Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Iwk4 00:35, 07 wrz 2015

Dobrze, że choć deszczyk popadał u Ciebie. U mnie trzeci dzień pada. Pozdrawiam Bożenko.
rozark 08:43, 07 wrz 2015

Miłego tygodnia życzę
Bogdzia 08:49, 07 wrz 2015

Milka napisał(a)
Nadal cisza?

Irenko nie mogę duzo siedziec na forum a czasem wogóle nie moge. Reszta na pw.
Bogdzia 08:54, 07 wrz 2015

Iwk4 napisał(a)
Dobrze, że choć deszczyk popadał u Ciebie. U mnie trzeci dzień pada. Pozdrawiam Bożenko.

To u Ciebie wiecej deszczu niz u mnie bo u mnie zaczeło padac wczoraj wieczorem , drobny spokojny deszczyk ,jak dotąd napadało nieco ponad 3 litry na metr kwadratowy.Podlewac nie trzeba choc wczoraj od rana podlewałam i strasznie zmarzłam , wiatr był bardzo mocny.
Bogdzia 08:54, 07 wrz 2015

rozark napisał(a)
Miłego tygodnia życzę

Nawzajem Reniu.
Bogdzia 08:56, 07 wrz 2015

viva napisał(a)
Bogdziu, dziękuję
Może i u Ciebie mocniej deszcz popada. U nas już jest troszkę lepiej.
Trudno mi sobie wyobrazić jak musieliście się namęczyć z podlewaniem, bo sama doświadczyłam jak rododendrony i azalie są wrażliwe na suszę w porównaniu z innymi roślinami.
Będę wypatrywać zdjęć ze spotkania i z wystawy
Już macham do grupy łódzkiej

Nie bedzie zdjec bo ich nie robiłam , Zdjecia wstawiła Krysia (Krys) i może wstawi Malgosia , ja nie mam ani jednego.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1189-hirutkowy-raj?page=423
Bogdzia 09:05, 07 wrz 2015

Milka napisał(a)

Pewnie, że tak tez będę Vivy ogród oglądać, ciekawa jestem bardzo
No i twoich wrażeń z wojaży

Wrazenia po wycieczce różne. Podobały mi sie wystawy hodowców roślin, niektóre bardzo , inne mniej a bardzo zawiodłam sie na kiermaszu roślin. Firmy sprzedajace rośliny w Łodzi narzekaja że Łódź jest bardzo złym rynkiem , ze nie mozna tu na roślinach zarobic , ludzie biedni i mało kupuja, wiec spodziewałam sie wielkiego handlu w Warszawie a tam było jeszcze gorzej niz pod hala sportowa u nas. Jeszcze mniej stoisk i wogóle zadnych ciekawych roślin , no może poza trawami ale tych też było maleńko. Kupiłam 6 cebulek tulipanów bo doszłam do wniosku ze to samo kupie w Łodzi. Były jedynie niedostępne w Łodzi cebulki Maria Kaczyńska , Anna Komorowska , Jan Paweł II , Lech Wałęsa, Jolanta i Aleksander Kwasniewscy ale nie jestem amatorką takich kolekcji i nic nie kupiłam.
Bogdzia 09:06, 07 wrz 2015

Urszulla napisał(a)
Widzę po zdjęciu, że twoje starania nie poszły na marne i roślinki przetrwały trudny czas. Zdrowia i sił na pewno Cię to dużo kosztowałoto teraz naładuj akumulatory na spotkaniudzięki za info o niedzielnej Mai

Ten rok przetrwały, oby nastepny nie skapił tak wody.
Bogdzia 09:14, 07 wrz 2015

Madzenka napisał(a)
Bogdziu jakie wrażenia z wystawy?

Nie jestesmy pewnie Anglią , choc porównania nie mam bo nie byłam. Chcialoby sie takiej wystawy by sie zagubic , zatracic w roślinkach , wydac wszystkie pieniądze i jeszcze pozyczyc, nic z tego . Grzecznie jedna hala ze stoiskami szkólek, druga z akcesoriami około ogrodniczymi i wykłady tematyczne.My bylismy na wykładzie Danusi , Monika na jakims o fotografii. Nasi wystawcy tez maja fajne pomysły , niektóre świetnie sie prezentowały a mozliwosc kupowania prawie zerowa , pod tym wzgledem dużo lepiej w Skierniewicach choc bardzo jarmarcznie ale duzo wiecej, można kupic piękne rośliny za wieksze pieniądze lub małe ale zgodne gatunkowo za małą kase, lubie Skierniewice.
Bogdzia 09:20, 07 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Puk, puk..... jak wystawa??

Ogród Vivy piękny ale zmontowany i pokazany fatalnie ... szkoda, kolejny materiał zmarnowany...

O wystawie juz pisałam a zdjec nie mam .Jesli chodzi i ogród Vivy to juz chyba zadnego ładnie nie pokazą jak tego nie potrafili. Szkoda.Myśle że lepiej by było gdyby własciciele decydowali co kamera ma nakręcic, pokazli by co kochaja , opowiedzieli o swojej pasji, przestawili swoje ukochane roślinki, opwoiedzieli o ciekawych wydarzeniach, a tak to nikogo nie ziębi i nie grzeje, bez emocji wszystko pokazane. Sama Maja choc piękna i miła i umie sie zachwycac roślinami skrempowana formulą programu nie naprawi tego podejscia bez serca do ogrodów.