Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

boguslawa_ma... 20:44, 07 cze 2015

Bożenko kwitną ci już dzwonki bo u mnie zaczynająPozdrawiam
Bogdzia 21:37, 07 cze 2015

wiunia napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź Wasz ogród Bożenko jest tak klimatyczny i piękny i teraz wiem dlaczego? Odwdzięcza sie za tyle cierpliwości i troski jakiej mu dajecie z M ( m.in. podlewanie takich połaci, obrywanie suchych kwiatostanów) - ale to wszystko pasja i miłość do roślin...
Pozdrawiam serdecznie!

Lubimy w nim pracowac a prawde mówiac nie mamy też nic lepszego do roboty więc dobrze ze jest gdzie trochę sie zmęczyc ale i wypoczac.Pozdrówka ślę.
Bogdzia 21:38, 07 cze 2015

boguslawa_madejska napisał(a)
Bożenko kwitną ci już dzwonki bo u mnie zaczynająPozdrawiam

Na razie tylko pąki sa ale juz widac kolorek wiec niedługo zakwitna.
Bogdzia 21:39, 07 cze 2015

monteverde napisał(a)

śliczne piwonie Bogdziu różyczka też

Dzięki Aniu ale te roślinki to już nie moja specjalosc i dużo więcej można zobaczyc u Ciebie i u innych.
Bogdzia 21:41, 07 cze 2015

an_tre napisał(a)
Z wielką przyjemnością tu Bogdziu zaglądam i przypominam miłe chwile spędzone w twoim ogrodzie w fajnym towarzystwie
pozdrowionka

Aniu ja też wspominam i ciesze sie że byliście bo juz po tych trzech latach gdy nie mogłas przyjechac prawde mówiac straciłam nadzieje ale sie udało a jedyny mankament to za krótki dzień no i jeszcze pogoda która nam spotkanie zepsuła. Teraz deszcz potrzebny to nie chce padac.Pozdrówka śle.
Bogdzia 21:45, 07 cze 2015

Urszulla napisał(a)
Dzisiaj przejeżdżając zrobiłam zdjęcie temu rodonkowi w mojej okolicy, bo też pięknie nadal kwitnie i wygląda jakby nie zamierzał przestać wkleję jak będę mogła przegrać zdjęcie. Pozdrawiam w upalną niedzielę, we wtorek trochę deszczu zapowiadają to rośliny odżyją cleome sobie radzi- jestem ucieszona

A u mnie ślimaki i do Cleome sie dobrały i na rh juz zaczęły włazic. Dostały nowa porcje granulek, może je załatwią.
an_tre 21:48, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Aniu ja też wspominam i ciesze sie że byliście bo juz po tych trzech latach gdy nie mogłas przyjechac prawde mówiac straciłam nadzieje ale sie udało a jedyny mankament to za krótki dzień no i jeszcze pogoda która nam spotkanie zepsuła. Teraz deszcz potrzebny to nie chce padac.Pozdrówka śle.
To że padało ja już wcale nie pamiętam mam w głowie tylko te nieziemskie kolory
rozmawiałam z M Yoli i powiedział mi, ze po obejrzeniu zdjęć jakie Yolka zrobiła największe wrażenie na nim zrobiły azalie widzisz twój ogród ma magnetyczne działanie nawet poprzez fotki
buziaczki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 21:56, 07 cze 2015

babka napisał(a)
Bogdziu, mój schorowany rododendron kwitnie jak szalony, nowe miejsce najwidoczniej mu służy. Jednak liście mimo odżywiania nadal blade, żyłkowate i bez połysku. Może go zasilić doglebowo ?
I nie wiem jak przeprowadzić kolejny oprysk z odżywką skoro tyle kwiatów, nie da się ich ominąć.
Pozdrawiam i ide znów pooglądac Twoje piękne, zdrowe rośliny

Jak kwitnie to juz nie opryskuj i po kwitnieniu niestety też nie bo mozna spalic młode listki. Opryski najlepiej wczesna wiosna stosowac jeszcze przed kwitnieniem , potem już sie nie daje. Nie wiem kiedy go przesadzałas ale jesli w tym roku to doglebowych nawozów nie dawaj, dopiero na wiosne. Po kwitnieniu pokaz zdjecie jak wygląda.
Bogdzia 21:57, 07 cze 2015

an_tre napisał(a)
To że padało ja już wcale nie pamiętam mam w głowie tylko te nieziemskie kolory
rozmawiałam z M Yoli i powiedział mi, ze po obejrzeniu zdjęć jakie Yolka zrobiła największe wrażenie na nim zrobiły azalie widzisz twój ogród ma magnetyczne działanie nawet poprzez fotki
buziaczki

Aniu to chyba dlatego ze najlepiej wtedy kwitły azalie a rh się spóźniały. Za tydzień było odwrotnie.
Bogdzia 21:59, 07 cze 2015

oliwka napisał(a)

jak w zaczarowanym ogrodzie pięknie te niebieskie kwiatostany jaśnieją u góry

To zdjecie robione wczesnie rano i za rh wschodziło słońce stad chyba takie wrazenie bo w rzeczywistosci kolor był jednakowy na górze i na dole.Pozdrówka.