Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:40, 29 cze 2015

eliza3 napisał(a)
Jakaś nie do informowana jestem. Podobno byłaś w Goczałkowicach a ja tak bliziutko mieszkam, przecież mogłam pojechać spotkać się z Wami w ogrodach , albo u mnie na kawusi.
Tak to jest jak się zbyt rzadko zagląda na forum, nie wszystko da się ogarnąć... szkoda...

Elizko ano tak jest jak się za mało bywa na Ogrodowisku. Pisałysmy o tym wyjeździe dosc dużo ale mimo zaproszeń do wielu osób udalo nam sie zajrzec jedynie do Lukiego bo nie było czasu ale jak mogłas zajrzec do Kapiasów to faktycznie szkoda. Myśle ze to jeszcze nie koniec wycieczek w tamte strony wiec wszystko przed nami.Pozdrówka.
danuta_ 21:40, 29 cze 2015

Bożenko, pozdrowienia zostawiam - kiedy ja choć cząstkę Twojego pięknego ogrodu pozwiedzam?
Bogdzia 21:41, 29 cze 2015

danuta_ napisał(a)
Bożenko, pozdrowienia zostawiam - kiedy ja choć cząstkę Twojego pięknego ogrodu pozwiedzam?

Ja zawsze zapraszam ale po tym co widziałas u Vivy to do mnie nie warto przyjeżdzac. Mimo to jestes zawsze mile widziana.Buziaki.
danuta_ 21:49, 29 cze 2015

Bożenko, jest tyle pieknych ogrodów, które chciało by sie zobaczyć, Twój oczywiście jest na mojej liście - marzę o tym odkąd go ujrzałam i wierzę, że kiedyś na pewno to zrealizuję. Różaneczniki już na dobre zagościły w moim życiu, więc może wiosną może zapukam do Twoich drzwi
eliza3 21:52, 29 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Elizko ano tak jest jak się za mało bywa na Ogrodowisku. Pisałysmy o tym wyjeździe dosc dużo ale mimo zaproszeń do wielu osób udalo nam sie zajrzec jedynie do Lukiego bo nie było czasu ale jak mogłas zajrzec do Kapiasów to faktycznie szkoda. Myśle ze to jeszcze nie koniec wycieczek w tamte strony wiec wszystko przed nami.Pozdrówka.

Mam nadzieję, wszystko przed nami
GorAna 21:54, 29 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Eden Rose

Bożenko, jaki duży masz krzew Eden Rose?....ja właśnie jutro się wybieram po nią do ogrodnika.....chcę posadzić przy pergoli
Nallar 21:55, 29 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Karola moje róże Twoim nie dorównuja ale przed chwilą pisałam Kasi by nie podlewac wodą a ja muszę bo u mnie deszcze nie padaja. Jak dzis w nocy nie popada to mój ogród przy zapowiadanych 35 stopniach całkiem padnie, szczerze mówiac juz mnie denerwuje to wszystko i nie wiem czy sobie innego hobby nie poszukam a rh na opał wyrąbie.

Ogłaszam zbiorowy protest
Rododendronowy musi być i już.
monteverde 22:04, 29 cze 2015

I jak był deszcz? u mnie znowu padało i jutro też ma padać moje róże cierpią
Sommersone dla Ciebie
Mathildis 22:09, 29 cze 2015

danuta_ napisał(a)
Bożenko, jest tyle pieknych ogrodów, które chciało by sie zobaczyć, Twój oczywiście jest na mojej liście - marzę o tym odkąd go ujrzałam i wierzę, że kiedyś na pewno to zrealizuję. Różaneczniki już na dobre zagościły w moim życiu, więc może wiosną może zapukam do Twoich drzwi

Mnie też w tym roku nie udało się odwiedzić rododendronowego, ale po cichutku marzę, że może w przyszłym dam radę
Bogdzia 22:11, 29 cze 2015

danuta_ napisał(a)

Zapraszam choc musze Ci powiedziec że nastepny rok może byc ubogi w kwitnienie bo u mnie taka susza ze nawet nowe przyrosty nie rosna mimo codziennego podlewania. U wszystkich łódzkich dziewczyn ostatnio padało a u mnie tylko jak było spotkanie 24 maja pokropiło i potem ani jednej kropli. Nerwy juz mam bo sucho okropnie , wody w kranie juz zaczyna brakowac , nie ma czym podlewac, jak tak dalej pójdzie to wszystko uschnie a zapowiadaja upały.Zaproszenie mimo to aktualne.