Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:45, 31 sie 2015

jankosia napisał(a)
Podziwiam cię Bogdziu, że te ptaszki tak "kolekcjonujesz". Miałam przez chwilę podobną fazę ale szybciutko mi się znudziło. Natomiast kiedy wrzucasz zdjęcie jakiegoś ptaszka i go oznaczasz to dla mnie super bo potrafię potem nazwać swoich skrzydlatych gości. U mnie wody nie ma ale poidełka własnej roboty porozstawiane i zwierzątka korzystają bardzo chętnie Ciągle marzę o stawie Ale jak się wkurzę to zrobię tak jak zwykle czyli zacznę kopać i postawię mojego małżonka przed faktem dokonanym Do tej pory działało

Szkoda Moniko że nie robisz zdjec ptakom. Twoje zdjecia byłyby piękne bo znasz sie na fotografii i sprzet masz super.Jak mogło Ci się znudzic , przeciez to fascynujące zajecie. Ja mam sfotografowanych 55 gatunków. Zdjecia jak to u amatora, kiepskie , robione cyfrówka a jednak radosc wielka. Pomyśl o tym jeszcze raz. Bieganie z aparatem w Twoim wypadku nie wchodzi w grę ale można przygotowac stanowisko do fotografowania, wtedy ptaszki same przyjdą. Nie dziwie Ci się że marzysz o stawie . Ja tez bym chciała miec staw duży taki żeby wodne ptaki sie nim zainteresowały.A wogóle to polecam zdjęcia Uli Frydrych , większosc robiona w warszawskich Łazienkach a cudne niesamowicie mimo że to park z tysiacem ludzi.
http://www.birdwatching.pl/galerie-autorskie/611-chaber
Bogdzia 21:49, 31 sie 2015

anabuko1 napisał(a)
I lubię obserwować, różne ptaszki owady.
A całą różnorodność jest ich na /dębowym.Tutaj w mieście tyle ich niestety nie ma i nie słychać.

U mnie też sie wydaje ze ptaków mało. Jak są ludzie to ptaki schodza im z drogi ale jak jest spokój to można wiele zobaczyc również w miescie czego dowodem jest wspomniama powyżej Ula Frydrych. U mnie ostatnio mnóstwo rzekotek, uwielbiaja siedziec na rododedronach i nawołują sie kazda z innego krzaka. Koncert super w czasie podlewania ogrodu.
Ivvvona 21:52, 31 sie 2015

Zdjęcia mieszkańców Twojego ogrodu jak zwykle super. Potwierdzam, że oczko w ogrodzie to ośrodek życia dla różnych stworzeń. U mnie na ulicy za to ganiały się dzisiaj dwie wiewiórki. Byłam tak zaskoczona że nie pomyślałam o zdjęciach, zresztą i tak bym nie zdążyła. Zostawiam upalne wciąż pozdrowienia
chelll 21:53, 31 sie 2015

Bogdzia 21:58, 31 sie 2015

Milka napisał(a)
Śiwten ujęcia ptakó, nieustannie podziwiam cię za te zdjęcia
Bożenko, no jak to podpadłam przecież masz około 80 róż, jak dobrze pamiętam, same piękności i kwitną cudownie, więc jak tu wierzyć w brak miłości

Wyobraź sobie, zaczynają mi rodki kwitnąć, zmartwiona jestem, no bo na wiosnę nici z kwiatów, u siebie pokazałam fotki.

Mam róże ale chyba juz niedługo. Nie przekonam sie do nich. Wczoraj tak mi kwitła a dzis wszystko zwiędniete.

Rodkami się nie przejmuj to tylko CW, u niego to normalne.
Bogdzia 21:58, 31 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Jeszcze będę pąków z nadzieją wypatrywać...dziękuję Bogdziu za szybką odpowiedź

Będzie dobrze jeśli był podlewany .
Bogdzia 22:01, 31 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Ten różowy kwiatuch to lotos?...śliczny

Ja to bym dzisiaj tym Twoim żabkom do towarzystwa wskoczyła....mam wrażenie, że temp. w tej chwili jest wyższa niż była za największych upałów...byle do środy, ponoć lepiej ma być. Pozdrówka.

To nie lotos. To zwykła lilia wodna. Lotosy to tylko u Małej Mi i u Mariusza.U mnie dzis 33 stopnie było też czekam na ochłodzenie i deszcz.
Bogdzia 22:02, 31 sie 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Przymrozki ... ? Oszaleć można.

Przymrozki to nie mróz , może nie ma sie czym przejmowac.
Bogdzia 22:05, 31 sie 2015

Kasya napisał(a)

Ty to juz wiecej tego programu nie ogladaj, nie warto, glupoty opowiadaja

do polowy wrzesnia ok 20 stopni w dzien

Ptaszki to maja raj u ciebie

Nie bede oglądac. Prawde mówiac nie mam kiedy bo podlewanie zajmuje mi cały wolny czas. Dzis ledwie pól ogrodu udalo się podlac takie słabe cisnienie , rano trzeba drugą połowe.O moje ptaszki dbam , koty odganiam , wode zmieniam i jesc daję.Nawet budki juz wyczyszczone na przyszły rok.
sylwia_slomc... 22:10, 31 sie 2015

Ale się im poidełko Twojego eMusia spodobało super
Też słyszałam, ze idzie ochłodzenie, a już poprzednio u nas wieczory były bardzo chłodne to i w te przymrozki jestem w stanie uwierzyć, choć słyszałam też, że ma być długa ciepła jesień i ciepła zima

Najbardziej mnie wkurza jak przyjdzie jednorazowy przymrozek - kwiatuchy pościna, a potem pogoda i ciepło przez 2 miesiące - tylko już bez kolorów niestety