Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:14, 30 cze 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Roże okrywowe u Ciebie jak rh tyle kwiatów mają, też je bardzo lubie ale u mnie dopiero zaczyna swoj spektaklPozdrawiam

Danusiu bardzo je lubię ale możliwosci sadzenia juz się wyczerpaly a tyle jeszcze mi się podoba. Pozdrówka sle.
Bogdzia 21:17, 30 cze 2015

zawitka napisał(a)
Bożenko czytam że deszczu u Ciebie nie było u nas troche popadało ale też nie wiele Slicznego masz maczka czy on jenoroczny ????? I drugie pytanie czy bodziszek biały ma malutkie kwiatki czy takie ok 3 cm ?????Reszta pytania u mnie Buziolki

Kwiaty bodziszka mają w tej chwili po 2cm ale myślę ze beda miały 3 bo dopiero rozkwita.Maczek z nasion , dostałam od kogos z Ogrodowiska ale tylko 3 szt mi wyrosły a zakwitł na razie tylko ten jeden. Jest piękny muszę zadbac by sie wysiał i rozmnożył.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:21, 30 cze 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, ja też miewam teraz takie myśli, ale potem mi to przechodzi, bo...jak przestać zajmować się swoją pasją dla niej samej? Tak sobie myślę...może porozkładaj tam, gdzie najbardziej sucho jakieś kartony, by utrzymać wilgoć - tylko na czas tych największych upałów. Już sama nie wiem, co ci doradzić w tej sytuacji...

Dzis pokropiło , tyle ze kostkę zmoczyło i po tym deszczu poszlismy podlewac , na szczęście przynajmniej dzis woda w kranie była bo wczoraj to nawet w kranie brakowało.Nie rozłożę tylu kartonów i nie wszędzie sie da, my i tak kazdego dnia latem musimy podlewac bo piasek wody nie trzyma wiec żeby tylko w kranie woda była to moze przetrzymamy upały , ale czy bedzie?Agnieszko nie mysl o moich rh bo po co Ci moje smutne nastroje. Buziaki śle.
Bogdzia 21:24, 30 cze 2015

Kasya napisał(a)
ja tez dlugo czekalam i nic ale w koncu wczoraj podlało trochę

U mnie dzis zmoczyło kostkę i liscie ale do ziemi nic nie dolecialo szczególnie tam gdzie ciasno lub duze rośliny. Denerwuje mnie że narzekam ale jak tu nie narzekac jak tyle deszczu padało w innych rejonach a tu susza.
Bogdzia 21:27, 30 cze 2015

eee_taam napisał(a)
dziekuję za bodziszka ....no szału nie robi ...jak na fotach z netu...ale jak tylko by długo i miare gesto miał kwiatki ..to będzie ok.

na allegro już sobie postanowiłam ..nie kupiuje! ...2 tyg. temu przyszło mi troche bylin...szałwie bodziszki i przetaczniki ....po 1 -2 badylki maja ledwo widać ...lupę musze zabierać do ogrodu i znaczników na rabatach mam ogrom zeby nie zadeptac!...ale niestety w okolicznych pkt sprzedazowych nie było tego co chciałam.

ale szałwie w stacjonarnej sprzedazy sa 4x wieksze , to samo róze akurat kupiłam QofS (1szt bo nie było wiecej ) w szkólce... ma pełną wysokość ....a druga z netu mi przyszła .....do kostek ldwo co Alinka pisze ze 3 sezony sie bedzie wyrównywac

tak więc ta sprzedaż internetowa jest duzo słabszej jakości.

Też uwazam że piękny nie jest. Ja na ogól tez na allegro nie kupuje ale jak jest cos na czym mi zależy to nie wytrzymuję.Niestety też nie mam dobrej opinii o tym co otrzymuje.Pozdrówka.
Bogdzia 21:28, 30 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Bogdziu bardzo Ci współczuję suszy w ogrodzie, wiem co to znaczy, u nas też był bardzo długi okres bez deszczu i z zazdrością słuchałam wtedy opowiadań Kasi, że u nich pada właśnie...cóż, nie możemy nic poradzić

Przywieźć Ci nasionka maku? Mam innego, dostałam nasionka od Bogusi.

Kasiu nasionka bardzo chętnie. Juz sie cieszę.Buziaki.
Kasya 21:31, 30 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie dzis zmoczyło kostkę i liscie ale do ziemi nic nie dolecialo szczególnie tam gdzie ciasno lub duze rośliny. Denerwuje mnie że narzekam ale jak tu nie narzekac jak tyle deszczu padało w innych rejonach a tu susza.

a ja przerwalam podlewanie bo przyszly czarne chmury i zerwal sie wiatr a po godzinie spadlo wlasnie tyle co u ciebie...i po wszystkim...ech
Bogdzia 21:31, 30 cze 2015

Tess napisał(a)

No nie wiem, czy mamy prawo decydować w tej sprawie, ale jakby co, to ja petycję też podpisuję

Susza rzeczywiście okropna. I to lato będzie suche, bo bociany powyrzucały młode, zostawiając najwyżej dwa. Robią tak, gdy wiedzą, że ich nie wykarmią. A jak susza, to pożywienia dla boćkaów mało...

Do hortensji w tym roku na piasku podlaskim zastosowałam hydrożel. Pomaga. Czy do rododendronów tez można?

Bożenko, damy radę Buziaki

Też ostatnio widziałam takiego wyrzuconego bocianka , na szczeście przeżył i ludzie go wychowują.Hydrożelu raczej nie zastosuję bo rh na stałe w mokrym stac nie lubią.Dzięki temu ze zajrzałas byłam nad rozlewiskiem , piękny zachód i wianki , wejde jeszcze by cos napisac bo nie byłam zalogowana.
Bogdzia 21:34, 30 cze 2015

anka_ napisał(a)
No cóż, natura jakoś nierówno rozdaje. W niektórych rejonach ludzie proszą aby przestało padać, w innych ani kropelki.
U nas Bożenko też potworna susza, nawet studnia wyschła. Poszło kilka ha upraw, w ogrodzie padają nawet starsze okazy. Wodę leję tylko tam gdzie mus (doniczki, folia), a i tak człek nie wyrabia.
Ale kiedyś musi popadać....

No to mnie rozumiesz. Wczoraj jak z kranu prawie nie leciało to się podłamałam bo jak nawet ja nie bedę mogła podlac to juz na nic liczyc nie można. U mnie tez cos musiało byc bo wody brakowało ale dzis juz było lepiej to podlalismy a deszcz pokropił jak ksiądz kropidłem jak to sie dawniej mówiło.
Bogdzia 21:35, 30 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Popada, musi, trzymaj się Bogdziu

Próbuję ale zamiast deszczu upały zapowiadaja.Macham Aniu.