Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 13:43, 04 cze 2015

Dzięki za poradę, hosty olbrzymie są fajne. Przy rodkach stanowią ciekawe wypełnienie...zbierajMiłego świętowania
Margarete 14:46, 04 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Zdaje sobie sprawe bo wczoraj pan Twardowski machał do mnie z księżyca i tak świecił że spac nie mogłam.A tak na powaznie to wyszłam dzis o 5 rano do ogrodu, słońce jeszcze nie świeciło bo było za lasem , kolory takie nasycone, ptaki śpiewały , no cudnie było. Jak się zrobi skwar to juz jest niestety gorzej. Dzieki za miłe słowa.

Wiesz u mnie podobnie, słońce wschodzi za lasem i dopóki nie wzejdzie wysoko to prześwituje takim specyficznym światłem przez gałęzie i przez las, wtedy, rano w ogrodzie jest najfajniej, lubie ta porę dnia w ogrodzie...ale rzadko zdarza mi sie to oglądac bo nie wstaję tak wczesnie w normalne powszednie dni, ale jutro mam wolne i tak wstanę....i będę sie cieszyc ta chwilą
Fotki od ciebie boskie, kolory i obfitość kwitnienia cudna
Miłego weekendu
bozga 16:29, 04 cze 2015

Interesuje mnie ile lat ma Twój najstarszy rododendron, ja i tak ich nie mam i mieć nie bedę ale chętnie będę podziwiać w Twoim ogródku. a może któryś ma ciekawą historię
gierczusia 17:58, 04 cze 2015

Pięknie uchwyciłaś oczko Bogdziu z tylu różnych perspektyw..ajjjjj muszę sie jeszcze wiele nauczyć w kwestii fotografowania
Piszesz ,źe o 5 ogrod najpięknieszy....Łoo matulu..to mnie , nocnemu Markowi i śpiochowi to chyba nie dane bedzie się o tym przekonać mój rekord to 6 rano

Buziole i miłego wnusiowania
AgnieszkaW 18:08, 04 cze 2015

Pięknie u Ciebie Bogdziu, cóż tu więcej napisać, więc nie bedę, by nie zamazywać tego obrazu piękna.
oliwka 22:07, 04 cze 2015

Bogdziu znam twój ogród z Mai. Pisze z telefonu i coś nie nogę zacytować twojego postaci ze zdjęciami.

przepiękne są i kwiaty i zdjęcia '

tak bardzo lubię rododendrony, że przyjechałam je nawet na balkon. W tym roku przepięknie zakwitly dwa white cunnigham ( trzymalam dwa w donicy). Roslina bez problemu przezimowala, okrylam donice stara koldra i pieknie na wiosne odbily liście.
Wczoraj wyciągnęłam jeden rd z donicy i byłam trochę zdziwiona mała i bardzo zbita. Nie do końca wiem jak mam postapic podczas przesadzania: czy próbować rozrywać te drobne korzonki ( potrafią wtedy urywać się bryły korzeni z ziemia wielkości pięści) czy przesadzić roślinę do gruntu bez rozluźnienia bryły korzeniowej ?
Bogdzia 08:10, 05 cze 2015

oliwka napisał(a)
Bogdziu znam twój ogród z Mai. Pisze z telefonu i coś nie nogę zacytować twojego postaci ze zdjęciami.

przepiękne są i kwiaty i zdjęcia '

tak bardzo lubię rododendrony, że przyjechałam je nawet na balkon. W tym roku przepięknie zakwitly dwa white cunnigham ( trzymalam dwa w donicy). Roslina bez problemu przezimowala, okrylam donice stara koldra i pieknie na wiosne odbily liście.
Wczoraj wyciągnęłam jeden rd z donicy i byłam trochę zdziwiona mała i bardzo zbita. Nie do końca wiem jak mam postapic podczas przesadzania: czy próbować rozrywać te drobne korzonki ( potrafią wtedy urywać się bryły korzeni z ziemia wielkości pięści) czy przesadzić roślinę do gruntu bez rozluźnienia bryły korzeniowej ?

Jeśli korzonki sie urywaja to posadz bez rozluźniania ziemii ale wybrałas zły czas na przesadzanie bo teraz zaczęły rosnac i zaraz beda zawiązywac pączki na przyszły rok , są też upały , musisz dużo podlewac.
Bogdzia 08:10, 05 cze 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Pięknie u Ciebie Bogdziu, cóż tu więcej napisać, więc nie bedę, by nie zamazywać tego obrazu piękna.

Aga dziekuje.
Bogdzia 08:11, 05 cze 2015

gierczusia napisał(a)
Pięknie uchwyciłaś oczko Bogdziu z tylu różnych perspektyw..ajjjjj muszę sie jeszcze wiele nauczyć w kwestii fotografowania
Piszesz ,źe o 5 ogrod najpięknieszy....Łoo matulu..to mnie , nocnemu Markowi i śpiochowi to chyba nie dane bedzie się o tym przekonać mój rekord to 6 rano

Buziole i miłego wnusiowania

6 rano tez lepsza niz godziny dzienne, wyjdz i zobacz
Bogdzia 08:14, 05 cze 2015

bozga napisał(a)
Interesuje mnie ile lat ma Twój najstarszy rododendron, ja i tak ich nie mam i mieć nie bedę ale chętnie będę podziwiać w Twoim ogródku. a może któryś ma ciekawą historię

Ciekawej historii chyba nie mają ,najstarszy ma 15lat , tyle rosnie u mnie a pewno ze 2 lata u ogrodnika zanim kupiłam.Pozdrawiam.