Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:55, 31 gru 2015

Sonka napisał(a)

Bardzo się cieszę, że mi pomożesz rozpoznawać ptaszki.
Co do wiązu, cóż, posadziłam go w takim miejscu 7 lat temu by zasłaniał taras od drogi oraz bym go oglądała z kuchni przez drzwi tarasowe, wtedy wydało mi się to jedno z najpiękniejszych drzew. Podejście do ogrodu się zmieniło, drzewa też, ogród również uległ sporej modyfikacji i teraz to drzewo zasłania mi widok na ogród.

Z drzewami tak to juz jest , jak podrosna nagle okazuje sie ze są za duze albo rosną w złym miejscu i zaczyna sie problem co z nimi zrobic, znam ten ból bo co rok mam te rozterki , jednak przesadzanie dużych drzew to zawsze ryzyko . Na wiosne i ja bedę przesadzac dwa duże świerki serbskie, troche się boje ale moze sie uda.
Bogdzia 13:03, 31 gru 2015

hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, na Nowy Roczek kolejnych pięknych odsłon z Twojego ogrodu bym sobie życzyła, a dla Was?
Zdrowia, cierpliwości dla forumowych szwendaczy, i udanego przejścia ogrodu rododendronowego ze snu zimowego do kwitnienia wiosennego.
Oby się obyło bez strat!
Całuski i uściski od Hanusi!

Hani i innym dziękuję za życzenia , również zyczę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku a ponieważ Hania zażyczyła sobie ,,kolejnych odsłon " mojego ogrodu to w takim dniu nie mogę odmówic i spełniam Jej życzenie.

jankosia 13:05, 31 gru 2015

Bożenko całusy na Niwy Rok. Nie ma co się bać tych temperatur. Dwanaście na minusie to maksymalny mróz i tylko dwie noce takie. Pod koniec przyszłego tygodnia już widzę w dzień zero i dwa stopnie na plusie i niewiele zimniej w nocy. Ja wczoraj dostałam dęby czerwone z gołym korzeniem i gdybam co tu z nimi zrobić. Kilofa nie wezmę, do żadnej donicy nie wejdą... Czekam na odwilż Czego i Tobie życzę
Bogdzia 13:07, 31 gru 2015

Jeszcze raz wszystkiego najlepszeo w Nowym Roku, a sobie życzę więcej opadów bo jak sprawdziłam w zapiskach to w tym roku przez 5 miesiecy upałów od 1 kwietnia do ostatniego sierpnia spadło u mnie tylko dwa litry na metr kwadratowy deszczu , nigdy więcej takiego roku.
Bogdzia 13:09, 31 gru 2015

jankosia napisał(a)
Bożenko całusy na Niwy Rok. Nie ma co się bać tych temperatur. Dwanaście na minusie to maksymalny mróz i tylko dwie noce takie. Pod koniec przyszłego tygodnia już widzę w dzień zero i dwa stopnie na plusie i niewiele zimniej w nocy. Ja wczoraj dostałam dęby czerwone z gołym korzeniem i gdybam co tu z nimi zrobić. Kilofa nie wezmę, do żadnej donicy nie wejdą... Czekam na odwilż Czego i Tobie życzę

Na to własnie liczę ze nie bedzie długo zimno. Dęby sadz jak najszybciej , może ziemia jeszcze nie zamarzła głęboko.Buziaki sylwestrowo- noworoczne.
jankosia 13:12, 31 gru 2015

Bogdzia napisał(a)

Na to własnie liczę ze nie bedzie długo zimno. Deby sadz jak najszybciej , może ziemia jeszcze nie zamarzła głęboko.

Zamarzła niestety Glina potrzebuje więcej czasu a piaseczek to wiesz jak jest? Moment i idzie głęboko. Wczoraj wbijałam paliki wokół derenia pagodowego na ewentualny parawan to umęczyłam się jak diabli. Nie lubię zimy Ale dni się wydłużają, ani się spostrzeżemy a już wiosna będzie
sylwia_slomc... 13:12, 31 gru 2015

Podobno zapowiadają już ocieplenie babcia wysłuchała, ale od kiedy to nie wiemU nas mroźno, ale śniegu nie ma, a szkoda roślin
Bogdzia 13:36, 31 gru 2015

jankosia napisał(a)

Zamarzła niestety Glina potrzebuje więcej czasu a piaseczek to wiesz jak jest? Moment i idzie głęboko. Wczoraj wbijałam paliki wokół derenia pagodowego na ewentualny parawan to umęczyłam się jak diabli. Nie lubię zimy Ale dni się wydłużają, ani się spostrzeżemy a już wiosna będzie

Derenia masz pięknego , ja swojego nie zabezpieczam co bedzie to bedzie.Musisz uważac żeby korzenie im (dębom) nie wyschły jak posadzic nie mozesz.
Bogdzia 13:37, 31 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Podobno zapowiadają już ocieplenie babcia wysłuchała, ale od kiedy to nie wiemU nas mroźno, ale śniegu nie ma, a szkoda roślin

spojrzałam do ,,Twojej pogody" i ociepli sie od 7 stycznia ale tylko do dwunastego.
an_tre 13:39, 31 gru 2015

Życzę Ci pozytywnych wrażeń w Nowym Roku, zdrówka i poczucia humoru a na dziś szampańskiej zabawy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies