Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:22, 21 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
no to teraz Ci śniegu dosypało wody już nie braknie wiosną, a lato cóż wpływu nie mamy trzeba będzie przyjąć takie jakie będzie

Jak na razie nie można narzekac ale takiego lata jak ostatnio to juz nie chce.Gorzej było niz w Australii bo u córki owszem bywa do 40 stopni dzień czy dwa ale potem deszcz ulewny pada i tak na zmiane a u mnie przez 5 miesięcy spadły 2 litry wody na metr kwadratowy, to juz tylko z Saharą porównywalne.
Krys 19:38, 21 lut 2016

Bozenko a u mnie dzisiaj ulewa byla do rana pozdrowka
zszywka 20:01, 21 lut 2016

Dokładnie, plus takiej pory roku ze jest mokro a lato nie wiadomo jakie. Ale tak jak pisałaś wcześniej lato było bardzo suche. Miejmy nadzieje ze to lato uraczy nas czasem deszczem

Ps u mnie tez od rana kropi deszcz
Madzenka 20:03, 21 lut 2016

Bogdziu w tym roku bedzie mokro, chyba bardzo mokro... U mnie ciagle pada, nawet nie mam kiedy miedzianem oprysk wykonać.
BasiaLT 07:49, 22 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Jak na razie nie można narzekac ale takiego lata jak ostatnio to juz nie chce.Gorzej było niz w Australii bo u córki owszem bywa do 40 stopni dzień czy dwa ale potem deszcz ulewny pada i tak na zmiane a u mnie przez 5 miesięcy spadły 2 litry wody na metr kwadratowy, to juz tylko z Saharą porównywalne.

Tp prawda. U mnie było tak sucho że nie byłam w stanie wbić czegokolwiek żeby posadzić cebule tulipanów. Niby mam u siebie piaski a zrobiła się skała. Cebulowe posadziłam warstwowo do doniczek.
Edyta10 08:01, 22 lut 2016

ale sikorka ma biały kapelutek
Ewa 08:26, 22 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Rh w czasie kwitnienia truskawek opryskaj po liściach i ziemię pod nimi srodkami owadobójczymi . W tym czasie bardzo skuteczny jest Calypso ale własciwie kazde owadobójcze srodki są dobre.

Bogdziu dziekuję za radę, tak zrobię
Bogdzia 09:56, 22 lut 2016

Krys napisał(a)
Bozenko a u mnie dzisiaj ulewa byla do rana pozdrowka

U mnie ulewy nie było ale drobny deszczyk trochę popadał, nie jest źle. Ulewa pewnie nie da Ci przez kilka dni popracowac w ogrodzie bo będzie za mokro.
Bogdzia 09:57, 22 lut 2016

zszywka napisał(a)
Dokładnie, plus takiej pory roku ze jest mokro a lato nie wiadomo jakie. Ale tak jak pisałaś wcześniej lato było bardzo suche. Miejmy nadzieje ze to lato uraczy nas czasem deszczem

Ps u mnie tez od rana kropi deszcz

Dla mnie lato to był koszmar ani wody z nieba ani w kranie . Na herbate starczyło ale do podlewania tylko jak wstałam o drugiej w nocy i to ledwie leciało.
Bogdzia 10:00, 22 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Bogdziu w tym roku bedzie mokro, chyba bardzo mokro... U mnie ciagle pada, nawet nie mam kiedy miedzianem oprysk wykonać.

Na razie pada , u mnie zawsze bardzo drobniutki deszczyk ale podlewa. Nie wynika z tego ze latem też bedzie padac. U mnie widac skutki ostatniego lata , rh maja sporo zóltych lisci , świerki pousychane gałęzie a taki gniazdowy w połowie usechł . Przypuszczam ze jeszcze sie więcej ujawni jak ruszy wegetacja.