Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 09:21, 07 wrz 2015

Bożenko, ja ostrzegałam że ten kiermasz mizerny Kurczę, może jakbyśmy zostały ciut dłużej to kupowałybyśmy te rośliny ze stoisk... Ale nie miałybyśmy takiej fajnej objazdówki Dwa ogrody na dachach, na arkady żeśmy się nie załapały ale na paradę (czy jak to się zwie) z okazji święta kawalerii już tak. Zapach obornika końskiego i od razu ta warszawka jakaś taka bardziej przystępna No i plac Grzybowski który ci się tak nie podobał. A potem jeszcze wizyta u Kasi i kiełbaski z grilla dla wygłodniałej bandy Fajnie było Dzięki za towarzystwo i super roślinki. Bałam się wczoraj o tego różanecznika bo stał pod wiatą a wiatr wiał tak niemiłosiernie mocno że bałam się że mi go przewróci i połamie ale ten ani drgnął. Muszę go jak najszybciej wsadzić. Chyba dla tej odmiany to takie mocno osłonięte miejsce trzeba znaleźć nie? Na pewno go okryję w tym roku ale tak już na przyszłość myślę Buziaki
Bogdzia 09:22, 07 wrz 2015

popcorn napisał(a)
Bożenko, widziałam Cię na fotkach Zadowoloną
pozdrawiam!

Pewnie że byłam zadowolona, w takim towarzystwie to mus.No i robiłysmy tam za celebrytki, podchodzili do nas ludzie i mówili ,,znam Ciebie" choc nie byli z Ogrodowiaska to czytaja i wszystko o nas wiedza. Pozdrawiam szczególnie dziewczyny z Łowicza i Gdańska-buziaki dla Was.
Bogdzia 09:29, 07 wrz 2015

jankosia napisał(a)
Bożenko, ja ostrzegałam że ten kiermasz mizerny Kurczę, może jakbyśmy zostały ciut dłużej to kupowałybyśmy te rośliny ze stoisk... Ale nie miałybyśmy takiej fajnej objazdówki Dwa ogrody na dachach, na arkady żeśmy się nie załapały ale na paradę (czy jak to się zwie) z okazji święta kawalerii już tak. Zapach obornika końskiego i od razu ta warszawka jakaś taka bardziej przystępna No i plac Grzybowski który ci się tak nie podobał. A potem jeszcze wizyta u Kasi i kiełbaski z grilla dla wygłodniałej bandy Fajnie było Dzięki za towarzystwo i super roślinki. Bałam się wczoraj o tego różanecznika bo stał pod wiatą a wiatr wiał tak niemiłosiernie mocno że bałam się że mi go przewróci i połamie ale ten ani drgnął. Muszę go jak najszybciej wsadzić. Chyba dla tej odmiany to takie mocno osłonięte miejsce trzeba znaleźć nie? Na pewno go okryję w tym roku ale tak już na przyszłość myślę Buziaki

Moniko miejsce dowolne , nie musi byc osłonięte. U mnie raz tylko mu listi zmarzły ale to była wyjatkowa zima. U mnie zawsze rosły na słońcu, wprawdzie w duzej grupie i to też jest dla nich wazne ale możesz posadzic gdzie chcesz, wytrzyma i nie okrywaj niczym na zimę, jedynie posadź jak najwczesniej zeby sie jeszcze mógł ukorzenic w gruncie.Ja bardzo nie rozpaczam z powodu zakupów i tak nie mam gdzie sadzic ale atmosfera kupowania , jak ja to lubię a tam sztywno i mało.Co do parady to swoje zdanie juz tam powiedziełam , elity bawiły się w pałacach a prosty lud miał zapach obornika choc nic przeciw obornikowi nie mam jako ogrodniczkaPlac Grzybowski oceniłam tylko na podstawie widoku z samochodu , na pewno nie jest to ocena obiektywna i nie powinna byc brana pod uwage.A wogóle to było super i oby częściej i więcej takich wyjazdów.
Bogdzia 09:32, 07 wrz 2015

Milka napisał(a)
Chyba zmeczona wrociłas lub rozczarowana, czekamy na Twoja opinie. Buziaki dzielna globtroperko

Nie można byc rozczarowanym na wycieczce z naszymi dziewczynami , to wspaniałe rozrywki mojego emeryckiego życia. Duzo widziałysmy w Warszawie, Małgosia jest niezastąpionym przewodnikiem i zawsze przygotowana do zwiedzania, a na koniec jeszcze byłyśmy u Kasyi, super było .
Kasya 09:33, 07 wrz 2015

Bogdzia napisał(a)

No i robiłysmy tam za celebrytki, podchodzili do nas ludzie i mówili ,,znam Ciebie" choc nie byli z Ogrodowiaska to czytaja i wszystko o nas wiedza.

Bogdzia 09:34, 07 wrz 2015

Margarete napisał(a)
No to dzisiaj nareszcie popadało co? I u ciebie i u mnie, i to porządnie

Tak w koncu wiekszy deszcz. Dokładnie 3,2l na metr kwadratowy ale moze jeszcze popada. Ogród w końcu normalnie podlany .
Bogdzia 09:35, 07 wrz 2015

Kasya napisał(a)

Pierwszy raz byłam celebrytką
Bogdzia 09:36, 07 wrz 2015

Edyta10 napisał(a)
Bożenko chyba dziś deszcz podlał Twój ogród

Tak Edytko , moge wieczorkiem trzy godziny przeznaczyc na cos innego niz podlewanie.
Bogdzia 09:37, 07 wrz 2015

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu, zazdroszczę jutrzejszego wyjazdu, napatrzycie się na cudne rośliny a przede wszystkim spotkania Jutro mam kolejny wyjazd na igiełki, ale może w niedzielę obejrzę wystawę róż Dobrze, że do Skierniewic dojadę, przynajmniej stanowczo się wybieram Buziaki

Licze na Skierniewice ze bedziesz i hotki też chcą do Ciebie więc przyjedź.
Bogdzia 09:38, 07 wrz 2015

monteverde napisał(a)
Udanego jutrzejszego spotkania, porób zdjęcia nie będę Ciebie denerwowała ale u mnie 2 dzień ładnie z nieba podlane aha dzięki za info o Vivie buziole

Aniu nie robiłam zdjec , obejrzyj u Krys i Małgosia wstawi ale pewnie później.