Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

ewsyg 21:51, 19 gru 2015

Bogdzia napisał(a)

Duże rośliny to radosc ale i zmartwienie bo owszem nastrój jest inny ale często okazuje sie ze źle sie myslało , nie wszystko przewidziało a zmienic sie nie da.Rośliny wbrew pozorom szybko rosną , nie wiadomo kiedy i juz są duże. Co do ptaków to lubie je widziec w swoim ogrodzie tak samo jak żabki (głównie te zielone)motylki i inne zwierzeta , fajnie jak ogród tetni życiem ale juz u siebie wszystko obfotografowałam i przydały by sie jakies nowe stworzonka, moze z ociepleniem klimatu pokażą sie papugi?????????????? Miłej niedzieli.

Mnie również cieszy każde żywe stworzonko
Basilikum 21:58, 19 gru 2015

Odkad mi sarny zzarly wszystkie roze i borowki to juz nie lubie wszystkich zwierzat w ogrodzie
Sonka 10:08, 20 gru 2015

Bogdziu, ja też lubię żywe istoty oprócz szkodników oczywiście, w moim ogrodzie, ostatnio jest coraz więcej ptaszków, a może wcześniej aż tak nie zwracałam na nie uwagi, no nie wiem, cieszę się,że są i uczę się je rozpoznawać.
Z tym sadzeniem to jest tak właśnie,że zawsze zdarzy się niewłaściwie posadzone drzewo, krzew i póki się da, to przesadzam, nieustannie, czasami nawet dość spore drzewa. Teraz mam zagwozdkę z wiązem camperdowni, mam czas na przemyślenia do wczesnej wiosny, jest dość spory co do wysokości i szerokości, zastanawiam się.
Przylatują do mnie ptaszki, których nie potrafię zidentyfikować.
Dziękuję i wzajemnie życzę dobrej niedzieli.
kasiek 16:30, 20 gru 2015

Bogdzia napisał(a)

No to mam teraz komu pokazywac bo juz wydawało mi się ze mocno ludzi zanudzam.

Matko, ilekrość u Ciebie te rh oglądam to mam ochotę cały ogród zrobić rododendronowy! no szał poprostu!
Urszulla 18:57, 20 gru 2015

W maju to wiadomo że się człowiek cieszy takimi widokami, ale zimą to tylko u Ciebie ta ostatnia to pontyjska pachnąca? ciągle mi brakuje podpisów pod zdjęciami żeby sobie odświeżać nazwy. Tobie wszystko wydaje się oczywiste:0 pozdrawiam, dzięki za dobry nastrój. Na forum wpadam tylko między obowiązkami i odsypianiem zmęczenia.
Dzidka 19:45, 20 gru 2015

Bogdzia napisał(a)

No to mam teraz komu pokazywac bo juz wydawało mi się ze mocno ludzi zanudzam.

Nawet tak nie myśl. Jak to komu? NAM!
Piękna nigdy dość.
Dorota123 09:15, 21 gru 2015

Bogdzia napisał(a)

Jak to w białej?, przeciez dzis cieplutko było u mnie ponad 11 stopni. Popracowalam w ogrodzie i to sporo.

Zdjęcia w białej tonacji dlatego, że cały wystrój świąteczny jest w białym kolorze.
Mala_Mi 21:16, 21 gru 2015

Bogdzia... ja u Ciebie jestem może czasami z opóźnieniem ale zawsze.. i zawsze robię wielkie oczy A jak jeszcze widać ludziki do porównania wysokości rodków to już wogle.
Poszperaj jeszcze za fotami Anity.. piękne są. Oczywiście nic nie ujmuje to Twoim fotkom, ale goście zawsze znajdą jakieś inne ujęcie..
Milka 13:02, 22 gru 2015

Poczytałam, że masz lenia do dekoracji chyba z wiekiem to przychodzi jednak...mnie zatrucie ścięło i już byłam w strachu, że na święta nie wstanę, uff.
Mimo, że zimy nie mam, do kolorowych widoków tęskno, jakoś coraz bardziej.
Pszczelarnia 14:22, 22 gru 2015

Bogdzia napisał(a)

Jak to w białej?, przeciez dzis cieplutko było u mnie ponad 11 stopni. Popracowalam w ogrodzie i to sporo.

Co robiłaś? Bo ja myślałam, że tylko ze mną coś nie "halo".

Piękne zdjęcia Anity. Nigdy dość.