Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

monteverde 21:14, 26 paź 2012

Piękne zdjęcia ptaszków, u mnie coraz częściej więcej siedzi przy karmniku i już tak nie uciekają a czy kowalik to malutki ptaszek? bo takie rudawo szare maleństwa na boku skrzydełka maja piórka biało czarne chyba, po brzoskwini latają i cosik na niej dziobią, chciałam zrobić zdjęcie, ale pies zaczął szczekać i spłoszył je dzisiaj było fajnie, pracowałam w ogrodzie, pozdrawiam
Bogdzia 21:15, 26 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Witaj wieczorowo, znowu się zapatrzyłam na sikorki, ależ ten karmnik przypadł im do gustu, ale w końcu każda ma swoją miseczkę, co nie często się zdarza, po prostu - ful wypas ... arystokratki.

A zobacz jakie one uprzejme dla siebie są. Duża sikorka bogatka jadła ziarenka a przyleciała mała sikorka sosnówka i popatrz jak jej uprzejmie pozwoliła wziąc ziarenko.

Bogdzia 21:22, 26 paź 2012

monteverde napisał(a)
Piękne zdjęcia ptaszków, u mnie coraz częściej więcej siedzi przy karmniku i już tak nie uciekają a czy kowalik to malutki ptaszek? bo takie rudawo szare maleństwa na boku skrzydełka maja piórka biało czarne chyba, po brzoskwini latają i cosik na niej dziobią, chciałam zrobić zdjęcie, ale pies zaczął szczekać i spłoszył je dzisiaj było fajnie, pracowałam w ogrodzie, pozdrawiam

Aniu one z profila wyglądają jak wrzeciono tzn na końcach ostro zakończone a w srodku grubsze. Wielkosc podobna do sikorki bogatki ale kształt inny. Porównaj z sikorką.

Bogdzia 21:23, 26 paź 2012

andziulka napisał(a)
Bożenko, Twój ogród jest przecudny o każdej porze roku
Pozdrawiam cieplutko

Andziulka a gdzieś Ty sie podziewała tyle czasu????Muszę zobaczyc co u Ciebie słychac. Pozdrawiam.
barbara_kraj... 21:24, 26 paź 2012

Gardenarium napisał(a)
Myślę, że wiosna jest najlepsza w Twoim cudnym ogrodzie... te świeże kwiaty, kipiące płomiennym kolorem azalie... Jednak teraz sobie myślę, że ogród bardziej zachwyca jesienią. Mam dylemat, gdybym miała wybierać, stawiam obie pory roku na równi.

Ja też
monteverde 21:25, 26 paź 2012

Nie to nie te , mniejsze od sikorki, wierzch siwo rudawy, a te skrzydełka na dole co się składają miały biało czarne smużki
Mala_Mi 21:41, 26 paź 2012

A my z M liczymy ile u ciebie występuje sikorek... w Polsce jest 7 z czego sosnówka i czubatka są najrzadsze.. a u Ciebie są
Czyli czubatki, sosnówki, modraszki, bogatki, ubogie są u Ciebie.
Jeszcze czarnogłówka.. ale nie to siedlisko i nie przylatuje do karmników.. i lazurowa.. ale jak piszą fachowcy w Polsce widziana tylko ok. 40 razy ....
Czyli masz wszystkie odmiany występujące w Polsce ...
EPODLAS 22:32, 26 paź 2012

Bożenko, nikt na forum tak pięknie nie fotografuje ptaki jak ty. Szacun Ptaki cię chyba kochają.
Bogdzia 22:35, 26 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)

Myślę, że wiosna jest najlepsza w Twoim cudnym ogrodzie... te świeże kwiaty, kipiące płomiennym kolorem azalie... Jednak teraz sobie myślę, że ogród bardziej zachwyca jesienią. Mam dylemat, gdybym miała wybierać, stawiam obie pory roku na równi.

Ja też

Witaj Basiu. Dzięki.
Bogdzia 22:37, 26 paź 2012

monteverde napisał(a)
Nie to nie te , mniejsze od sikorki, wierzch siwo rudawy, a te skrzydełka na dole co się składają miały biało czarne smużki

najbardziej przychodza mi do głowy samiczki zięby ale one na drzewach nie lubia się uwijac a tak pisałas. Nie masz wyjścia , jutro zrób zdjecie.