Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:59, 23 gru 2015

Urszulla napisał(a)
W maju to wiadomo że się człowiek cieszy takimi widokami, ale zimą to tylko u Ciebie ta ostatnia to pontyjska pachnąca? ciągle mi brakuje podpisów pod zdjęciami żeby sobie odświeżać nazwy. Tobie wszystko wydaje się oczywiste:0 pozdrawiam, dzięki za dobry nastrój. Na forum wpadam tylko między obowiązkami i odsypianiem zmęczenia.

Nie to nie pontyjska to Tang Glow.Mam nadzieje ze w swięta odpoczniesz czego bardzo Ci życze.
Bogdzia 20:00, 23 gru 2015

Dzidka napisał(a)

Nawet tak nie myśl. Jak to komu? NAM!
Piękna nigdy dość.

Miło Cie widziec Dzidko , stanowczo za mało bywasz na forum Pozdrówka.
Basilikum 20:01, 23 gru 2015

ja mam ale wole jak za plotem biegaja
kiedys wracajac z pracy dosc pozno, wlasciwie to juz nic byla widzialam na ulicy tuz Kolo moh´jego domu borsuka. Zatrzymalam sie autem, borsuk tez, popatrzyl mi sie w oczy i po jakiejs minucie pobiegl dalej. Szkoda, ze nie moglam go sfotografowac. Takich spotkan mialam dwa, jeszcze rza jakies 4 km od domu. Sarny u nas to codziennosc, niestety jazda autem nie jest latwa. Raz mi niestety nie udalo sie wyhamowac i sarna nie przezyla a Auto do naprwy bylo. Staram sie jak moge wolniej jezdzic ale czasami tak sie zdarza. W okolicy sa jeszcze lisy, tez mi czasami przed autem przebiegnie. Malych zwierzatek i ptakow mam zatrzesienie czasami az tego nie zauwazam.
Bogdzia 20:02, 23 gru 2015

Dorota123 napisał(a)

Zdjęcia w białej tonacji dlatego, że cały wystrój świąteczny jest w białym kolorze.

Dorotko macham , widzialam Twoje piękne dekoracje i choinkę cudną.
Bogdzia 20:03, 23 gru 2015

Mala_Mi napisał(a)
Bogdzia... ja u Ciebie jestem może czasami z opóźnieniem ale zawsze.. i zawsze robię wielkie oczy A jak jeszcze widać ludziki do porównania wysokości rodków to już wogle.
Poszperaj jeszcze za fotami Anity.. piękne są. Oczywiście nic nie ujmuje to Twoim fotkom, ale goście zawsze znajdą jakieś inne ujęcie..

Ania nie mam juz sumienia wklejac zdjec mojego ogrodu , ile można?????????????????Zdjecia Anity cudne ale ona teraz ma kłopoty, stale o niej myslę.
Bogdzia 20:08, 23 gru 2015

Milka napisał(a)
Poczytałam, że masz lenia do dekoracji chyba z wiekiem to przychodzi jednak...mnie zatrucie ścięło i już byłam w strachu, że na święta nie wstanę, uff.
Mimo, że zimy nie mam, do kolorowych widoków tęskno, jakoś coraz bardziej.

Jeszcze kilka lat temu stroiliśmy cały ogród w lampki ale wszystko juz za duże uroslo a my sie zestarzelismy i juz sie nam nie chce. Wnuczki tez coraz wieksze więc juz tak sie nie cieszą , daliśmy sobie spokój . Odpoczynek tez potrzebny tym bardziej ze całe dziesiatki lat wigilie i świeta były przygotowywane na maksimum możliwosci. Pora zeby inni przejęli te obowiązki a my tylko na minimum.
Bogdzia 20:13, 23 gru 2015

Pszczelarnia napisał(a)

Co robiłaś? Bo ja myślałam, że tylko ze mną coś nie "halo".

Piękne zdjęcia Anity. Nigdy dość.

Ewo pomału obcinam uschnięte łodygi roślin i piele jako że u mnie pielenia bardzo duzo zawsze.Juz nie te lata co kiedys i nie da się caly dzień pracowac więc korzystam z wiosennej pogody by potem było jej mniej. Dzis w głębokim cieniu było u mnie 13,6 stopnia wiec jak nie wyjsc do ogrodu? Rano pieczenie ciast a w poludnie roboty ogrodowe, dotleniłam sie a że krzyż na świeta bedzie bolacy to człowiek wie że żyje. Lubie ten ból mimo wszystko.
Bogdzia 20:15, 23 gru 2015

Basilikum napisał(a)
ja mam ale wole jak za plotem biegaja
kiedys wracajac z pracy dosc pozno, wlasciwie to juz nic byla widzialam na ulicy tuz Kolo moh´jego domu borsuka. Zatrzymalam sie autem, borsuk tez, popatrzyl mi sie w oczy i po jakiejs minucie pobiegl dalej. Szkoda, ze nie moglam go sfotografowac. Takich spotkan mialam dwa, jeszcze rza jakies 4 km od domu. Sarny u nas to codziennosc, niestety jazda autem nie jest latwa. Raz mi niestety nie udalo sie wyhamowac i sarna nie przezyla a Auto do naprwy bylo. Staram sie jak moge wolniej jezdzic ale czasami tak sie zdarza. W okolicy sa jeszcze lisy, tez mi czasami przed autem przebiegnie. Malych zwierzatek i ptakow mam zatrzesienie czasami az tego nie zauwazam.

Jak miło to czytac, jakbys w bajce zyła. Ja mieszkam pod lasem ale tylu zwierzat nie ma. Lisy sa , sarny i dziki były ale urządzono tak wielką wycinke drzew ze sie wyniosły . Może by wróciły ale drzewa nadal wycinają juz chyba czwarty rok a na pewno trzeci aż sie nie chce isc do lasu.
Bogdzia 20:17, 23 gru 2015

viva napisał(a)
Bogdziu, nie miej żadnych wątpliwości, zawsze do Ciebie z radością zaglądam, choćby niejawnie Wszyscy czekamy na Twoje zdjęcia i nigdy się nie znudzą
A pogoda teraz tak piękna, że żal wielki siedzieć w domu w kuchni.
Pozdrawiamy

U mnie tez pięknie, podobają mi sie takie zimy ale takie lata jak ostatnie to juz nie bardzo. Miło że zajrzałas choc szkoda że tak rzadko.
Bogdzia 20:20, 23 gru 2015

Gabriela napisał(a)
Bogdziu, piszesz że pracowałaś w ogrodzie - zazdroszczę, bo ja przy biurku. A jak mogłam nie przy biurku, to robiłam bombki w weekend.
Więcej zdjęć ogrodowych - też proszę.

Kiedys miałam dziłkę pracowniczą i małe dzieci i prace . Nie mogłam sie wyrobic z robotą na działce tym bardziej ze sporo trzeba było dojeżdżac, jak ja wtedy zazdrosciłam emerytom spokojnie pracujacym calymi dniami. Teraz mam co chciałam , muszę przyznac ze to super okres w zyciu , szkoda tylko ze na ogół krótki.