Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:32, 27 kwi 2016

Margarete napisał(a)
U mnie już pada od wieczora i jutro ma padać cały dzień.To na pewno i do ciebie ten deszcz dotrze.

Widzę że już po nagraniu TV...celebrytka....
Będziemy oglądać

Mróz zniszczył mi serduszkę - biała jest jeszcze jako tako ale czerwonej już nic nie pomoże

Małgosiu nie denerwuj mnie , jakie od wieczora? U mnie nad ranem troszke padało tak ze nawet z rynien prawie nie płynęło ale uzbierało się jak pisałam 1l na metr kwadratowy i koniec.U mnie mróz zmroził magnolie , najbardziej Aleksandrinę ale i Piruettkę popieścił i ta żółtą również. Rh które kwitły równiez zmrozone. Nie robiłam zdjec bo nie ma co robic ale przez okno Aleksandrine zrobiłam , wyglada tak:

Serduszka myśle ze od korzenia odrosnie w przyszłym roku. Ja mam takie które same wysiały sie w azaliach japońskich , co rok je wyrywam ale dostęp do nich trudny wiec zawsze jakis kawałek korzenia zostaje i co rok odrastają wiec sie nie martw.
Bogdzia 10:32, 27 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Przypomnij proszę przed emisja, ze trzeba Maję obejrzeć
Ciesze sie, że choć przez chwilę będzie w tym programie Twój ogród.

Marzenko , nie trzeba , zwykłe reklamy i tyle.
Bogdzia 10:34, 27 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Imponujące te Rh , Bogdziu poniszczył Ci mróz już jakieś kwitnące? U mnie na szczęście kwiaty jeszcze w pąkach, a dzisiaj już mrozu nie było
Też postaram się oglądać Twoją reklamówkę
Pokaż trochę zdjęć rozkwitających Rh i azalii Całe O czeka na wiosnę u Ciebie.

O przymrozku juz pisalam wyzej . Pokazac nie mam co bo tylko troche tulipanów kwitnie i kaczeńce a reszta zmrożona. Zaczyna mnie wkurzac ten ogród , wynajmę spych i wszystko zrównam z ziemia i bedę spac spokojnie.
Bogdzia 10:37, 27 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Wiem przecież o tym roztworze mleka na mączniaka...a nigdy nie próbowałam na mojego Chopina i floksy. Muszę pamiętać w tym roku!

O floksach czytałam artykuły i widziałam audycje wszyscy mówią ze to nie mączniak tylko roślina gubi liscie które sa w cieniu i nie odżywiaja jej a same by wymagały odżywiania. To logiczne bo żadna roślina nawet iglaki nie trzymaja lisci które sa w cieniu.
Bogdzia 10:38, 27 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Bożenko czekam na emisję w tv.
Szkoda, że na żywo nie mogę obejrzeć w tym roku ten cudowny kawałek ziemi.

Pozdrawiam.

Agata cudowny kawałek ziemi to u Ciebie , bo deszcz Ci podlewa , mróz nie mrozi i wszystko samo rosnie i kwitnie.
makkasia 11:56, 27 kwi 2016

Bodziu do Ciebie przychodzę regularnie choć po cichutku, teraz będę częściej bo już za chwilę, już za momencik Buki cudowne, i magnolie i spotkania. Mam nadzieje, że całe Ogorodowisko bedzię trąbić jak Rododendronowy "poleci" TV
Kindzia 13:45, 27 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

O floksach czytałam artykuły i widziałam audycje wszyscy mówią ze to nie mączniak tylko roślina gubi liscie które sa w cieniu i nie odżywiaja jej a same by wymagały odżywiania. To logiczne bo żadna roślina nawet iglaki nie trzymaja lisci które sa w cieniu.

U mnie Bogdziu floksy na słoneczku rosną, to nie to. Tyle, że stłoczone i mało przewiewu mają. Jak im na grzyba prysnę (jak jestem akurat w tym czasie jak włazi na liście), to liście znowu zdrowe się robią. W zeszłym roku, mimo suszy, dwa razy psikłam i zdrowe już potem były.
Kasya 13:48, 27 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Małgosiu nie denerwuj mnie , jakie od wieczora? U mnie nad ranem troszke padało tak ze nawet z rynien prawie nie płynęło ale uzbierało się jak pisałam 1l na metr kwadratowy i koniec.U mnie mróz zmroził magnolie , najbardziej Aleksandrinę ale i Piruettkę popieścił i ta żółtą również. Rh które kwitły równiez zmrozone. Nie robiłam zdjec bo nie ma co robic ale przez okno Aleksandrine zrobiłam , wyglada tak:

oj szkoda ze tak szybko
u was chyba spory byl ?

u mnie dzisiaj leje od rana

Bozenko, a z kim jedziesz na lilaki ?
Basilikum 14:08, 27 kwi 2016

ale fajnie TV byla sprzecior fajny zostawili
czekam na emosje, ja z opoznieniem obejrze pewnie, bo w necie pozniej daja.
Pieknosci u Ciebie same. Wczoraj na treningu widzialam kwitnace rodki i sobie pomyslalam, ze u Ciebie tez sie za chwile spektakl zacznie
AgataP 14:35, 27 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

O przymrozku juz pisalam wyzej . Pokazac nie mam co bo tylko troche tulipanów kwitnie i kaczeńce a reszta zmrożona. Zaczyna mnie wkurzac ten ogród , wynajmę spych i wszystko zrównam z ziemia i bedę spac spokojnie.

no już to widzę hahaha spychaczem wszystko w nocy byś już plany robiła co i gdzie sadzić