Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 23:00, 03 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Zdaje sobie sprawe bo wczoraj pan Twardowski machał do mnie z księżyca i tak świecił że spac nie mogłam.A tak na powaznie to wyszłam dzis o 5 rano do ogrodu, słońce jeszcze nie świeciło bo było za lasem , kolory takie nasycone, ptaki śpiewały , no cudnie było. Jak się zrobi skwar to juz jest niestety gorzej.Dzieki za miłe słowa.

Cienia masz sporo, to da sie wytrzymac
A jak hosta ode mnie, wielka juz, bo moje w suszy, a rosna jak glupie, nie mam sil juz je wykopywac i dzielić, sorki rozpisalam się
Agania 23:01, 03 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Oczko zarosło i coraz trudniej mu zdjecia robic, Dzis zdjec żadnych nie robiłam , z poniedziałku tylko takie mam.

Wiedziałam, że nadal cuda będę oglądać u Ciebie....zupełnie mam nowe spojrzenie na Twój ogród....więc podziwiam eMa opiekuna wodnej przestrzeni... widoczek na rodki i alejkę w głąb ogrodu i samo oczko robi na mnie duże wrażenie.....pokazuj więcej takiej scenerii, bo masz czym imponować , nie tylko rododendronami
Pozdrawiam wieczorną, późną porą i miłego weekendu Ci życzę
weronika77 23:03, 03 cze 2015

Bogdziu takich obrazów nawet w Japońskim we W-wiu, ani w Wojsławicach nie ma, jak Ty pokazujesz z różanecznikami. Najpiękniejsze. Buziaki.
Bogdzia 23:04, 03 cze 2015

Milka napisał(a)

Tez zaczelam juz skubac. Niestety nie kwitnie, a taka dorodna i 3 lata minęły, bo doczytalam gdzies, ze po 3 latach zaczyna kwitnienie, to moze juz na pewno w przyszlym roku co do werbeny, u mnie zimuje juz 3 lata, glownie w miejscu, gdzie najdluzej zimno, jak gora zmarznie, to i tak w maju lub poczatkiem czerwca rusza, tylko trzeba czekac, a potem nadrabia blyskawicznie, ale jak ci zabraknie, to u mnie tego tyle, ze bez problemu masz zaplecze, buziaki, ide lulu, bo dopiero wrocilam z podlewania i ciachania winogron i tamaryszka i doszlam do wnniosku, ze mam za duzo, za gesto, za szybko to rosnie, ciagle ciecie i przesadzanie, chyba perfekcji nie dane mi bedzie osiagnac, chyba ze wprowadze minimalistyczny styl

Irenko u mnie to samo. Tniemy i tniemy , wszystko za wielkie urosło.Nie chce werbeny , nie chce byc u mnie to i ja jej nie chce, nie bede przeciez co rok kogos prosic o przyslanie.No to kolkwicja mnie rozczarowała , Ciebie pewnie tez.Poczekamy do przyszłego roku bo nie ma innego wyjścia.Idz spac ja tez chyba pójdę bo jutro wnuczki.
marzena 23:05, 03 cze 2015

Bogdziu, przepiękne fotki z ogrodu przy oczku, z ogromną przyjemnością oglądam Twoje obrazki !
bardzo dziękuję za `szybkie info w sprawie rh wszystkie nazwy zanotowałam w moim kajeciku ogrodowym i będę sobie plany nasadzeń opracowywać chyba zimą, teraz zapisuję cenne odmiany, dzięki
Bogdzia 23:06, 03 cze 2015

weronika77 napisał(a)
Bogdziu takich obrazów nawet w Japońskim we W-wiu, ani w Wojsławicach nie ma, jak Ty pokazujesz z różanecznikami. Najpiękniejsze. Buziaki.

Widziałam Twoje zdjecia i chętnie sie zamienie , szczególnie o areał mi chodziRównież buźka.
Bogdzia 23:07, 03 cze 2015

marzena napisał(a)
Bogdziu, przepiękne fotki z ogrodu przy oczku, z ogromną przyjemnością oglądam Twoje obrazki !
bardzo dziękuję za `szybkie info w sprawie rh wszystkie nazwy zanotowałam w moim kajeciku ogrodowym i będę sobie plany nasadzeń opracowywać chyba zimą, teraz zapisuję cenne odmiany, dzięki

Ja tez zapisuje a potem gubie sie w tych zapiskach a roślin zapisanych do kupienia mam chya na setki i nic kupic nie moge bo ani centymetra juz nie wygospodaruję.Pozdrówka Marzenko.
Bogdzia 23:11, 03 cze 2015

Agania napisał(a)

Wiedziałam, że nadal cuda będę oglądać u Ciebie....zupełnie mam nowe spojrzenie na Twój ogród....więc podziwiam eMa opiekuna wodnej przestrzeni... widoczek na rodki i alejkę w głąb ogrodu i samo oczko robi na mnie duże wrażenie.....pokazuj więcej takiej scenerii, bo masz czym imponować , nie tylko rododendronami
Pozdrawiam wieczorną, późną porą i miłego weekendu Ci życzę

Nad oczkiem rośnie Nova Zembla i pierwszy raz w tym roku weszła w przestrzeń nad jeziorkiem , teraz gubi kwiaty i pływaja po powierzchni jakby lilie juz kwitły , trzeba wyławiac a to juz nie jest fajne bo roboty i tak mamy dosyc.Miłego długiego weekendu.
marzena 23:14, 03 cze 2015

Bogdziu, ja tego nie zgubię wszystko w moim zeszyciku mam oznaczone, a te rh pod nazwą nowej rabaty rododendronowej na pzryszły rok
jak jeszcze coś Ci wpadnie do głowy z odmian rh, to daj znać, pozdrawiam miło
Bogdzia 23:14, 03 cze 2015

Milka napisał(a)

Cienia masz sporo, to da sie wytrzymac
A jak hosta ode mnie, wielka juz, bo moje w suszy, a rosna jak glupie, nie mam sil juz je wykopywac i dzielić, sorki rozpisalam się

Pokazywałam ostatnio hosty i nie byłam pewna czy to od Ciebie czy od Karoli ale byłam u Weroniki i już wiem ze to od Ciebie. Wielkie liscie ma i trzeba bedzie przesadzic bo pod rh włazi a powinna byc wyeksponowana..