Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Krys 08:49, 18 lut 2016

Bywam,podczytuje może nie wszystko,ale z grubsza czytam,ze bedzie u Ciebie Bożenko tez ogród różany pozdrawiam
Kindzia 08:56, 18 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Pamiętam Kasiu .Pisałas ze były piękne krzaki to w tym roku pewnie zakwitna. A ja dzis też z nieznanego sklepu dostałam zamówione piwonie. Myślalam ze posadzę je do doniczek bo to trochę wcześnie ale sadzonki były tak rozłożyste ze musialy isc do ziemi a dzis przymrozek ma byc -4, ale powinny wytrzymac.

Kiedyś musi być ten pierwszy raz, jak z moim zamówieniem ostróżek i jeżówek z bylinowego (Łukasza jeszcze wtedy z nami na forum nie było...)a teraz większość forum tam kupuje. Dobry dostawca, byle się nie znarowił. W tym roku na pewno znowu do nich zajrzę

Myślę, że Twoim piwoniom nic nie będzie, ale ja specjalistką od piwonii nie jestem, wiesz Ktoś mnie tu do nich lekko zaraził...
rozark 11:21, 18 lut 2016

Bożenko, dasz się namówić na sfocenie i pokazanie swoich ciemierników?
Bogdzia 19:52, 18 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Odnoszę wrażenie ze w tym roku jestem w tyle za całym forum ze wszystkimi pracami lenie się
Jutro juz ma chyba być cieplej

Na razie wszyscy sie lenimy bo za wczesnie jeszcze by sie porzadnie zabrac do roboty. Ja pomału cos dłubię bo w moim wieku dłuższa praca w jednym dniu juz w gre nie wchodzi ale gdybym była młodsza to pewnie bym jeszcze poczekała.Troche cieplej mogłoby byc ale żeby nie od razu lato no i deszcz żeby padał.Pozdrówka.
Bogdzia 19:54, 18 lut 2016

oliwka napisał(a)
Już jest cieplej Marzenko. Wczoraj wieczorem poczułam mrozik. Właśnie wracam do domu i w powietrzu już czuć odwilż. Oby już tak zostało; )

Wczoraj u nas było bardzo zimno , -4 w nocy ale wiatr lodem wiał , zamarznac można było.Dzis juz lepiej nieco.
Bogdzia 19:55, 18 lut 2016

oliwka napisał(a)
Macham Bogdziu podczytuje po cichu i jak jestem w domu to spisuje twoje porady w zeszycie ; )

Jeśli moga sie przydac to spisuj bo faktycznie trudno cos u mnie znaleźc w takim wielkim wątku.
Bogdzia 19:58, 18 lut 2016

Luiza napisał(a)
Bożenko. Czy jak będziesz jechać do Małgosi to "będziemy" kupować róże w Ksawerowie? To obok mnie.

Kasiu miło ze zajrzałas. Nie wiem czy wtedy damy rade bo ja bede miała sporo roślin dla dziewczyn i M mnie odwiezie pewnie bezposrednio do Gosi z tym bałaganem, ale kiedys mozemy sie specjalnie umówic na różane zakupy , muszę jeszcze popatrzec czy mam gdzie sadzic.
Bogdzia 19:59, 18 lut 2016

Ewa napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam serdecznie

Kogo ja widzę???????????Gdzie sie podziewałas??Pozdrówka , zajrze do Ciebie.
Bogdzia 20:00, 18 lut 2016

BasiaLT napisał(a)
U nas wczoraj spadło w ciągu 2 godzin 10 cm śniegu. Długo nie poleży bo jest 0 stopni. Pewnie dzisiaj ten śnieg przesunie się do Was.

Nie przesunął sie . Dzis u mnie tylko troszke mżyło.Szkoda.
Bogdzia 20:02, 18 lut 2016

Krys napisał(a)
Bywam,podczytuje może nie wszystko,ale z grubsza czytam,ze bedzie u Ciebie Bożenko tez ogród różany pozdrawiam

Różany ????broń panie Boże. Nie lubię róż i juz te co mam sprawiaja mi za dużo kłopotu. Kupiłam kilka krzaków -9szt, moze jeszcze kupie ale o ogrodzie różanym nie myślę , nie lubię tych kłopotliwych kłujaków.