Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:15, 05 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Mnie mój Purple też zachwyca i kwitnie bardzo długo, mimo, że na słońcu.

Miłego wnusiowania

Uwielbiam jego śliwkowy kolor, ale czy nie bedzie Ci chorował na słóncu? U mnie chorowały (mam 2)
Bogdzia 08:16, 05 cze 2015

Urszulla napisał(a)
Dzięki za poradę, hosty olbrzymie są fajne. Przy rodkach stanowią ciekawe wypełnienie...zbierajMiłego świętowania

Podobaja mi sie te wielkie, moze gdzies upchnę.
Bogdzia 08:20, 05 cze 2015

Margarete napisał(a)

Wiesz u mnie podobnie, słońce wschodzi za lasem i dopóki nie wzejdzie wysoko to prześwituje takim specyficznym światłem przez gałęzie i przez las, wtedy, rano w ogrodzie jest najfajniej, lubie ta porę dnia w ogrodzie...ale rzadko zdarza mi sie to oglądac bo nie wstaję tak wczesnie w normalne powszednie dni, ale jutro mam wolne i tak wstanę....i będę sie cieszyc ta chwilą
Fotki od ciebie boskie, kolory i obfitość kwitnienia cudna
Miłego weekendu

To obydwie mamy podobny układ, u mnie las też jest od wschodu a ściślej mówiąc od północnego- wschodu.Znam te wczesne widoki wyłaniajacego sie słońca.Niestety cień też sie długo utrzymuje.Małgos czekam na sygnal kiedy jedziemy do Moniki. Miłego dnia.
Bogdzia 08:21, 05 cze 2015

yolka napisał(a)
Bodziszka himalajskiego po kwitnieniu będziesz mieć, adres mam Ma ładny kulisty pokrój i jesienia ładnie wybarwia liście

Jola nie chcę Ci robic kłopotu ale masz rzeczywiscie mój adres i pewnie i tak przyslesz więc dziekuję.Buziaki.
07_Rene 08:27, 05 cze 2015

Witaj Bogdziu, oczko piękne choć zarośnięte. Widzę, że rh percy w. bije rekordy popularnosci wszyscy go w tym roku kkupują. U mnie jeden zaczyna kwitnac, a drugi na razie uparcie czeka choc też ma pełne paki kwiatowe - sprawdzałam
Odpoczynku weekendowego życzę
07_Rene 08:28, 05 cze 2015

Podwójny mi się przydażył , wybacz
zawitka 08:34, 05 cze 2015

Borzenko ----cudownie zaczarowany rodendronowo ogród można oglądać godzinami ----a nie powiem I czytać tyż ha ha Pozdrawiam cieplutko
Kasik 08:41, 05 cze 2015

Bożenko - dzis cały ranek zatracałam się w Twoim ogrodzie, spacerowałam po rannnej rosie ładując akumulatory. Nie spotkałaś mnie na swoim rannym "obchodzie" ? Cudnie masz i słowo "zatracać" jest ze wszech miar właściwe.

Mam teraz chwilkę czasu na skrobnięcie i odwiedziny w ulubionych ogrodach-poranek to jedyny czas, kiedy młodzi lubią spać, a "starsi" doceniają jego urok i spokój.

U nas wnusiowy to nie jest dzień, a dni kilka. Nie powiem, że mnie to nie cieszy, no ale i zmęczyć potrafi. Dobrze, że Grześ przejmuje obowiązki gotowania, bo ja bym tego maratonu nie udźwignęła.
Dziś troszkę pracy im zadam, bo "Ciechocinek" był wczoraj i muszą na strawę zapracować. Synowa zostanie oszczędzona z racji "cudownego" stanu.
Wieczorkiem kolejne dzieci wpadają.

Tobie życzę sił na wnuczkowanie i macham serdecznie.
Mala_Mi 11:45, 05 cze 2015

ZielonaAnia75 21:53, 05 cze 2015

Szkoda, że kończy się pomału czas rh i znów trzeba będzie czekać caaaały rok na ich spektakl