Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:28, 08 wrz 2015

Kasya napisał(a)
Przyszłam zapytać czy trawniczek sie Juz jakoś zregenerowal ? Ale widzę ze piszesz ze jeszcze nie za bardzo...
Pozdrawiam serdeczne

Jak na razie nic sie nie zmieniło. Deszczu ciagle za mało. Pomału przesadzamy byliny i rh bo czas najwyższy ale trzeba wszystko mocno podlewac bo ziemia tylko na wierzchu dostala troche wody.
Bogdzia 19:36, 08 wrz 2015

paniprzyroda napisał(a)
Poczytałam Napiszę tylko tyle, że dobrze, że jednak pojechałyście do W-wy, byłam na wystawie róż w niedzielę rano. Czterech czy pięciu wystawców prezentowało swoje rośliny na wystawie. Kiermaszu różanego nie było, bo czyż p. Ćwik i dwu innych handlowców ze swoimi stoiskami może zastąpić bogatą ofertę roślin oferowaną przed chociażby jeszcze trzema, pięcioma laty? Jestem zdegustowana i zniesmaczona, to piknik z innymi preferencjami, na pewno nie różanymi. Powiem jak Karola, buu

Szkoda ze coraz gorzej bo Kutno stosunkowo blisko i chętnie bysmy jeździły .Gdyby ludzie więcej kupowali to pewnie i sprzedawcy by byli ale ludzie biedni to nie opłaca sie przyjeżdżac.
Bogdzia 19:38, 08 wrz 2015

gierczusia napisał(a)

Hmmmmm...a ja przyznam ,ze nie zawsze o tym myślę ..czas chyba pewne rzeczy zweryfikować ( tak se do siebie bajdurzę )
Ale i tak mi miło ,źe za celebrytkę robiłaś .. Człek się taki dumny czuje
I mam nadzieję ,że u Ciebie wnet solidnie popada

Buziole

Nadzieje i ja mam .....od bardzo dawna ją mam ale jak na razie deszczu jak na lekarstwo.Wczoraj i dzis ani kropli.
Bogdzia 19:40, 08 wrz 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Bogdziu u mnie wczoraj i dzisiaj potwornie wiało i suszyło dodatkowo, ziemia sucha jak beton, dzisiaj przeleciał 5 minutowy deszczyk zwilżył tylko tam gdzie było nie dawno wzruszone, reszta to beton, ale dla trawy nawet taki deszcz zbawienny

Kazdy nawet najmniejszy deszcz ziemi potrzebny ale i tego malego wciąz brak.U mnie tez ziemia jak beton nawt podeszwy stóp mnie bolą jak chodze (po trawie) bo ziemia sucha i zbita.Pozdrówka.
Bogdzia 19:41, 08 wrz 2015

yolka napisał(a)
Czytam, że ździebko u Ciebie popadało, ale ciagle zbyt mało, może wkońcu się rozpada tylko cieplej mogłoby być. Pozdrowienia zostawiam

Prognozy stale deszcz pokazują , czasem nawet duży i na prognozach sie kończy, co za rok.
Bogdzia 19:43, 08 wrz 2015

jankosia napisał(a)
Tak czytam sobie twój wątek Bogdziu... ależ ty potrafisz być grzecznie złośliwa
Mam relację, wpadnij Buziaki

Byłam , relacje dwie widziałam , wspaniale to robisz, podziwiam bardzo.Co do grzecznej złośliwosci to nie wiem o co chodzi ale jak grzeczna to i tak dobrze. Napisz na pw.
Bogdzia 19:46, 08 wrz 2015

polinka napisał(a)

O tym samym pomyślałam...często piszemy o osobistych sparawach a tak naprawdę to nie wiemy kto i co czyta...

Bogdziu życzę z całego serducha deszczu!

Za życzenia deszczu dziekuje. A o osobistej sprawie dzis musze jednak napisac. Nie bede mogła do Was zagladac tyle co dotychczas, zresztą juz od jakiegos czasu zaglądam mniej a niedługo na jakis czas wogóle umilknę wiec nie dziwcie sie , oczywiście to sprawy zdrowotne.Pozdrówka dla wszystkich.
Mala_Mi 20:07, 08 wrz 2015

Rozumiem...... będę zaglądać, ale nie będę pisać głupot.. byś oczu nie niszczyła.
Bogdzia 20:20, 08 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Rozumiem...... będę zaglądać, ale nie będę pisać głupot.. byś oczu nie niszczyła.

jona 21:10, 08 wrz 2015

Bogdzia napisał(a)

Za życzenia deszczu dziekuje. A o osobistej sprawie dzis musze jednak napisac. Nie bede mogła do Was zagladac tyle co dotychczas, zresztą juz od jakiegos czasu zaglądam mniej a niedługo na jakis czas wogóle umilknę wiec nie dziwcie sie , oczywiście to sprawy zdrowotne.Pozdrówka dla wszystkich.

Szkoda, że trochę Cię nie będzie, a doszukując się jakiś pozytywów, to znalazłam taki, że będę miała czas na zapoznanie się z całym wątkiem. Czytanie rozłoży się w czasie i przy okazji odwiedzin w Twoim wątku będę wysyłać ciepłe myśli . No i oczywiście życzę zdrowia.