Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 18:22, 26 gru 2015

Bożenko, ciut wolniejsza spieszę z podziękowaniem za odwiedziny i życzenia. Dla Was na Nowy Rok samych pogodnych dni z odrobina deszczu w okolicach rododendronów!
Dużo zdrowia i pomyślności dla całej rodziny.
Sonka 18:53, 26 gru 2015

Bogdzia napisał(a)

Jak wiąz duży to raczej bym nie przesadzała bo i ryzyko duże.A robisz zdjecia tym ptakom? wspólnie możemy je rozszyfrowac.

Bardzo się cieszę, że mi pomożesz rozpoznawać ptaszki.
Co do wiązu, cóż, posadziłam go w takim miejscu 7 lat temu by zasłaniał taras od drogi oraz bym go oglądała z kuchni przez drzwi tarasowe, wtedy wydało mi się to jedno z najpiękniejszych drzew. Podejście do ogrodu się zmieniło, drzewa też, ogród również uległ sporej modyfikacji i teraz to drzewo zasłania mi widok na ogród.
Napia 19:57, 26 gru 2015

Wszystkiego najlepszego! Święta powoli dobiegają końca, ale życzę, by magiczna atmosfera została jak najdłużej
Urszulla 18:50, 27 gru 2015

Bogdziu pogoda u nas na plusie, od środy -1st w pełnym słońcu,będzie ciekawiea po świętach trzeba odetchnąć przed Nowym Rokiem
hanka_andrus 19:11, 27 gru 2015

Bożenko, na Nowy Roczek kolejnych pięknych odsłon z Twojego ogrodu bym sobie życzyła, a dla Was?
Zdrowia, cierpliwości dla forumowych szwendaczy, i udanego przejścia ogrodu rododendronowego ze snu zimowego do kwitnienia wiosennego.
Oby się obyło bez strat!
Całuski i uściski od Hanusi!
zawitka 11:16, 28 gru 2015

Bożenko Noworoczne życzenia posyłam całej Rodzince --oby Wam się wiodło a ogród piękniał i cieszył w zdrowiu
Kasya 12:07, 28 gru 2015

Pozdrawiam po swietach
Jeszcze tylko nowy rok i juz z gorki...mam nadzieje

Martwia mnie mlode przyrosty na powojnikach, rozach i nawet jasminowiec wypuscil mlode paczki
Czy galazki w ktorych tak kraza soki nie zmarzna jak ma byc nawet do -14 w nocy ?
poprawilam kopczyki rozom, dorzucilam kilka galazek swiekowych i coz...wszystkiego nie da sie okryc
zostaly mi 2 maty slomiane i zastanawiam sie na co je narzucic

http://www.weatheronline.pl/weather/maps?LANG=pl&CONT=plpl&LAND=PL&WMO=12375&LEVEL=51&R=0&NOREGION=1
Krys 22:20, 30 gru 2015

Bożenko co u Ciebie? duzy mróz ? podlałam w poniedziłek moje rh dobrze ? pozdrówka
Bogdzia 12:51, 31 gru 2015

Krys napisał(a)
Bożenko co u Ciebie? duzy mróz ? podlałam w poniedziłek moje rh dobrze ? pozdrówka

Dzis było -7 a przy gruncie pewnie jeszcze zimniej. Rh pokulone bardzo , zal patrzec.Resztę napisałam u Ciebie.
Bogdzia 12:53, 31 gru 2015

Kasya napisał(a)
Pozdrawiam po swietach
Jeszcze tylko nowy rok i juz z gorki...mam nadzieje

Martwia mnie mlode przyrosty na powojnikach, rozach i nawet jasminowiec wypuscil mlode paczki
Czy galazki w ktorych tak kraza soki nie zmarzna jak ma byc nawet do -14 w nocy ?
poprawilam kopczyki rozom, dorzucilam kilka galazek swiekowych i coz...wszystkiego nie da sie okryc
zostaly mi 2 maty slomiane i zastanawiam sie na co je narzucic

http://www.weatheronline.pl/weather/maps?LANG=pl&CONT=plpl&LAND=PL&WMO=12375&LEVEL=51&R=0&NOREGION=1

Powojniki i jaśmin powinny wytrzymac takie mrozy , przynajmniej moje wytrzymywały.Okryj roślinki najpóźniej sadzone.