Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agata19762 22:25, 19 maj 2015

Bożenko napisz proszę jak robisz eliksir z mniszka i na co stosujesz ???
ja robię z pokrzyw i pierwszy raz zrobiłam z wrotyczu
Bogdzia 22:26, 19 maj 2015

Ivvvona napisał(a)
Piękne miejsca zwiedziłyście, jest czym oczy nacieszyć. Fakt że na Śląsku cieplej - u Irenki wszystko w rozkwicie a u nas dopiero startuje. Miło było Was znów zobaczyć
Ja również liczę na odwiedziny u mnie - pamiętasz, umawiałyśmy się chyba zimą? Oczywiście cała łódzka grupa mile widziana

Dzięki Iwonko za zaproszenie. Może uda sie Ciebie odwiedzic bo w końcu nie mamy daleko ale decyduja kierowcy, pogadamy jak się spotkamy. Na razie serdeczne dzięki i pozdrówka.
Bogdzia 22:29, 19 maj 2015

agata19762 napisał(a)
Bożenko napisz proszę jak robisz eliksir z mniszka i na co stosujesz ???
ja robię z pokrzyw i pierwszy raz zrobiłam z wrotyczu

Zalewam mniszek wodą i zostawiam przynajmniej na tydzień . Potem rozcieńczam 1:9 i podlewam rośliny. Działa jak inne nawozy czyli odzywia i wzmacnia rośliny.Co rok robie równiez ze skrzypu. Nadaje sie do oprysków ale poniewaz smierdzi i trudno dłuższy czas tym opryskiwac to tak samo jak mniszkiem tylko podlewam,
Ivvvona 22:30, 19 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Dzięki Iwonko za zaproszenie. Może uda sie Ciebie odwiedzic bo w końcu nie mamy daleko ale decyduja kierowcy, pogadamy jak się spotkamy. Na razie serdeczne dzięki i pozdrówka.

Negocjuj z kierowcą, a macie wspaniałego kierowcę jak czytam.
agata19762 22:34, 19 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Zalewam mniszek wodą i zostawiam przynajmniej na tydzień . Potem rozcieńczam 1:9 i podlewam rośliny. Działa jak inne nawozy czyli odzywia i wzmacnia rośliny.Co rok robie równiez ze skrzypu. Nadaje sie do oprysków ale poniewaz smierdzi i trudno dłuższy czas tym opryskiwac to tak samo jak mniszkiem tylko podlewam,

dzięki Kochana

poszukam jeszcze jutro mniszka
nie przyszło mi do głowy, ze można z niego tez robić,
a u mnie było strasznie dużo,
juz się kończy...było koszenie i dmuchawców pełno
Bogdzia 22:36, 19 maj 2015

Gabriela napisał(a)
Obejrzałam Twoją relację, wgrywając u siebie zdjęcia, bo strasznie powoli to szło. No ale nie ma tego złego...
Wycieczkę miałaś pełną wrażeń ogrodowych i to z tylu miejsc. Współczuję straty finansowej w Mużakowie. Kamionkę bolesławicką uwielbiam od dawna, skorupy od nich to były pierwsze rzeczy, które kupowałam kiedy zarobiłam pierwsze w życiu pieniądze. Teraz wybór wzorów jest oszałamiający. Tylko foremek do pieczenia babek nie robią.
Wojsławice w weekend o tej porze roku z masą ludzi, to jedyny minus, lepiej tam jeździć w tygodniu. Myślę, że stare okazy i azaliowe wzgórze Ci się spodobało.

Przedłużenie Twojej bzowej alejki to super pomysł. Ciekawe jakie odmiany wybierzesz? A może skusisz się na lilaki węgierskie, ottawskie, itp, które kwitną później? I jeszcze piękniej pachną.

Tak własnie o tych odmianach głownie myślałam , Jednego ottawskiego juz mi Ania kupiła ale innych nie mam. Strata warta smiechu , jest co wspominac choc wolałabym kupic za te pieniądze kwiatek czy kamionke ale byle tylko większych strat nie było.Wojsławice mi sie podobały ale wielkosc rh przy tych z Kromlau słabo wypada, tam były olbrzymy.No cóz też nie lubie tłumów ale Małgosia -kierowca pracuje wiec tak jedziemy jak ona moze, ale wycieczka była bardzo udana mimo drobnych problemów.Pozdrawiam Gabrysiu.
Bogdzia 22:37, 19 maj 2015

agata19762 napisał(a)

dzięki Kochana

poszukam jeszcze jutro mniszka
nie przyszło mi do głowy, ze można z niego tez robić,
a u mnie było strasznie dużo,
juz się kończy...było koszenie i dmuchawców pełno

Bierz bez dmuchawców żeby sie nie wysiały. Okazuje sie ze materialu na nawozy nam nie brzkuje w ogrodach lub w okolicy.Pozdrawiam.
Krys 22:38, 19 maj 2015

Bozenko relacja zdjeciowa u mnie we czwartek pozdrowka
Bogdzia 22:38, 19 maj 2015

Ivvvona napisał(a)

Negocjuj z kierowcą, a macie wspaniałego kierowcę jak czytam.

Kierowca bardzo dobry ale nie można go naduzywac, musi sama chciec. Negocjaje owszem bedą.
Bogdzia 22:40, 19 maj 2015

Krys napisał(a)
Bozenko relacja zdjeciowa u mnie we czwartek pozdrowka

Dobrze Krysiu zajrze . Czy Ty widzisz ile my zaproszeń mamy na odwiedziny???