Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:55, 02 lis 2012

eliza3 napisał(a)
Witaj, wpadłam, aby zobaczyć co słychać, bo nie było mnie kilka dni. Jak zwykle śliczne ptaszki, ale sikorki wyjątkowo piękne, czyściutkie, puszyste... już zakupiłam słonecznik, trzeba tylko karmnik powiesić i będę swoje na żywo podziwiać, ale zdjęć nie będzie, bo to wyższa szkoła jazdy

Może kiedyś i zdjecia zrobisz a na razie ptaszki będą szczęsliwe jak je będziesz podkarmiac a dla Ciebie przyjemnosc z patrzenia.
Mala_Mi 19:28, 02 lis 2012

Z serbami nieaktualne..tzn pojadą w nowe miejsce, ale chyba inaczej Zimna wojna skutkuje rozmowami tylko na tematy służbowe..... wiec nowy plan jest .....
Madzenka 19:33, 02 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Dziewczyny odtrąbcie kiedy mam tę łazienkę zamknąć ... Wodę muszę odpompować
Zdjęcia pataszków jak zwykle cudne Bożenko. pozdrawiam i życzę słonecznego dnia.

Marzenko powiem szczerze że te mrozy ktore były to moim zdaniem już powinnaś rozmontowac układ (ale zabrzmiało- politycznie) . W tych urządzeniach są bardzo cienkie rurki i zawory kulkowe które już przy małym mrozie łatwo sie psują. ja bym już przy +5 rozmontowała bo nigdy nie masz pewności czy sie w prognozie nie pomylą i w nocy nie będzie poniżej zera.

Bożenko nawadnianie już odłączone i odpowietrzone. Zstało mi tylko wypompowanie wody z oczka przy ścianie wodnej
popcorn 19:51, 02 lis 2012

Miłego wieczoru, Bożenko!
majkel0326 20:50, 02 lis 2012

Bożenko,cofnęłam się kilka stron.Zdjęcie sikorki cudne Pisałaś,że żadne ptaszki pszenicy nie chcą.U nas na polu przy warzywniku w tym roku była pszenica jara posiana i plaga wróbli na niej,źdźbła łamały,kłosy zostawiały puste.A dosłownie obok pszenicy słoneczniki miałam i na nich z kolei sikorki miały wyżerkę Tylko łuski na ziemi z ziarenek zostawały
Bogdzia 20:53, 02 lis 2012

asc napisał(a)
Z serbami nieaktualne..tzn pojadą w nowe miejsce, ale chyba inaczej Zimna wojna skutkuje rozmowami tylko na tematy służbowe..... wiec nowy plan jest .....

Byłam i widziałam ale błagam do jutra a najlepiej już wcale nie zmieniaj tego planu.
Bogdzia 20:54, 02 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Dziewczyny odtrąbcie kiedy mam tę łazienkę zamknąć ... Wodę muszę odpompować
Zdjęcia pataszków jak zwykle cudne Bożenko. pozdrawiam i życzę słonecznego dnia.

Marzenko powiem szczerze że te mrozy ktore były to moim zdaniem już powinnaś rozmontowac układ (ale zabrzmiało- politycznie) . W tych urządzeniach są bardzo cienkie rurki i zawory kulkowe które już przy małym mrozie łatwo sie psują. ja bym już przy +5 rozmontowała bo nigdy nie masz pewności czy sie w prognozie nie pomylą i w nocy nie będzie poniżej zera.

Bożenko nawadnianie już odłączone i odpowietrzone. Zstało mi tylko wypompowanie wody z oczka przy ścianie wodnej

To jutro zajmij się tą wodą , potem zabezpiecz zbiornik zeby tam śnieg albo deszcz nie wpadał i mozesz całą zime spac spokojnie.
Bogdzia 20:55, 02 lis 2012

popcarol napisał(a)
Miłego wieczoru, Bożenko!

Nawzajem Karola i nie martw sie krecikiem.

Bogdzia 20:58, 02 lis 2012

majkel0326 napisał(a)
Bożenko,cofnęłam się kilka stron.Zdjęcie sikorki cudne Pisałaś,że żadne ptaszki pszenicy nie chcą.U nas na polu przy warzywniku w tym roku była pszenica jara posiana i plaga wróbli na niej,źdźbła łamały,kłosy zostawiały puste.A dosłownie obok pszenicy słoneczniki miałam i na nich z kolei sikorki miały wyżerkę Tylko łuski na ziemi z ziarenek zostawały

A ja kupowałam pszenicę a potem dawałam ją kobiecie od której kupuję jajka bo nawet nie tknęły. I co o tym myślec????Może jakaś odmianę jej lubią a innej nie?
Bogdzia 20:58, 02 lis 2012

ponieważ był dubelek to muszą byc ptaszki.