Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:35, 08 sty 2016

ren133 napisał(a)

A to już teraz można ocenić, że coś zostało zniszczone?

Dopiero jak ruszy wegetacja i nawet wtedy roślina czasem zaczyna rosnac a potem nie daje rady i usycha.
Bogdzia 20:38, 08 sty 2016

hanka_andrus napisał(a)
Rozumiem obawy Bożenki! Taka ilość rodków, i wszystkie ze zwiniętymi listkami! Taki widok może dołować. Ale to ich normalny stan przecież, i o tym wiesz! Będzie dobrze. A słoneczko niech tylko w okienko zagląda, żebyś nie musiała swych pupilków cieniować!

Haniu mam juz tak posadzone że nie cieniuje . te które wymagały cieniowania przesadzilismy do lasu i las teraz je cieniuje. Martwi mnie tylko brak wody latem i mróz bez śniegu zimą. Kupiłam fajne magnolie ale niestety delikatne, strasznie mi będzie zal jak nie przetrzymaja zimy a i innych roślin żal.
Bogdzia 20:48, 08 sty 2016

Miłego dnia jutro.

Katkak 20:51, 08 sty 2016

Bożenko na zmartwienia zawszenjest czas i jak to mawia moja mama - nie ma się co martwić na zapas. Nie kogę doczrekać się wiosny, w zeszłym roku posadziłam aż 4 nowe rododendrony i wszystiie maja sporo zawiazanych paków, tylko Nowa Zembla coś się leni. W tym roku chciałabym natomiast dokupić kilka azalii, tych większych, w sensie nie japońskich. Nawet mam plan wybrać się do Pisarzowic na święto azalii i będę kupować "oczami". Bo zawsze jest tak,że przed wyjazdem do szkółki listę robię, a na miejscu i tak małpiego rozumu dostaje . Pozdrawiam Bożenko.
Bogdzia 20:57, 08 sty 2016

Katkak napisał(a)
Bożenko na zmartwienia zawszenjest czas i jak to mawia moja mama - nie ma się co martwić na zapas. Nie kogę doczrekać się wiosny, w zeszłym roku posadziłam aż 4 nowe rododendrony i wszystiie maja sporo zawiazanych paków, tylko Nowa Zembla coś się leni. W tym roku chciałabym natomiast dokupić kilka azalii, tych większych, w sensie nie japońskich. Nawet mam plan wybrać się do Pisarzowic na święto azalii i będę kupować "oczami". Bo zawsze jest tak,że przed wyjazdem do szkółki listę robię, a na miejscu i tak małpiego rozumu dostaje . Pozdrawiam Bożenko.

Nie przejmuj sie listą tylko kupuj które Ci sie spodobają.Z nimi nie ma takich problemów jak z rh wiec oczami można wybierac.Też bym chętnie tam pojechała ale może lepiej nie jechac bo juz nie mam gdzie sadzic.
Katkak 21:52, 08 sty 2016

Bożenko a w jakich odległosciach je sadzić?
Bogdzia 22:08, 08 sty 2016

Katkak napisał(a)
Bożenko a w jakich odległosciach je sadzić?

1m-1,30m
chelll 22:50, 08 sty 2016

Patrzę na zdjęcia Twojego ogrodu i proszę o zgodę na moja wizytę. Musze to zobaczyć w realu Nawet nie wiedziałam, że takie miejsca istnieją. Cudowne widoki
ren133 22:56, 08 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Dopiero jak ruszy wegetacja i nawet wtedy roślina czasem zaczyna rosnac a potem nie daje rady i usycha.

No właśnie tak myślałam ... ale mnie zmyliłaś
Ja mało roślin okryłam ... zobaczymy co wiosna przyniesie? W sumie nie były to jakieś rekordowe mrozy Trzeba myśleć pozytywnie ... najwyżej będę miała nauczkę na przyszły rok
Buziaki
Napia 23:23, 08 sty 2016

Nacieszyłam oczy ślicznymi zdjęciami. Kolorki - marzenie Mówię sobie: byle do wiosny, a Twoje zdjęcia sprawiają, jakby wiosna była tuż tuż...
Trzymam kciuki, aby wszystkie Twoje rodki (moje zresztą też) wiosną pięknie zakwitły