Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:45, 08 cze 2015

Rench napisał(a)

Te inne tez masz piękne

Dzięki Reniu.Pozdrówka.
Bogdzia 20:48, 08 cze 2015

MirellaB napisał(a)
Bogdziu jak ja uwielbiam oglądać zdjęcia Twojego ogrodu,dają mi tyle relaksu i wyciszenia. Dziękuję Ci za to

Moje chore rh przekwitły, oberwałam kwiatostany, takie biedniutkie wyglądają,ale pięknie kwitły
Wypuszczają nowe gałązki i listki, małe kwiatostany już też mają

Czy dać im teraz nawozu,czy spryskać dolistnie?

Dobrej nocy

Mirelko jeśli sie da opryskac je tak zeby nie po nowych listkach to opryskaj. Co do nawozów juz nie pamietam (za wiele pytań) czy one były przesadzane w tym roku? Jesli były to nawozów nie dawaj , jeśli rosna przynajmniej od ubiegłego roku w tym miejscu to mozesz dac, najlepiej juz teraz i podlewaj.Zrób zdjecie i pokaz.
Bogdzia 20:51, 08 cze 2015

mirkaka napisał(a)
Zachwycający ogród, a ten niebieski olbrzym przepiękny

Dzis stanęłam koło niego , faktycznie jest wysoki i szybko nadal rośnie.Niedługo zarosna mi cały ogród
Bogdzia 20:51, 08 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Bogdziu, Edelweiss zaopatrzony został wg Twoich licznych rad Tylko zdjęcia nie mam z wypaśnego dołka

Po południu po rozpoznanie do Ciebie się udam, samiczkę ptaszka na jajeczkach niebieskich mam...dobrze, że eMuś ją zauważył jak tuje ciął...a ona spokojnie sobie w dalszym ciągu siedzi, wieczorami po jedzonko leci i wraca

Byłam , widziałam , napisałam.
Bogdzia 20:54, 08 cze 2015

popcorn napisał(a)
te inne przecudne!! a góry kwiatów na rodkach - brak słów pozdrawiam, Bożenko!

U mnie ogród nie jest typowo bylinowy wiec wszystko inne nie daje już takiego efektu.Wprawdzie próbuję i bylinki porzadkowac ale możliwości mocno ograniczone brakiem miejsca.pozdrówka Karola.
bogumila 20:57, 08 cze 2015

Pozdrawiam piękny ogród i jego włascicielkę...obejrzałam zaległe fotki...i zostawiam "swoją" wiewiórę.
Bogdzia 20:57, 08 cze 2015

jankosia napisał(a)
Bogdziu, wybacz, że tak zniknęłam na chwilę. Wieczorem (albo prędzej w nocy) siądę dopiero do zdjęć i odezwę się jutro do Ciebie. Pasowałoby ci w ten weekend? Ja się dostosuję. I tak niewiele naprawię Wszystko zarasta i wysycha jednocześnie, żal patrzeć i ręce nie wiadomo w co włożyć. No ale co? Spotkamy się, kawkę spijemy a na chwasty postaramy się nie patrzeć nie?

Moniko nie przejmuj sie chwastami , u mnie sa cały rokmimo że z nimi walczę ale w dużym ogrodzie nie da sie z nimi wygrac szczególnie jak nie ma szmaty ani kory.Weekend mi pasuje, sobota lepiej niż niedziela ale też może byc.To czekam na telefon.
Bogdzia 20:58, 08 cze 2015

bogumila_bienko napisał(a)
Pozdrawiam piękny ogród i jego włascicielkę...obejrzałam zaległe fotki...i zostawiam "swoją" wiewiórę.

Bogusiu ale zdjęcie , wiewióra cudna a takiego zdjecia jeszcze nikt z nas nie zrobił. Gratuluję i zdjecia i wiewióry.
Bogdzia 21:02, 08 cze 2015

Dorotka napisał(a)
Bogdziu czy mogłabyś mi podać jakies sprawdzone sklepy internetowe gdzie mogłabym kupić azalie?

Proszę bardzo Szkólka krzewów ozdobnych Zymon lub sklep internetowy Ciepłuchy

http://www.rosliny.cieplucha.com.pl/o-nas

http://www.zymon.pl/
Bogdzia 21:09, 08 cze 2015

rozark napisał(a)
a kiedy zaczniesz róże pokazywać?

Reniu jedną juz pokazałam ale to zart oczywiscie. U mnie cudnych róż nie zobaczysz , po róże to do innych musisz sie udac, choc ja bede pewnie pokazywac ale inni maja ładniejsze. Zaraz dzisiejsze wkleje.Najpierw jednak zapytam co z Twoim przyjazdem do mnie? Jak nie chce Cię zagonic do roboty to nie chcesz przyjechac?