Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:52, 22 sie 2015

mira napisał(a)
Bogdziu to nie ja Mira bo ja mira .
Zaglądam do Ciebie i czytam choć gdzie te ponure komentarze i nie mam co napisać.
U mnie podobnie choć były dwa duże deszcze i moja glina lekko się wzmocniła ale co będzie w wyniku tej suszy to dopiero się okaże. W ub roku o tej porze miałam ogród zalany. Trudne czasy nastaly dla ogrodów i nie tylko. Na ten temat jest Gardeners World bo też to dostrzegli.

Nie ma rady deszczówka zaczyna być na wagę złota.
Czytam że znów gdzieś się wybierasz ale nie wiem gdzie, na takie smutki dobre wyjazdy i spotkania.

pozdrawiam z Muszyny / też sucho /

Mirus dwa duże deszcze , zazdroszczę. U mnie jak dotad były w tym roku dwa kropienia i jeden średni deszcz i na tym koniec. Dzis trzy krople spadły mi na nos . Jutro jadę do Krys a wczesnej ze wszystkimi łodziankami na jakies targi ogrodnicze chyba w Zdńskiej Woli ,dokładnie nie wiem bo mnie zawiozą to nie muszę wiedziecW tym tygodniu jest bardzo możliwe ze bede w okolicy Muszyny ale jakos nie mogę sie zdecydowac, za daleko i nie chce mi się jechac.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 19:52, 22 sie 2015

Urszulla napisał(a)
Dzięki za instruktaż

Pozdrówka.
Bogdzia 19:53, 22 sie 2015

Madzenka napisał(a)
Oby sie sprawdziły prognozy, ze wrzesień bedzie ciepły ale mokry...

Oby Marzenko choc u was juz teraz miało padac.
Bogdzia 19:56, 22 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bogdziu a ja paradoksalnie teraz proszę o brak deszczu, ponieważ musi mi wyschnąć wykop w salonie. Ogród deszczu pragnie chociaż po ostatnim troszkę się zazieleniło
a ja jestem rozdarta. Na szczęście nie ja o tym zadecyduję. Też mam doła nie tylko w salonie ale jutro się wyściskam z dziewczynami i jakoś to będzie. Ciebie ściskam wirtualnie

Wykop w salonie? To co Ty robisz ?, piwnicę pod salonem? Polecialam do Ciebie zobaczyc ale jakos nie dotarłam do informacji. Wykop wykopem , jesli przy tej okazji dachu nie zdejmujesz to deszcz nie powinien przeszkodzic ale fakt że robotnicy muszą na zewnątrz wychodzic to jednak faktycznie niech u Ciebie nie pada, chętnie przyjmę Twoja porcję deszczu.Buziaki .
Bogdzia 19:57, 22 sie 2015

MirellaB napisał(a)
Bogdziu czy Rh przygotować jakoś na zimę?
Czy podsypać je np nawozem jesiennym, albo coś innego zrobić?

Mój jeden Rh pięknie odbił i rośnie. Myślę,że w przyszłym roku będzie obszerny kwiatami.
Drugi gorzej,ale dzielnie walczy

Pozdrawia Cię Bogdziu

Nawozem nie podsypuj ale przed zimą trzeba porzadnie podlac zeby zimą susza fizjologiczna ich nie dopadła.Zrób zdjecie tego gorszego i wstaw u mnie. Pozdrówka .
Bogdzia 19:59, 22 sie 2015

jankosia napisał(a)
Ja to wchodzę do Ciebie i ciągle odpuszczam pisanie bo co niby mogłoby cię pocieszyć? Ale dzisiaj mam coś dla Ciebie Bogdziu: Indiańska laska deszczu:

Popotrząsałam tym trochę w intencji deszczu i od razu się jakiś taki wiaterek zerwał Tylko nie wiem jak potrząsać żeby tak do Łodzi to powiało Całusy Bożenko

Dzieki serdeczne Jankosiu , na noc zapowiadaja deszcz, może Twoja pomoc okaże sie owocna. Czytałam ze jutro Cię nie bedzie , szkoda bo chciałam Ci dac śmiałka , może zostawic u Krysi?
Bogdzia 20:01, 22 sie 2015

Milka napisał(a)
Ja Tobie i sobie życzę deszczu, tak samo nie ma, raczej się nie zapowiada, raczej we wrześniu i na dodatek kolejny tydzień upały u nas znowu do 35.
Buziak

Irenko nowy avatarek byłby fajny gdybys sie uśmiechnęła , moze da sie naprawic? Twój usmiech wszyscy znaja i pewnie kazdy chciałby go widziec. Co do pogody u mnie tez mają byc upały, a deszczu jak na razie nie było. Uśmiechnij sie
Bogdzia 20:04, 22 sie 2015

Margarete napisał(a)
Nie chcę cię denerwować ale muszę zapytać czy pada u ciebie? U mnie się właśnie rozpadało...miałam na popołudnie duże plany na prace w ogrodzie i nic z tego ale deszcz mnie cieszy...

Małgos no przewidujesz dobrze jesli piszesz ze nie chcesz mnie denerwowac. Nie padało Cały prawie dzień chmurki nachodziły na słońce ale deszczu nie było, kilka pojedynczych kropli tylko spadło. Do zobaczenia juz rano.
Bogdzia 20:50, 22 sie 2015

Nic ciekawego w ogrodzie nie ma tylko ptaszki się kąpią.

popcorn 20:55, 22 sie 2015

Bożenko, będziemy tu
http://www.powiatzdunskowolski.pl/aktualnosc-1229-wystawa_rolno_przemyslowa_juz_23.html