Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:52, 08 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)

I ta oliwkowa zieleń liści. Liście są tak troszkę zwinięte w łódkę.

Jeszcze nie kwitną. Ale są w dołowniku pokompostowym. Bo wszystko czeka na rewolucję.

EDIT: mnie się podoba, że one tak szeroko kwitną i nie są wysokie.

Mnie tez sie podobają.Dzisiejsze zdjecia.

Bogdzia 19:55, 08 maj 2015

monteverde napisał(a)

Bogdziu ale ona ozdobna tylko owoców nie ma jadalnych?

Ta która jest duza ma maleńkie jabłuszka bardzo ciemne, zjadaja je ptaki.Nie wiem jak bedzie z ta nową bo w tamtym roku posadziłam kwitnacą i nie zawiazała owoców ale dla nas mam jablonkę jadalną tzw czerwona papierówkę.

Bogdzia 19:57, 08 maj 2015

Juzia napisał(a)
Oj kusi mnie ta jabłonka

Nie czekaj tylko już kupuj to sliczne drzewko , niezbyt duże i teraz kwitnie , można wybrac to co sie podoba. Czekam ze napiszesz ze już masz.
Bogdzia 19:59, 08 maj 2015

Agania napisał(a)
Rajskie jabłonie to zapowiedź kolorów u Ciebie, czekam, razem z resztą na to spektakularne rododendronowe przeżycia

A do nich coraz bliżej. Pączki już tylko czekaja zeby sie otworzyc. Chyba zakwitną wczesniej niz zwykle i najwcześniej odkąd mam ten ogród.

Zaczyna kwitnac Simona

Bogdzia 20:00, 08 maj 2015

Inne też w blokach startowych

Bogdzia 20:02, 08 maj 2015

dajana napisał(a)
Miałam taką jabłonkę ale już nie mam .Sierściuchy sobie pazurki na niej ostrzyły i zdarły cała korę. Teraz im obcinam to mój następny sposób na fiasko przy polowaniu hi,hi. Z czasem zrobię z nich psy czarna ma ogromne predyspozycje do powyższej przemiany, wystarczy ze mnie ujrzy już biegnie oznajmując ze nic nie zrobiła Nawet moja mama stwierdziła ze koty mnie tak słuchają jakby były psami Gorzej z psem muszę ją poprosić i zachęcić aby przyszła. Bożenko twój ogród rozjaśnia duszę swym pięknem i kolorami jak miło do ciebie luknąć

To faktycznie szkolisz te koty bo z nimi nie jest łatwo , nie lubią słuchac. Dzieki za dobre słowo o moim ogrodzie.Buziaki dla Ciebie , pozdrowienia dla Mamy i M.

Kwitnie i pachnie kalina.

Bogdzia 20:07, 08 maj 2015

Anita1978 napisał(a)
Byłam, popodziwiałam, uciekam
P.s. Melduję, ze u mnie peeeełno gniazd ptasich,,w co 4'drzewku....ale to cieszy

To fajnie . U mnie poraz pierwszy mają gniazda te najwieksze gołębie. One w miastach ludzi bardzo się nie boja ale na wsi są bardzo płochliwe i u nas denerwuja sie bardzo jak po ogrodzie chodzimy. dzis sadziłam pod drzewami ciemierniki to usiadł i patrzył co robię i denerwował sie ze musiałam przerwac sadzenie. Wyglada ze samych gołębi sa trzy gniazda.Inne ptaki nie sa tak zaborcze ale zawsze trzeba uważac by nie przebywac blisko gniazd bo moga je zostawic.

Bogdzia 20:10, 08 maj 2015

I własciwie pozegnanie magnolii. W tym roku nie było przymrozków wiec były piękne . Takie wiosny mogą byc już zawsze choc nie wiem dlaczego rozplenice częściowo padły .Pewnie mialy za mokro.

Resztki kwiatów Alexandriny

Juzia 20:38, 08 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Nie czekaj tylko już kupuj to sliczne drzewko , niezbyt duże i teraz kwitnie , można wybrac to co sie podoba. Czekam ze napiszesz ze już masz.

Oglądałam dzisiaj. I prawie wyszłam z jedną....ale trochę martwią mnie rozmiary jednak.
Ta Twoja duża....jest duża No i Pan w centrum też mówił, że to duże drzewo...
No chyba, że znasz jakąś odmianę małą?
Ja bym chciała z bordowymi listkami.

Bogdzia 20:42, 08 maj 2015

Juzia napisał(a)

Oglądałam dzisiaj. I prawie wyszłam z jedną....ale trochę martwią mnie rozmiary jednak.
Ta Twoja duża....jest duża No i Pan w centrum też mówił, że to duże drzewo...
No chyba, że znasz jakąś odmianę małą?
Ja bym chciała z bordowymi listkami.

Nie wiem jak się moje nazywaja ale my przycinamy co rok gałązki które rosna inaczej niż chcemy i od tylu lat trzymamy ją w takim kształcie jak chcemy. Cięcie jabłoni to popularny zabieg i nic złego stac sie nie może.A Mała Mi pokazywała taką kolumnową , może Ci sie spodoba.