Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

jankosia 20:13, 30 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Nie było Cę na forum jak pisałam o kani która była u mnie z wizytą przez trzy dni . Obfotografowałam jej obrączkę i wysłałam własnie do niego . Nie spodziewałam sie odpowiedzi ale dostałam. Poszukałm Ci opowiadania o kani zaczyna sie na samym dole tej strony.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1197-bajki-przyrodnicze?page=14

Z tego że jedziesz bardzo się cieszę , super.

Niesamowite
Ja bym nawet nie zwróciła na tego ptaka uwagi, a ty nie dość, że go obfotografowałaś, znałaś nazwę (ja nazwałabym go jastrzębiem jak wszystko o drapieżnym wyglądzie) to jeszcze pozwoliłaś mu objeść cię z mięsa na obiad
ana_art 20:16, 30 mar 2016

potwierdzam bardzo ładne cebule przyszły, liczę na to że mi zakwitną
Kasya 20:18, 30 mar 2016

No i dlaczego ja tego nie widzialam ?? rewelacja
Bogdzia 20:19, 30 mar 2016

jankosia napisał(a)

Niesamowite
Ja bym nawet nie zwróciła na tego ptaka uwagi, a ty nie dość, że go obfotografowałaś, znałaś nazwę (ja nazwałabym go jastrzębiem jak wszystko o drapieżnym wyglądzie) to jeszcze pozwoliłaś mu objeść cię z mięsa na obiad

Przez trzy dni zjadał nasze produkty obiadowe.Ale wrazenia do końca zycia.
Bogdzia 20:20, 30 mar 2016

Kasya napisał(a)
No i dlaczego ja tego nie widzialam ?? rewelacja

Przecież Ty jestes od dawna a ja pisałam w wątku ,,bajki" ale też u siebie.
Bogdzia 20:20, 30 mar 2016

ana_art napisał(a)
potwierdzam bardzo ładne cebule przyszły, liczę na to że mi zakwitną

Ile gatunków kupiłas że rzeczowo zapytama najlepiej jakie????
Agania 20:29, 30 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Mam martagony. Doraastają do 1,5 m a czasem i więcej.Czy powinnas je miec nie powiem bo kazdy ma swój gust . Te lilie mają stosunkowo drobne kwiaty i nie pachna a niektóre nawet smierdzą ale mnie sie podoba ich urok dzikich kwiatów. Nie zadecyduję za Ciebie czy kupic. Czasem jakąs zje nornica ale chyba nie jest to ich wielki przysmak.Kwitną co roku jesli ich późny mróz nie zmrozi.A tu przykładowe

Dziękuję Bogdziu, za piękne zdjęcia, one mnie już wcześniej zainteresowały w innych ogrodach, a u Ciebie zobaczyłam wstęp w odcinku Mai z Waszym ogrodem ....intrygują mnie, bo są wysokie i duża ilość kwiatów na jeden łodydze do mnie przemawia, nie sprawiają kłopotów to tylko plusy, jeśli się zdecyduję to tylko na na nie
Bogdzia 20:30, 30 mar 2016

Agania napisał(a)

Dziękuję Bogdziu, za piękne zdjęcia, one mnie już wcześniej zainteresowały w innych ogrodach, a u Ciebie zobaczyłam wstęp w odcinku Mai z Waszym ogrodem ....będę je mieć, bo są wysokie i duża ilość kwiatów na jeden łodydze do mnie przemawia i że nie sprawiają kłopotów

Ja je bardzo lubię , stale biegam ogladac jak kwitną.
eda 20:35, 30 mar 2016

piękności drogie są do kupienia ? i chyba trzeba sadzić przy płotach i zostają już w ziemi nie trzeba wykopywać ? tak z ciekawości pytam bo kwiat jak smoluszki moje pomarańczowe
Agania 20:39, 30 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja je bardzo lubię , stale biegam ogladac jak kwitną.

Zaczarowałaś mnie nimi, maratony pasują do mojego ogrodu, ale nie wiem jak dopasować je u siebie, będē rozmyślać