Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 18:43, 20 lip 2015

Czytam czy była burza czy nie inic nie rozumiem dzisiaj... Ale wpadam sie przywitac
ewsyg 18:57, 20 lip 2015

Bożenko, sporo masz liliowców. Troszkę jestem zaskoczona, ale bardzo miło

POzdrawiam
Bogdzia 21:24, 20 lip 2015

paniprzyroda napisał(a)
Liliowce, które dostałam od Ciebie na majowym pikniku zakwitły U mnie były dwie potężne burze, na szczęście bez większych strat. Ale deszczu spadło razem 14 mm. Jeszcze wczoraj wieczorem podlewałam. Buziak.

U mnie burz nie było choc sie zanosiło. Ogród kazdego dnia podlewam ale jak widze co sie dzieje z pogodą to juz wolę podlewac.Pozdrówka Mariolko.
Bogdzia 21:27, 20 lip 2015

ewsyg napisał(a)
Bożenko, sporo masz liliowców. Troszkę jestem zaskoczona, ale bardzo miło

POzdrawiam

Trochę mam ale nie sa wyeksponowane bo rh tak się rozpychają ze dla innych roslin miejsca brak i pewnie z tego względu teraz najbardziej podobaja mi się liliowce miniaturowe.Macham.
Bogdzia 21:29, 20 lip 2015

rozark napisał(a)
a ja się załapałam na skraj burzy, gdzieś szła od Zgierza, tylko trochę powiało, żadnych strat, same zyski - podlało ogród i dzisiaj zamiast podlewania będę wsadzać ostanie doniczki , wreszcie mogę łopatę wbić w ziemię

szkoda tylko ze ten deszczyk nie dotarł do ciebie

Nie padało u mnie ale przynajmniej woda w kranie jest. Trzeba płacic ale co innego można zrobic? Ogród musi byc podlany bo temperatury ciągle są wysokie.A Ty dzis miałas byc u Kasi , byłas?
Bogdzia 21:33, 20 lip 2015

mirkaka napisał(a)
Bogdziu, chyba powinnaś zmienić nazwę wątku, na" nie tylko rododendronowy" masz piękną kolekcję liliowców, a jeszcze róże i powojniki jeżówki, wszystko podziwiam

Jezówki u mnie tylko te najzwyklejsze , odmianowe nigdy nie przeżyły zimy i juz nie bedę ich kupowac.Nazwy nie zmienię bo choc rośliny inne tez mam to widoczne są tylko rh. Rozpychaja sie we wszystkie strony i nie zostawiaja miejsca dla innych.Pozdrówka.
Bogdzia 21:34, 20 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Mnie też zachwycają Twoje liliowce i chyba lilie też - nie rozróżniam ich U mnie nie było burzy, ale dobrze popadało wczoraj i dziś rano

Deszcz bez burzy to ideał. U mnie ani burzy ani deszczu . Ogród podlewam.Pozdrówka Ewo.
Bogdzia 21:38, 20 lip 2015

rozajerycha napisał(a)
3640 szok normalnie,ale nie dziwi absolutnie!
Bogdziu piekny motylek dziękuję ,polecam się na przyszłość
Tulę mocno i cmokam w oba policzki.
Martek

No i jeszcze 1000 w pierwszym wątku. Nazbierało sie tych stronek. Motylki muszę jeszcze tu wkleic bo nie dawałam.

Bogdzia 21:41, 20 lip 2015

Dorota123 napisał(a)
Oglądam i myślę" ależ ma dużo pięknych liliowców" a za chwilę widzę dużo pięknych floksów - u Ciebie wszystko piękne.

Staram sie Dorotko tylko areału mi brak bardzo.Hortki w tym roku bardzo drobne kwiaty mają . I tak dobrze ze zyją bo całkiem ususzone juz były.

Bogdzia 21:51, 20 lip 2015

Urszulla napisał(a)

Czytałam ten wpis i bardzo mi się spodobał

Rzeczywiście tak jak pisałaś liliowce powinny być oddzielnie wyeksponowane i musi ich być dużoale chyba nawet namiastka u Ciebie cieszy oko, wprawdzie nie wiem gdzie masz je po kątachchyba im dobrze byłoby nad stawem- taki mikroklimat

Mam dosc dużo liliowców bo ponad 40 odmian ale miejsca dla nich nie mam . Nad stawem i wszędzie indziej brak jakiegololwiek skrawka ziemii.Dzis mi taki zakwitł.

a drugiego obgryzły ślimaki.