Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 13:19, 31 sie 2015

Podziwiam cię Bogdziu, że te ptaszki tak "kolekcjonujesz". Miałam przez chwilę podobną fazę ale szybciutko mi się znudziło. Natomiast kiedy wrzucasz zdjęcie jakiegoś ptaszka i go oznaczasz to dla mnie super bo potrafię potem nazwać swoich skrzydlatych gości. U mnie wody nie ma ale poidełka własnej roboty porozstawiane i zwierzątka korzystają bardzo chętnie Ciągle marzę o stawie Ale jak się wkurzę to zrobię tak jak zwykle czyli zacznę kopać i postawię mojego małżonka przed faktem dokonanym Do tej pory działało
anabuko1 13:24, 31 sie 2015

I lubię obserwować, różne ptaszki owady.
A całą różnorodność jest ich na /dębowym.Tutaj w mieście tyle ich niestety nie ma i nie słychać.
Milka 13:27, 31 sie 2015

Śiwten ujęcia ptakó, nieustannie podziwiam cię za te zdjęcia
Bożenko, no jak to podpadłam przecież masz około 80 róż, jak dobrze pamiętam, same piękności i kwitną cudownie, więc jak tu wierzyć w brak miłości

Wyobraź sobie, zaczynają mi rodki kwitnąć, zmartwiona jestem, no bo na wiosnę nici z kwiatów, u siebie pokazałam fotki.
Kindzia 13:49, 31 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Kasiu juz pąki powinny byc. Poniewaz jest to rh dosc niski to moze miec male pąki i dopiero na wiosne sie powiększą.

Jeszcze będę pąków z nadzieją wypatrywać...dziękuję Bogdziu za szybką odpowiedź
JulkAd 17:15, 31 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja tez lubie je obserwowc. Dużo więcej jest zycia w ogrodzie jak jest woda bo każde stworzonko wody potrzebuje dlatego wszystkich na wodę namawiam choc utzymanie jeziorka czy innego punktu wodnego to jednak czasem spory kłopot.Dzisiejsze zdjecia.

Ten różowy kwiatuch to lotos?...śliczny

Ja to bym dzisiaj tym Twoim żabkom do towarzystwa wskoczyła....mam wrażenie, że temp. w tej chwili jest wyższa niż była za największych upałów...byle do środy, ponoć lepiej ma być. Pozdrówka.
Pszczelarnia 17:30, 31 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja tez mam chwile zwątpienia szczególnie z tego powodu ze i w kranie wody brakuje i teraz juz muszę podlewac wieczorem i rano bo tak mało jest wody ze inaczej sie nie da.A dzis juz na wrzesień przymrozki zapowiadali w tv.

Przymrozki ... ? Oszaleć można.
Kasya 17:54, 31 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Ja tez mam chwile zwątpienia szczególnie z tego powodu ze i w kranie wody brakuje i teraz juz muszę podlewac wieczorem i rano bo tak mało jest wody ze inaczej sie nie da.A dzis juz na wrzesień przymrozki zapowiadali w tv.

Ty to juz wiecej tego programu nie ogladaj, nie warto, glupoty opowiadaja

do polowy wrzesnia ok 20 stopni w dzien

Ptaszki to maja raj u ciebie
Iwk4 18:50, 31 sie 2015

U mnie też susza, a na północy. A dziś ukrop, ze z ogrodu buchało gorącem. Czekam, aż się ochłodzi, aby roślinki podlać. Trawnik jakiś czas temu sobie darowałam.
Taka susza nie cieszy. Za to ptaszki zaczęły się zbierać przy wodzie. U mnie wróbelki chyba ...
U ciebie piękne te wodopoje dla ptaszków.
Pozdrawiam Bogdziu
20:04, 31 sie 2015
przymrozki! ...chyba nie umiem czytać...albo oczka mi mgłą zaszły

dziś w betonach miastowych term w aucie pokazał 42 st.

AFRYKA !!!
Urszulla 21:00, 31 sie 2015

Ledwo dziś żyłam w pracy i po pracy, a afrykańskie powietrze nie chce odejść w wolnej chwili pozachwycałam się Twoimi ptaszkami w marmurowej łazience.... nie znam się na kamieniach na zdjęciu wydaje się czerwonawy.