muszę Irence powiedzieć żeby częściej takie polecenia Ci wydawała

Pozdrowionka