Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Sonka 07:51, 09 maj 2015

Witam Bogdziu, zazdraszczam wiedzy o ptaszkach, kurcze, tak bym chciała posiąść chociaż mały kawąlatek tej wiedzy, kupiłam atlas oglądam podgladam, jak próbuję zrobić foto, to z moim refleksem ptaszka już nie ma a mam też słaby aparat. Mój brat poznaje je po śpiewie a ja za cholerę nic z tego.

Zaglądam i napawam się pięknymi zdjęciami rodków, a że ja mam ich też trochę to muszę zajrzeć zawsze do Ciebie, generalnie rzadko piszę na forum. Twój ogród podziwiam od początku, jesteś dla mnie skarbnicą wiedzy o nich, bo popartą wieloletnim doświadczeniem, ogród zachwyca o każdej porze.
Szukam teraz 3 szybkorosnących, wysokie, bo będą z tyłu, mam już Album Novum i jeszcze 3 inne ale jakie? wertuję internet i nie mogę się zdecydować, może coś podpowiesz? Simona u mnie już przekwita u Ciebie zaczyna, to pokazuje jaka jest różnica w strefach klimatycznych.
Ach, cudny Twój ogród.
Ewa 08:15, 09 maj 2015

Bogdziu kiedy patrzę na nie myśle o Tobie

Bogdzia 13:06, 09 maj 2015

Ewa napisał(a)
Bogdziu kiedy patrzę na nie myśle o Tobie

Ewus niedlugo juz sie spotkamy,a ze niezapominajki przypominaja Ci mnie to super. Zawsze je lubiłam , teraz polubie jeszcze bardziej.Pozdrówka. Miłego weekendu.
Bogdzia 13:10, 09 maj 2015

Sonka napisał(a)
Witam Bogdziu, zazdraszczam wiedzy o ptaszkach, kurcze, tak bym chciała posiąść chociaż mały kawąlatek tej wiedzy, kupiłam atlas oglądam podgladam, jak próbuję zrobić foto, to z moim refleksem ptaszka już nie ma a mam też słaby aparat. Mój brat poznaje je po śpiewie a ja za cholerę nic z tego.

Zaglądam i napawam się pięknymi zdjęciami rodków, a że ja mam ich też trochę to muszę zajrzeć zawsze do Ciebie, generalnie rzadko piszę na forum. Twój ogród podziwiam od początku, jesteś dla mnie skarbnicą wiedzy o nich, bo popartą wieloletnim doświadczeniem, ogród zachwyca o każdej porze.
Szukam teraz 3 szybkorosnących, wysokie, bo będą z tyłu, mam już Album Novum i jeszcze 3 inne ale jakie? wertuję internet i nie mogę się zdecydować, może coś podpowiesz? Simona u mnie już przekwita u Ciebie zaczyna, to pokazuje jaka jest różnica w strefach klimatycznych.
Ach, cudny Twój ogród.

Ptaszki najlepiej fotografowac przy jedzeniu albo kapaniu. Trzeba przygotowac odpowiednie miejsce i poczekac. Najłatwiej zimą bo wtedy gdy sa głodne to mniej ostrożne. U mnie najszybciej rosły poza album Novum: Lee dark Purple. Alfred, Catawbiense grandiflorum,i Nova Zembla.Wybierz którys z nich. U mnie jest zimniej niz w Łomży , porównuje kwitnienie roślin z ogrodem Any i zawsze u mnie później, niestety taki tu klimat.Pozdrawiam serdecznie i dzięki za miłe słowa.
Bogdzia 13:19, 09 maj 2015

Napia napisał(a)
Nadrabiam zaległości, bo ostatnio czasu brak na wszystko. Ale do Twojego ogrodu mimo późnej pory po prostu musiałam zajrzeć I nie zawiodłam się. Piękne zdjęcia Simona ma niesamowity kolor. Śliczna

Dzięki Agnieszko.Tylko patrzec zaczna azalie.
Bogdzia 13:20, 09 maj 2015

Gardener27 napisał(a)
O rany .... widzę że już się zaczyna rh szaleństwo Rozsiadam się przed monitorem i będę podziwiał ten spektakl barw

Jeszcze troszke ale juz faktycznie niedługo . Pozdrówka.
Mala_Mi 21:55, 09 maj 2015

Bogdzia.. zaawansowanie wiosny u mnie już takie jak u Ciebie

Mieszko zakwitł... jakoś się wyrwał do przodu.

eMuś czytam dojrzał do zmian
Mala_Mi 21:55, 09 maj 2015

Aaa i piękny motyl.. u mnie takich nie ma
agniecha973 22:23, 09 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Łał! To zdjęcie zrobiło na mnie największe wrażenie. Pohloja piękne ma kwiaty, falbaniaste i kolor ładny.
Mariusz 07:18, 10 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Mam ochotę go przytulić , wielka jesteś Bogdziu, wspaniali ogrodnicy/ludzie tworzą to forum. Miłej niedzieli