Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:11, 31 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
U mnie też susza, a na północy. A dziś ukrop, ze z ogrodu buchało gorącem. Czekam, aż się ochłodzi, aby roślinki podlać. Trawnik jakiś czas temu sobie darowałam.
Taka susza nie cieszy. Za to ptaszki zaczęły się zbierać przy wodzie. U mnie wróbelki chyba ...
U ciebie piękne te wodopoje dla ptaszków.
Pozdrawiam Bogdziu

Trawnik na poczatku podlewałam ale jak mimo to wysechł to przestałam, nie wiem czy odżyje raczej wątpię bo od bardzo dawna nie dostał ani kropli wody. Kto nowy posieje tez nie wiem bo my juz nie tacy sami jak wtedy gdy ogród robiliśmy.Jak mowa o wodopojach to jeszcze w rzymskim garnku też lubią sie kąpac.

Dawniej stawiałam równiez duże podstawki spod doniczek i też je uwielbialy.
Bogdzia 22:12, 31 sie 2015

eee_taam napisał(a)
przymrozki! ...chyba nie umiem czytać...albo oczka mi mgłą zaszły

dziś w betonach miastowych term w aucie pokazał 42 st.

AFRYKA !!!

W mieście zawsze cieplej i pewnie tak było jak piszesz.
Bogdzia 22:13, 31 sie 2015

Urszulla napisał(a)
Ledwo dziś żyłam w pracy i po pracy, a afrykańskie powietrze nie chce odejść w wolnej chwili pozachwycałam się Twoimi ptaszkami w marmurowej łazience.... nie znam się na kamieniach na zdjęciu wydaje się czerwonawy.

Ten kamień to jakis piaskowiec ale miał ładny kolor. Teraz juz taki ładny nie jest. Ula zbieraj juz nasionka cleome bo zaczynaja dojrzewac.
Bogdzia 22:16, 31 sie 2015

Ivvvona napisał(a)
Zdjęcia mieszkańców Twojego ogrodu jak zwykle super. Potwierdzam, że oczko w ogrodzie to ośrodek życia dla różnych stworzeń. U mnie na ulicy za to ganiały się dzisiaj dwie wiewiórki. Byłam tak zaskoczona że nie pomyślałam o zdjęciach, zresztą i tak bym nie zdążyła. Zostawiam upalne wciąż pozdrowienia

Obserwowałam też takie scenki ale zawsze wtedy jak cos ciekawego to nie ma sie aparatu przy sobie. Wiewióra i u mnie dzis biegała przy jeziorku ale też aparatu nie miałam bo podlewałam ale i tak fajnie na takie scenki popatrzec.
Bogdzia 22:17, 31 sie 2015

chelll napisał(a)

No i co ten uśmiech znaczy? Spotkamy sie?????????????
Bogdzia 22:21, 31 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale się im poidełko Twojego eMusia spodobało super
Też słyszałam, ze idzie ochłodzenie, a już poprzednio u nas wieczory były bardzo chłodne to i w te przymrozki jestem w stanie uwierzyć, choć słyszałam też, że ma być długa ciepła jesień i ciepła zima

Najbardziej mnie wkurza jak przyjdzie jednorazowy przymrozek - kwiatuchy pościna, a potem pogoda i ciepło przez 2 miesiące - tylko już bez kolorów niestety

Ja po tym roku we wszystko jestem w stanie uwierzyc bo nigdy dotad nie uwierzyłabym że u nas takie upały mogą tak długo trwac. Teraz juz we wszystko wierze.Co do przymrozku masz racje ale to wiosną a teraz juz mi nie przeszkadza, a jednak nie jest tak jak piszę bo przymrozek spowodował by opadniecie lisci a ja na ładną kolorową jesień jeszcze licze.
chelll 22:23, 31 sie 2015

Mam nadzieję Wybieram się piątego w sobotę pod warunkiem, że znajdę kogoś do dzieci, a niewielu jest odważnych

Czy wśród tylu oglądajacych będzie miejsce dla Ogrodowiska?
eliza3 22:26, 31 sie 2015

Bożenko, przyjemnie się ogląda zdjęcia Twoich ptaszków...
U mnie ptaki tylko wcześnie rano się pokazują, w dzień schowane w cieniu liści... susza i gorączka wszystkim doskwiera...
chelll 22:29, 31 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

No to nie bedziemy rozważac czy sie spotkac tylko pisz o której bedziesz i może na pw telefon podaj, musimy Cię poznac jak jest okazja.

Bogdziu, z przyjemnością wszystko podam, jesli będę jechać na 100%. Będzie łatwiej się odnaleźć może

Pozdrawiam!
Madzenka 06:14, 01 wrz 2015

Znakomite poidełko dla ptaszkow. Musze o takim u mnei pomyślec bo z oczka wodnego nie korzystają mimo wystających kamieni nad wodą...chyba z powodu srodkow przeciwko glonom.