Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gruszka_na_w... 14:59, 04 sty 2016

A ja już nie wiem, gdzie się umościć w Twoim ogrodzie, bo on cały taki piękny, że aż dech zapiera.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Bogdzia 17:40, 04 sty 2016

Mala_Mi napisał(a)
Proszę o kolejną porcję koloroterapii.... trzęsie mnie z zimna... jak ja nie lubię zimnicy... nawet nie patrze ile jest na termometrze, bo od patrzenie jeszcze bardziej zimno.

Ania Ciebie trzęsie???? to co ja mam powiedziec ? W samo południe -14 stopni , byłam na pogrzebie , ani grama śniegu to te -14 jak -30. Trzęsę sie do teraz choc ubrana byłam ciepło a po powrocie wódy (od wódka) wypiłam żeby się rozgrzac i nadal mam trzęsawkę.Masz te zdjęcia.....nie wiem czy sie nie powtarzam choc pilnuję kolejnosci ale Anita chyba podobnych dużo zrobiła.

Bogdzia 17:42, 04 sty 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A ja już nie wiem, gdzie się umościć w Twoim ogrodzie, bo on cały taki piękny, że aż dech zapiera.

To co dzień gdzieś indziej, tyle dni pokazuję ze na pamięc można miejsca rozpoznawac nawet jak się nie było.Dzis ogród wygląda okropnie jak po bombardowamiu choc bez lejów po bombach.
Bogdzia 17:44, 04 sty 2016

Urszulla napisał(a)

A ja tu sobie wstawię leżaczek

czytając wcześniejsze rozważania dodam, że kobiety tak mają że się martwią, bo zawsze chciałyby żeby wszystko było idealnie, dobrze i pięknie. A tu życie bywa przewrotne i nam daje w kość.
Ja nic nie okryłam bo byłam zajęta świętami i teraz żałuję co będzie to będzie.

Pod tym drzewem stała w tym roku huśtawka więc miałabys wygodnie ale drzewo wycięte i w przyszłym roku można sie bedzie tylko opalac.
an_tre 17:45, 04 sty 2016

Z przyjemnością tu wpadam po majowe kolorki
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 17:45, 04 sty 2016

Ivvvona napisał(a)
Bogdziu, wszystkiego najlepszego w nowym roku Zdjęcia z Twojego ogrodu jak zwykle chętnie obejrzałam, to jak terapia kolorami

Miło że choc z okazji nowego roku zawitałas Zrób noworoczne postanowienie że będziesz częsciej na forumRównież wszystkiego dobrego.
Bogdzia 17:46, 04 sty 2016

an_tre napisał(a)
Z przyjemnością tu wpadam po majowe kolorki
pozdrowionka

A ja do Ciebie w tym samym celuPozdrówka.
Bogdzia 17:51, 04 sty 2016

Dzidka napisał(a)

I ja też będę się ogrzewała.
U mnie ani krztyny śniegu i już -13 stopni.

Dzidko witaj. U mnie też nie ma śniegu a o piatej nad ranem było -16,5 do tego zimny wiatr, wydaje sie że jest -30. Juz zaczynam wątpic czy przetrzymaja mi sadzone w tym roku rosliny bo trudno chwilę na dworzu wytrzymac.Najbardziej martwią mnie magnolię zdobyte z takim trudem. Nie chodze do ogrodu bo serce by mi pekło patrząc na rh ale dzis wyjeżdzając na jednego przy bramie spojrzałam .....tragedia.
Bogdzia 17:52, 04 sty 2016

weronika77 napisał(a)

Weroniko witaj i Ty. Jednak z okazji świąt ludzie sobie przypominają o znajomych. Mam nadzieje ze zdrówko Wam dopisuje. nuszę zajrzec czy znów wojażowałas. Na razie pozdrówka.
Bogdzia 17:54, 04 sty 2016

aldonaz napisał(a)
O jakie piękne widoki i kolory. A u mnie już -20 bez śniegu. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku .

To jeszcze gorzej niż u mnie. Okropne teraz te pogody i zimy i lata do niczego. Równiez pomyślnosci w Nowym Roku.