Bogdzia
09:07, 11 lis 2012

Ja wolę z białej bo włoska mi rosół przypomina a rosołu nie lubię.
Bogdzia.... ja jestem specjalistka od jedzeniaTo takie sprostowanie....
A Twoje Tiramisu jest BoSKIE.... nie jestem zwolennikiem słodkości, ale Tiramisu chyba potrafię zjeść od razu połowę![]()
Na drugim miejscu tort Krysi Gazdowej...... też pychotka.. pomarańczowy.....
I pomyśleć że nie jestem fanka słodkiego..hmmmmmmmm
A gadałyśmy... bo te róże muszę kopczykować tylko nie wiem kiedy........ a że moczyłam patyczaki...to i się fajnie gadało... szkoda, że ostatnio tak rzadko
A teraz idę spać..... jak brakuje połowy tiramisu to na pewno nie ja![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ja gratuluję i pozdrawiam
![]()
Bogdziu witaj w ten późno jesienny piękny poranek, u Ciebie również jestem spóźniony gratuluję kolejnej setki, pięknych zdjęć a przede wszystkim najładniejszego ogrodu !!!!!
Przez 3 dni nie byłem na FO i narobiło się zaległości Pozdrawiam Cię jesienne trawkami.
![]()
Witaj Bogdziu, mam pewien kłopot i prosiłbym Cię o ewentualną pomoc
Chcę przesadzić azalię japońską (lat ok. 10-12)... jakby taka przeprowadzka miała wyglądać?. Wiem na dzień dzisiejszy, że azalie i różaneczniki mają płytki ale szeroki system korzeniowy i dlatego łatwo znoszą nawet starsze okazy przesadzanie...należy wykopać bryłę korzeniową mniej więcej wielkości obwodu korony krzewu. Jest również problem w tym, że gdy była sadzona, to została otoczona takim plastikowym płotkiem, by nie była narażona na zniszczenia i po 10-12 latach korona krzewu wielokroć wyszła poza obręb tego płotku i nie umiem go wyjąć...myślę, że może przy przesadzaniu uda go wyjąć ale boję się, że uszkodzę korzenie.