Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:16, 04 sty 2016

Basilikum napisał(a)
alez tu kolorowo i energetycznie

No to się zastanawiałam kto to może byc z takim avatarkiem ale na szczęście zaskoczyłam choc mogło się zdarzyc i inaczejMacham.
Basilikum 18:16, 04 sty 2016

Bogdziu niech szybko slonko zaswieci i Cie rozgrzeje, bo cos widze, ze humor do bani.
Iwk4 18:17, 04 sty 2016

Bogdziu kochana, cudownie, energetycznie. I właśnie sobie przypomniałam, że azalie chiałam sobie kupić.
Jakieś konkretne byś poleciła?
U mnie rano było -19 stopni
Teraz troszkę mniej.
Bogdzia 18:18, 04 sty 2016

Dorota123 napisał(a)
Uwielbiam Ten Twój ogród, zawsze chętnie oglądam fotki. Prawdziwa radość z nich bije, ale czytam o kłopotach z wodą i to jest przerażające. Moje też w ubiegłym roku podlewane były znacznie oszczędniej, bo wody brakowało w studni.

Wchodzę do Ciebie i marzy mi się taki ogród jak Twój, pobiegnę do Hortensjady i chcę mieć dużo hortensji, dlatego RH podsadziłam hortensjami. Wiem, że mam ciasno, ale ja taka pazerna na te rośliny jestem i nic na to nie poradzę.
Pozdrawiam cieplutko.

Dorotko Ogrodowisko jest bardzo pomocne przy tworzeniu ogrodu ale powiem szczerze ze cieszę sie ze mialam juz ogród jak znalazłam ogrodowisko , Cieszę sie ze jest inny od pozostalych bo pewnie tez bym korzystała z różnych wzorców a ja chcę miec taki tylko mój.
Bogdzia 18:20, 04 sty 2016

Basilikum napisał(a)
Bogdziu niech szybko slonko zaswieci i Cie rozgrzeje, bo cos widze, ze humor do bani.

Dzis nie ma szans na lepszy humor , przemarznięta jestem i smutny dzień miałam.Słoneczko owszem chcę ale pod warunkiem że bez mrozu bo mróz i słońce to śmierc dla rh.
Bogdzia 18:24, 04 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu kochana, cudownie, energetycznie. I właśnie sobie przypomniałam, że azalie chiałam sobie kupić.
Jakieś konkretne byś poleciła?
U mnie rano było -19 stopni
Teraz troszkę mniej.

Mnie sie wydaje ze azalie wszystkie piękne ale moje ulubione to Strawbery Ice, Tang Glow i Gibraltar(obydwie trudny kolor bo pomarańcz) , Canons Double, Homebush, Norma, Toucan ale to wysokie azalie, nie wiem czy takie chcesz.
18:27, 04 sty 2016
Bogdziu zapisałam

optymizmu życzę)))))))))))) bo widzę że coś kiepsko u Ciebie:
Gabriela 18:30, 04 sty 2016

Bogdziu, na przemarznięcie zimowe pomaga gorący prysznic lub kąpiel, potem coś ciepłego, miękkiego na siebie, pod kocyk i pijemy czarną herbatę z sokiem malinowym, imbirem, goździkami i kawałkiem pomarańczy. Można dodać ciepło laptopa.
sylwia_slomc... 19:48, 04 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Azalie zimę lepiej przetrzymują ale wolniej rosna ale oczywiście posadz bo to piękne krzewy, wogóle na tym areale powinnas dużo krzewów posadzic zeby miec mniej roboty .

Słucham się Bogdziu i dużo drzew i krzewów sadzę, a wiele z nich kwitnących lub z ładnym wybarwieniem jesiennym
Iwk4 21:50, 04 sty 2016

Bogdziu, dziękuje za typy azalii. Zapisałam sobie.