Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 13:38, 21 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Wpuścić matematyków ...

Bogdziu, masz aż 5 Dortmund-ów? A ja nie wiem, gdzie by choć jednego upchać. Tak mi się podoba.

Matematycy tak mają mi się podoba takie twórcze wykorzystanie własnych zdolnościPozdr. Bogdziu byłaś i widziałaś kwitnące Kindzi 6 hortek ogrodowych, zapraszam w weekend do mnie na kwitnące 24 horti bukietoweha,ha
Urszulla 14:02, 21 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

Staram sie Dorotko tylko areału mi brak bardzo.Hortki w tym roku bardzo drobne kwiaty mają . I tak dobrze ze zyją bo całkiem ususzone juz były.

Cudne i jakie wielkie mimo ususzenia pięknie zakwitła ta niebieskamoje bukietowe muszę ciąć nisko bo się by nie zmieściły
14:29, 21 lip 2015
Bogdzia napisał(a)

Staram sie Dorotko tylko areału mi brak bardzo.Hortki w tym roku bardzo drobne kwiaty mają . I tak dobrze ze zyją bo całkiem ususzone juz były.

ile metrów bieżących ma ta hortensja , jaka odmiana i ile szt tam wsadziłaś?

no taki letni zestaw pytań ci przygotowałam
Kasya 14:37, 21 lip 2015

Bogdzia napisał(a)

rododendrony masz ogromniaste i hortensje tez
robia wrazenie

moje 2 sie jakos zbuntowaly i chyba nie zakwitną, ciekawe czy to z powodu suszy ?

pozostale maja ladne pąki i duzo
Pszczelarnia 14:52, 21 lip 2015

Miejsca nie masz - kokietujesz, a te lilie, a róże a liliowce? Nawet nie liczę ale widzę.
Katkak 17:08, 21 lip 2015

Bogdziu, ale cudna ta niebieska hortka. Czy to Nikko Blue? U Ciebie same okazy full wypas .
zawitka 17:28, 21 lip 2015

Ale hortki czy Ty je podcinasz czy tak rosną bez podcinania ??//
zawitka 17:28, 21 lip 2015

Dubelek //Był ale zlikwidowałam ha ha I mi się udało
Bogdzia 21:02, 21 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Na Toje pachnące lilie trafiłam na dobranoc Ale masz busz liliowy Bogdziu!!! Wiesz, że to mój ulubiony busz

U nas też podlewanko, deszczu niet, a tak blisko padało, jak wracaliśmy od Irenki...już nadzieje miałam, że u nas też mokro.

Buziolek

Ja tez podlewam ale nie marzekam dokąd woda jest w kranie to mogę podlewac. Lilie Twoje ulubione ? a ile sie zastanawiałas czy je kupic i dobrze ze Cie namówiłam , teraz Ty Kasie mamówisz i tak zaraza liliowa sie będzie rozprzestrzeniac. Widzialam Twoje pięknosci. Buziaki.
Bogdzia 21:09, 21 lip 2015

Kasik napisał(a)
U Ciebie Bożenko śliczne liliowce i zapewne śliczne lilie. Piszę zapewne, bo ja za nimi nie przepadam. Kwiat sam w sobie jest prześliczny i nie rozumiem dlaczego mnie nie zachwyca jako całość. Kasia próbuje to zmienić.

Ja zaczęłam urlop od wizyty u Irenki, a na drugi dzień obudziłam się o 10.30. Myślałam, że padnę jak zobaczyłam zegarek. Nie słyszałam niczego, ani listonosza, ani śmieciarki. Na obiad szybki kalafior z jajkiem ( by mąż miał coś na ząb)i jak poszłam w ogród to wieczór mnie zastał. Ale o tyle fajnie bo u nas w niedzielę dobrze popadało.
Grześ tylko pełne taczki wywozi.

Dziś wróciłam do normy i zaraz idę pokłonić się rabatkom.

Buziaki Bożenko

Kasiu lilie porzadniej wyglądaja od liliowców, a jedyna ich wada to że trzeba bardzo uwazac żeby przy kopaniu nie poniszczyc cebulek. Poza tym wad nie mają . Koniecznie kup.
Zdjęcia z wizyty u Irenkiobejrzalam we wszystkich wątkach uczestników tego spotkania , fajnie Wam było a biedna Irenka teraz walczy ze skutkami wichury , dobrze że was u niej ta wichura nie zastała.Ja po wycieczkach też zmęczenie odsypiam, nawet w ciągu dnia , jest bardzo gorąco , drogi zapchane między innymi ogrodowiskowymi zwiedzaczami więc nie ma sie co dziwic. Miłego urlopu i wspaniałago wypoczynku.