Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 06:04, 25 sie 2015

Kasya napisał(a)
Pozdrawiam i dezczu życzę. Nie wiem ile musi padać żeby ta ziemie nawilzyc...
Oby zima śnieżna byla
U mnie wciąż nic

Kasiu u mnie też nie pada. Niebo niebieskie juz widac , żadnych chmur deszczowych. Ręce opadają.Miłego dnia.
Bogdzia 06:07, 25 sie 2015

anka_ napisał(a)

Fantastyczne zdjęcie, ale przede wszystkim ogromny szacun dla eMa za takie cudowne poidełko.
Ja mam taki wielki kamień przy lasku brzozowym, z dala od domu, może ptakom by się spodobało kąpielisko. Ale pokazałam swojemu fotkę, że takie ma zrobić to popatrzył się na mnie jak na wariata i sobie poszedł....

A czy przy takim basenie dla ptaków nie ma problemu z kotami? Choć te na zdjęciu wydają się być czujne.

To poidełko ma juz wiele lat i pociemniało od starosci. Stoi na otwartym terenie tak ze ptaki widzą zblizajacego sie kota .Jest również przy tarasie gdzie czesto przechodzimy. Dotad nie było przypadku zeby kot cos tu upolował.
Bogdzia 06:07, 25 sie 2015

popcorn napisał(a)
Bożenko, dziękuję za przemiłe towarzystwo i doniczki. Do następnego! Buziaki!!

Karola poczytałam wczoraj u Ciebie ale nic nie pisałam. Mnie tez było miło bardzo i do nastepnego.
Bogdzia 06:09, 25 sie 2015

rozark napisał(a)
miło było spędzić razem ten piękny bezdeszczowy dzień
dziękuję za nasionka

Reniu mnie też było miło się z Wami spaotkac. Juz czekam na nastepne spotkanie.Buziaki.
Bogdzia 06:12, 25 sie 2015

Milka napisał(a)
Fajne spa zrobiliście dla ptaszków moje mają podobnie, ale nie wiem czemu tarzają się w ziemi i mam kilka zagłębień dalej nie pada, wpada do mnie Alinka, az strach taki spalony ogród pokazać, buziaki

Ptaki lubia sie w piasku ,,kąpac" w ten sposób pozbywaja sie paspżytów wiec im nie przeszkadzaj niech sie kąpią. Ja też bym nie chciała teraz pokazywac mojego ogrodu , sama na niego patrzecnie moge. Dzis mialo juz w nocy padac w całej Polsce więc miałam nadzieję że i u mnie ale nic z tego na razie, wątpie czy będzie padac.Macham.
Bogdzia 06:13, 25 sie 2015

Ewa777 napisał(a)
Bożenko, przyszłam do Ciebie pomachać i przyjrzeć się z bliska ptaszkom Poidełko prześliczne - pochwal męża

On tu często czyta wiec pewnie sie ucieszy że go chwalicie. Moze nawet z tej radosci jeszcze jakieś mi zrobi?
Bogdzia 06:14, 25 sie 2015

monteverde napisał(a)

piękne poidełko Bogdziu pozdrawiam

Aniu pozdrówka tez ślę.
Bogdzia 06:15, 25 sie 2015

Luiza napisał(a)
Witam serdecznie i pozdrawiam.Bożenko mam problem.Ponieważ u Ciebie ruch jak zwykle duży, moze ktoś podpowie co zrobić z hortensjami ogrodowymi,zeby je zmniejszyć(skrócić) i żeby zakwitły w przyszłym roku?Dzięki i przepraszam, że śmiecę u Ciebie.

Kasiu możesz tu pisac ile chcesz ale Ci powiem że ja swoje juz obcięłam . One maja mnóstwo bocznych pąków z których jesli nie przemarzną tez wyrosna kwiaty.
Bogdzia 06:18, 25 sie 2015

Krys napisał(a)
Bozenko fajnie,ze sie znowu spotkalysmy,uwielbiam te spotkania,dzieki za prezenty,buziaki

Krysiu z wielką przyjemnoscia do was jeździmy i to nam jest miło pobyc w Waszym nowym domku i ogrodzie ale sprzatania Ci sporo zostawiłyśmy.Do nastepnego.
Bogdzia 06:21, 25 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Bożenko, czy twój mąż w kamieniu wyrył , aby wodę nalać. To chyba jest trudne?
Bardzo mi się podoba

Tak rył w kamieniu ale takim bardziej miękkim nie w polnym bo te sa bardzo twarde. Nie ma jakichs specjalnych narzędzi i tylko dłutem i młotkiem się męczył ale fajnie wyszło , dwa mi zrobił ale to juz wiele lat temu.