Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:56, 04 sty 2016

Margarete napisał(a)
Ogrodowo......kolorowo....energetycznie u ciebie od razu robi się cieplej. Dziś nosa z domu nie wystawiłam przez to zimnisko.
Pozdrawiam życząc udanego 2016!!!

Mnie dzis kolory nie sa w stanie rozgrzac. Ja też nigdzie nie wychodziłam ale dzis musiałam i nieprędko teraz wyjdę.
Bogdzia 17:58, 04 sty 2016

Agacia napisał(a)
Droga Bożenko, te kolorki tak uderzyły mnie po oczach, że aż myślałam, że Ty też wybyłaś w jakieś egzotyczne podróże Co za barwy! I ten ciemny klon palmowy dla kontrastu... od razu chce się żyć!
Pozdrawiam

Tak myśle patrzac na te zdjecia czy ogród przeżyje to okropne lato i teraz to zimno. Boję sie ze dużo roślin może nie przetrzymac i nowych zdjec nie bedzie.Pozdrawiam Agatko.
Bogdzia 18:00, 04 sty 2016

yolka napisał(a)
Mrozi u Ciebie?, u mnie rano dziś znowu -14, wszystko pokulone (mam na myśli rododendrony, zrobiłam zastawy od wiatru bo u mnie naturalne roślinne osłony jeszcze małe. Pozdrawiam i życzę abyś za rok powiedziała "to był dobry rok"

Mrozi i u mnie i śniegu całkowity brak. Rok juz źle sie zaczął więc wielkich nadziei na przyszłosc nie mam, zreszta jaka przyszłosc w moim wieku????????
Kasya 18:01, 04 sty 2016

Bożenko, nasz klimat jest dla roslin o mocnych nerwach, tak jak w tytule wątku
Bogdzia 18:01, 04 sty 2016

GorAna napisał(a)
Bogdziu, ależ leczysz moją zmarzniętą, szaroburą duszę energetycznymi kolorkami
Dziękuję i życzę bardzo dobrego Nowego Roku

Aniu miło że wpadłas. Odwdzieczę sie tym samym , pewnie przybyło Ci obrazu i będzie co oglądac.
Bogdzia 18:02, 04 sty 2016

Agania napisał(a)
Piękne...rododendrony w kwiatach i ta soczysta zieleń....rozgrzewasz nas tymi zdjęciami, ja się rozgrzewam rosołkiem, bo czuję, że katar mnie łapie, więc zdrowia Bogdziu i też dobrego roku Ci życzę

Dzieki za życzenia , również życzę Ci wszystkiego najlepszego. Rosołku nie lubię wiec nie zazdroszczę.Buziaki.
Bogdzia 18:04, 04 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie patrzyłam pod włókninę ,ale moje narzucone to może im ciut cieplej....mam nadziejęTylko , że moje maluchy są jeszcze
Myślę nad dosadzeniem w tym roku azalii na dużym ogrodzie im łatwiej będzie przetrwać na moim wygwizdowie/patelni niż rodkom, a na RH przyjdzie czas jak drzewa podrosną

Azalie zimę lepiej przetrzymują ale wolniej rosna ale oczywiście posadz bo to piękne krzewy, wogóle na tym areale powinnas dużo krzewów posadzic zeby miec mniej roboty .
Bogdzia 18:06, 04 sty 2016

jona napisał(a)
Też się załapałam na terapię kolorem . Od razu lepiej i cieplej się robi Chociaż i tęsknota z wiosną ogarnia też.

Joasiu nasza jedyna nadzieja to wiosna. Oby jak najprędzej choc od tego roku zaczęlam sie bac lata, niech więc wiosna będzie aż do jesieni.
Bogdzia 18:09, 04 sty 2016

Gabriela napisał(a)
Bogdziu, wszystkiego ogrodowego w Nowym Roku - żeby wody dla różaneczników było w sam raz i mrozu już niewiele. Podobno mróz się już kończy.
Pięknie grzejesz fotografiami, ja się też grzeję wspomnieniami z podróży i żywym ogniem z kominka. W takie dni, żałuję że nie żyję gdzie indziej. Przed chwilą wypuszczałam kota na pole, że też chce mu się wychodzić.

My kominkiem grzejemy tylko wiosna i jesienią ,zimą nie wystarcza i konieczny jest gaz. Dzięki za życzenia , oby się spełniły bo przez okgród zostałam malkontentem choc nigdy wcześniej nie byłam.
Bogdzia 18:14, 04 sty 2016

eee_taam napisał(a)
Bogdziu.....marzę o takim widoku na własne oczy

te kolory mnie zachwycają

jakie niskie odmiany azali czy drobnolistnych RH szczególnie polecasz?

muszę chyba już listę na front robić? ...zapewne jakieś z przypadku kupię bo akurat spotkam ładne ..... ale jak napiszesz, że jakieś konkretne odmiany obowiązkowe ..to będę szukać

Justyna nawet chętnie bym was zaprosiła zebys sobie obejrzała ale mam obawy czy ogród będzie jeszcze istniał po tym suchym lecie i mroźnej zimie. Gdyby sie okazało że jednak tak to zapraszam.

Z azalii japońskich polecam Kermesinę , orlice , ledicanense, może jeszcze Meline ale ona juz delikatniejsza.