Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Agacia 13:51, 23 mar 2016

Bożenko, i ja odkryłam na YT galerię Waszego ogrodu. Mam nadzieję, że 'nakręcisz' też filmy! Taka przechadzka po Rododendronowym
Zdrowia!
Agacia
Krys 14:59, 23 mar 2016

Bożenko a podaj w ogrodowej kuchni Twój przepis na miesko,które jadłyśmy u Małgosi
Nie wierze ,że bedzie likwidacja oczka,wiem ,że będzie naprawiony
Alicja169 17:12, 23 mar 2016

Bożenko zapisałam nazwy nawozów do oprysku rododendronów, ale nie znam proporcji. Na butelce żelaza są dawki, które służa do dużych plantacji.
Podaj proszę jeszcze raz jakie stosujesz dawki tych trzech nawozów, wiem ze to już wielokrotnie podawałaś ale nie mogę znależć
Przepraszam Cię, wiem że to męczące - wybacz
Milka 17:29, 23 mar 2016

Wiosnę w domu widziałam, ale chyba ptaszki bardziej ucieszyły cię rankiem. Smutno, z powodu oczka, dlatego nie chcę, to jednak wymaga i dużo pracy i starań, aby je w kondycji utrzymać, przy moich liściach..niemożliwe.
Może jednak coś się uda zrobić, nie mówię nic więcej, bo cię tym wkurzamy.
Bogdzia 19:02, 23 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Szczygła w karmniku to jeszcze nie widziałam
Grubodziobów u mnie w tym roku nie było..bo zimy nie było.. za to teraz temperatura nadrabia średnią .. ooo za oknem widzę wielkie ptaszysko krążące w koło...wysoko.. ale okularów nie mam przy kompie..

Stokrotki śliczne

W kwestii gustu..ja również nie lubię żadnych ozdób z piórek i to przy niczym. I nie mam żadnej fobii.

Czyli jednak w oczku jest dziura, a nie parowanie wody.

Grubodziobów i u mnie zimą nie było a teraz przylatuja dwie parki ale bardzo wczesnie , jak się rozjasni to ich juz nie ma.O jeziorku na pw.
Bogdzia 19:02, 23 mar 2016

Kindzia napisał(a)
To już postanowione na 100%...z tego wynika. Szkoda Bogdziu

To nie kwestia tego co chcę , to kwestia tego co muszę, niestety.
Bogdzia 19:06, 23 mar 2016

Agacia napisał(a)
Bożenko, i ja odkryłam na YT galerię Waszego ogrodu. Mam nadzieję, że 'nakręcisz' też filmy! Taka przechadzka po Rododendronowym
Zdrowia!
Agacia

Agatko to miała byc zabawa tylko dla mnie ale dziewczyny wypatrzyły mimo że poczatkowe tytuły po angielsku dawałam zeby nikt na to nie wpadł. Tak sie zabawiam przy pomocy Reni-Rench, może i filmiki będą ale na razie nie ma nic ciekawego do nakręcania.Czytałam ze Twoje dziecie juz chodzi, coraz wiecej radosci z takiego malucha. Buziaki.
Bogdzia 19:08, 23 mar 2016

Krys napisał(a)
Bożenko a podaj w ogrodowej kuchni Twój przepis na miesko,które jadłyśmy u Małgosi
Nie wierze ,że bedzie likwidacja oczka,wiem ,że będzie naprawiony

Mięso opiec zalac pół szklanki wina z cukrem , obłożyc suszonymi owocami i piec tyle czasu ile waży.Koniec. Jeziorko przemilczę.
jankosia 19:57, 23 mar 2016

Piękne te ptaszki Bogdziu, nigdy takich na żywo nie widziałam. A chciałabym bardzo. Tylko ja o szóstej to śpię jeszcze snem głębokim
Uwierz mi, że bażantów byś nie chciała. Wiesz, że ja je kiedyś podpatrzyłam jak obdziubują pączki azalii japońskiej? Miałyby używanie u ciebie
Bogdzia 20:01, 23 mar 2016

Alicja169 napisał(a)
Bożenko zapisałam nazwy nawozów do oprysku rododendronów, ale nie znam proporcji. Na butelce żelaza są dawki, które służa do dużych plantacji.
Podaj proszę jeszcze raz jakie stosujesz dawki tych trzech nawozów, wiem ze to już wielokrotnie podawałaś ale nie mogę znależć
Przepraszam Cię, wiem że to męczące - wybacz

Ja sie kurczowo przepisów nie trzymam. Do opryskiwacza 10l wlewam 2 cm wysokosci szklanki tych trzech nawozów, mniej wiecej po równo , wymieszam dobrze i opryskuje.Kiedys mierzyłam wszystkie ale mi sie znudziło.A jak chcesz dokładnie to :
Florovit 25ml/10l wody
żelazo 100ml/10l wody
pinivit 120ml/10l wody ale tak stosujemy gdyby byl w uzyciu tylko jeden nawóz na te 10l wody.